lördag 22 december 2007

Julresa söderut

Nu är vi i Åmål, äntligen! Vi började vår resa i onsdags förmiddag och vårt mål den dagen var Gävle. Det gick faktiskt riktigt bra. Lisens första långresa, 50 mil första dagen. Vi stannade på Biltema för förtäring och några inköp. Sen bar det vidare till Gävle. Lisen sov precis hela vägen. Hon kan knappt vara vaken i bilen, totalt omöjligt. =) Vid något tillfälle vaknade hon men då tittade hon tyst på sina leksaker. Va ska man säga, lyxbebis!





Kvällen tillbringades alltså i Gävle hos Simon, Sofie och Nemo. Vi fick tacos, MASSA godis och framför allt hade vi jättemysigt. Fick dessutom med mig jättefina kläder från Sofie. TACK!!!



Igår fm bar det av vidare söderut, eller snarare åt sydväst. Stoppet på den resa var i Laxå hos farmor och farfar. Vi var ju tvungen att visa upp vår guldklimp. Den etappen var nog helt klart segast. hu... men väl framme väntade mat, kaffe och julklappar. Härligt!!! Sen var det de sista 18 kvar till Åmål. Då hamnade vi mitt i värsta dimman, mellan Laxå och Kristinehamn. Jag körde typ 50-60 km/tim. Såg bara nästa reflexstolpe, inget mer... helt tjockt! Det var riktigt läskigt. Jag gjorde nog bakomliggade bilar lite irriterade, men vår säkerhet framför andra! haha...

Vi kom iaf fram! Mycket skönt, 92,3 mil sammanlagt. Lisen var även denna dag ett fantastiskt skötsamt barn.
Resan har nog ändå påverkat henne lite för hon har inte riktigt varit sig själv de sista dagarna... Mat- och sovtider har snurrats till, men nu börjar livet läggas till rätta.

Igår var vi hos mormor och morfar. Jättekul att dom fick se henne oxå! Hon fick en jättefin flicka att hänga i vagnen eller på stolen som hon kan titta på. Julia är hennes namn =)


Idag har de sista julklapparna blivit färdiga, dukarna strukits och den sista maten är i kylskåpet. Så nu väntar vi bara på julafton! Lisen har massa julklappar, det har jag smygkikat på..=) Jag skulle inte behöva några själv, det räcker med att få öppna hennes... =)

Imorgon ska vi ut till pappa och Ellen och fira smygjulafton. Ska bli riktigt mysigt att komma ut i skogen och få fira lite jul.


God jul på er alla!

måndag 17 december 2007

Heaven on earth

Bilder säger mer än tusen ord!




söndag 16 december 2007

Julmys i Strycksele

Nu befinner vi oss i Strycksele för lite julmys med svärfamiljen. Eftersom vi åker ner till Åmål på onsdag morgon, eller rättare sagt till Gävle, så va vi ju tvugna att åka hit och julmysa lite. Här är det -10 grader och massa snö. Johan, Tommy och Olivia är ute och sätter upp en julbelysning och Lisen myser med farmor i soffan. Vi har just ätit julköttbullar till middag och till Tommys glädje, glass till efterrätt. Mycket gott!
Det är så skönt att komma hit. Här finns ett lugn som är svårt att hitta nån annanstans. Nästan mitt ute i skogen, inga bilar, bara skog, snö och älven. Hur mysigt som helst! Nu är det ju kolsvart dessutom. Mörkret infinner sig kl 14 ungefär... hu...! Annars är det julpyntat och städat. De kör på järnet här. Håller på att bygga om hallen samtidigt som det lagas mat, städas och bakas... Men i hallen blir det hemskt fint när det blir klart.
Imorgon har jag lovat svärmor att vi ska baka. Hon håller visst på att göra pepparkaksdeg nu... Ingen ro och ingen vila... vi andra tar det iaf lugnt! =)
nu ska jag gå upp och be Maria om lite massage... man får ju passa på! =)

fredag 14 december 2007

Kärleken själv

Jag blir aldrig riktigt klok på vad som har hänt de sista månaderna. Det ligger bara ett litet barn här som, troligen vi, förväntas ta hand om. Modigt av vår Herre tycker jag... att släppa iväg en så underbar liten unge till oss. Två unga människor som knappt vet vad dom själva vill göra i livet. Som inte är ekonomiskt välbärgade och utan utbildning. Men ack så spännande det vart!
Älskar verkligen vår lilla tjej. Det är så häftigt att man kan känna sån kärlek, hur hon än beter sig. Hur less jag än är så kan jag inget annat än att älska henne, villkorslöst. Detta känner vi igen. =) Tänk att nån som är störst av alla kan se mig där jag sitter i Umeå i Sverige vid min dator och känna sån kärlek till mig, just mig! Det är ju helt ofattbart, fast jag tror jag förstår det mer nu när jag själv har fått ett barn. Att jag bara får vara precis som jag känner mig; pigg och glad, sunkig och trött, tjock, ful, fin, underbar... Älltid välkommen! Då kan man ju verkligen undra varför det kan vara så svårt att ta tid ibland att umgås med Han som bara väntar på att få va med mig. Tyvärr är jag otroligt dålig på att ta mig tid, särskilt denna hösten och det sörjer jag. Lätt att skylla på att jag har Lisen att se efter, men hon sover faktiskt då och då under dagen. Jag har egentligen ingen bra ursäkt till min dåliga prioritering. Längtar efter att göra nåt som betyder något för andra människor, som kan visa att det finns nån som älskar dom oxå, som har en tanke med deras liv oxå. Men jag får börja där jag är nu och hoppas att jag på nåt vis kan visa på Kärleken själv.

Till alla er som inte fått känna på livet med min Herre så vill jag säga att DU är så högt älskad av honom. Han längtar efter att få va med dig och bara älska dig, villkorslöst. Han vill att du ska få uppleva en frid som inte finns att få tag på i denna världen, utom hos honom. Sen finns det 1000-tals frågor angående detta, men kärnan är kärlek. Jesus älskar dig just för den du är och ingen annan. Om du släpper maskerna, stoltheten, och ger honom en chans kommer du att få känna på det bästa som finns!

Han väntar på dig, med villkorslös kärlek...

(Om det finns frågor är du välkommen med dom till oss. Vi ska göra vårt bästa för att svara.)

tisdag 11 december 2007

Mormorsbesök och julstök

Nu var det allt ett tag sen igen... Elände! Jag är ledsen att jag är så dålig på att uppdatera er! men det ska bli bättring, jag lovar.

I veckan som gick har jag och Lisen haft ett underbart besök av min kära mamma, Lisens mormor. Hon var här med oss när Johan var på Predikantveckan i Sthlm. Jätteskönt att slippa va själva! Det är så lyxigt när hon kommer alltså! Hon har bakat, sytt gardiner, lagat mat, tagit hand om Lisen osv. Det känns som hon gör allt, jag bara sitter och tittar på! Men oj så skönt att få göra det ibland! Men hon är allt bra effektiv. En eftermiddag bakade hon bröd, gjorde pannbiff och potatis och diskade samtidigt! Hon är helt fantastisk! Julgardinerna är sydda och upplagda och lussebullarna bakade! På onsdagkvällen var hon barnvakt till Lisen för jag hade blivit bjuden på julbord av mitt jobb. Vi var på Skeppsvik i utanför Sävar. Ett helt underbart ställe, med massa god julmat. Inte varje dag man blir bjuden på julbord...! Så mamma var alltså barnvakt från 17-22 ungefär. Det betydde att Lisen åt från flaska för första gången. Vi hade inte provat innan, men det var iaf värt ett försök. Hade det inte funkat är det ju inte jättelångt hem. Men ojojoj va duktig hon var. Hon åt uppvärmd mjölk, 110ml på 10 min! Mamma fick t.o.m. ta flaskan från henne några gånger så hon skulle hinna svälja och andas. Så duktig hon är, vår lilla tjej! När jag kom hem sen kändes det lite segt att sitta där i 25 min och mata henne när man vet att hon ätit på 10 min sist! =) men men... "amning är inte bara mat..." =)
Moder Jord åkte hem på lördagen efter ett, av oss, uppskattat besök! Hennes man var nog hemskt glad att vistelsen i Norrland var över, hade det inte varit för oss hade hon inte fått lämna hemmet.. =) Men det är inte många som bestämmer över min mor inte.. =) Hon åkte ändå! TACK mamma för att du va med oss!

Nu är det bara en vecka kvar innan vi tar vår vita golf och åker neråt Sverige. Vi ska fira jul i Åmål. Det ska bli så kul att träffa alla mina gamla kompisar! Längtar verkligen efter er! å så ska vi ju givetvis visa upp vår prinsessa för hela Åmål! =)
Igår hade vi en jättemysig familjedag, Johan, Lisen och jag. Bl.a. satt vi och planerade julklapparna och sen for vi ner på stan och köpte dom. Fort var det gjort! Skönt att slippa springa runt och leta med alla andra galna julklappsköpare. Så nu är julklapparna i stort sett färdiga, jätteskönt! Bara att slå in dom.
Julkorten är skickade och utdelningen påbörjad. De har verkligen varit färdiga sen i mitten av november, men ska man få dom billigt så... =) Här får alla ni som inte fått nåt kort, se och ta åt er av vår God Julhälsning till er alla!

Lisen har ju blivit så stor nu. 2 månader! Hon har börjat skratta och le och hon kan stå. Hon spänner benen rejält! Jättekul!!! Det kommer bilder på detta så fort vi fått tillbax vår kamera.... (Sundholms...=) )

Nu ska jag verkligen fortsätta att uppdatera lite oftare... =)