torsdag 24 april 2008

Ett fantastiskt återseende

Nu har Julia äntligen kommit hem från Hawaii!!!!!! Som vi har längtat och väntat... Dom kom till Sverige i fredags och igår var hon och besökte oss, undrar om det kanske var mest Lisen hon besökte..=) Har från säkra källor hört att när hon blev frågad vad hon saknar mest så var det hennes jeans (!), blabla, och Lisen. Inte illa! Hon myste med henne hela eftermiddagen och vi förhörde oss om vad hon hade haft för sig där borta. Dom verkar ha haft det helt underbart både socialt, värmemässigt och framför allt lärt känna Gud så mkt mer. Ser fram emot att få höra mer och mer och mer....! Det är iaf helt fantastiskt att hon kommit hem nu. Hon har nämt att hon kanske ska flytta in i vårt kontor... men vi får väl se hur det blir med det. Iaf så ska vi träffa henne så mkt vi bara kan nu när hon kommit hem! Åka ut till Sävar och mysa i storhuset med hela familjen. Tänk ett stort vackert hus, gräsmatta och en fantastisk altan. På detta underbara människor och fantastisk mat! haha, tror vi flyttar dit istället! =)


Den exemplariska barnvakten!

Idag har jag städat lägenheten, har tyvärr lite kvar... disk i köket. BLÄ!!! men men... Sen ska vi nog trippa iväg till förskolan, nog sista gången innan Lisen blir för stor. (7mån) I helgen ska vi vara familjen Sundholm till tjänst i allt i deras flytt. Just say, and we do it! Tror vi ska få mysa med Milly! HURRA!!! Vår kära vän Anna Eriksson ska flytta in här i helgen och bo med oss. Hon ska på "retreat" här! =) Jättemysigt ska vi ha!

Jag har öppnat fönster i alla rum. Frisk, härlig luft strömmar in! Ljuvligt!
Ha en underbar dag!

Kusinträff

Nu har dom äntligen varit här, familjen Önnbo. Dom kom i tisdagskväll och åkte hem igår efter middagen. Helt fantastiskt att äntligen få träffa dom lite mer. Synd bara att dom va tvungna att åka igen... Märta är nu 3 mån på dagen och väger runt 4 kg och är 50 cm lång. (Hon skulle egentligen varit född för en månad sen) Hon är så duktigt på att äta och ta mediciner osv. De har ju haft, minst sagt, 3 speciella månader, men dom har varit så duktiga allihop. Ser upp till dom oerhört!
Men nu ska ni få se lite bilder på kusinerna och kanske mest Märta! Erkänn att hon är lite lik sin storkusin?! Framför allt så luktar hon precis som Lisen =)





Vi älskar er familjen!!!

Nu har det hänt!!!

Igår hände det på riktigt! En smygpremiär i Åmål, men nu visar hon stolt upp vad hon greppat!

tisdag 22 april 2008

Underbara Milly och hennes nya säng

Jag bara måste lägga upp denna serie bilder om Milly i sin nya säng och Lisens sting av avundsjuka.



Som tur var fick hon oxå prova den...=)

Är dom inte helt underbara så säg?!

Hem ljuva hem

Nu har vi äntligen kommit hem på riktigt. Så ljuvligt att få vara hemma hos Johan och våra grejer. Umeå har vår och det är fantastiskt! Dock ligger det snö kvar, men det ska väl inte ta så länge innan den smält undan nu. =)

För att sammanfatta veckan i Åmål så har vi haft det jättebra, trots sjukdom. Vi har hunnit med att vara hos min mormor och morfar. Det är verkligen jättekul att få komma dit när man väl är nere. De är så kärleksfulla och otroligt roliga! Känns viktigt att de och Lisen får träffa varandra. Mormor hade stickat jättefina mössor åt Lisen. Vi tog givetvis vägen om Bloms på vägen hem och Lisen blev några kläder rikare och jag hittade en bikini för 25 kr/del! Kanske inte bästa kvallan, men hur kan man motstå?! =) Det vart glasspremiär oxå! Otroligt va gott det är med glass! =)
Vårmarknad är alltid ett uppskattat evenemang och även där fick Lisen nya grejer. Denna gången 8 par sockar av mormor! Inte illa! Efter marknaden åkte jag och Lisen ut till pappa och Ellen för att hälsa på en sväng innan dom och deras sällskap skulle på 60årskalas. Det var där den första cykelturen skedde.=) Hon hann även med att sitta på morfars gräsklippare!
Söndagen var resdagen. Lisen flög för första gången och hon var såååå duktig! Hon sov hela resan. Ett exemplariskt resebarn. =) När vi kom hem hade Johan gjort jättefint, städat, tänt ljus och laddat kaffebryggarn. Han var tyävrr inte hemma just då, men han kom lite senare. Fantastiskt att återse honom. Vi ska nog inte va borta från varann så länge igen... =)

Igår hade vi en bilstädardag. På förmiddgen var vi ute och städade bilen invändigt, vilket verkligen behövdes. På eftermiddagen for vi till Strycksele där Johan tvättade och vaxade utsidan. Så nu är vår fina bil ännu finare! Olivia skulle sjunga och spela på musikcafé i Hällnäs så jag åkte dit medans Johan och Lisen stannade hemma i Strycksele. Lisen mådde nämligen inte ås bra igår eftermiddag och kväll. Hon kräktes under uppresan och även sen vi kom till Strycksele... inte roligt alls. Vi befarade magsjuka, men ingen mer kräk och idag är hon mycket bättre. Inatt hade hon lite feber, men den har oxå gått över.. ja säger då det, dessa barnsjukor... fattar inget!
Vi fick även den stora äran att äntligen få träffa Märta Önnbo. Familjen är och hälsar på hemma i Strycksele. Som vi har längtat efter dom!!! Hon är såååå söt, pluttliten och helt underbar! Klart godkänd kusin. Nu längtar vi redan till imorgon då dom kommer och hälsar på oss här hemma.

Jag och Lisen har just varit ute och gått en riktig långpromenad! Helt fantastiskt väder ute, dock blåser det lite onödigt mycket. men är man i Umeå så är man.... Jag älskar vår stad!

Förstagångenbilder

Lisen äter rån för första gången

Lisen leker och äter ute för första gången

Lisen cyklar för första gången

fredag 18 april 2008

Rättelse

bara för att få allt rätt! =)

Simon sa...
Då vill ja gbara påpeka att jag också tog hand om Lisen på morgonen! Det var inte bara Sofie! Vem fick till exempel gå upp och firra nappflaskan?!?!?!? Jo det var JAG! Så nu var det sagt!

Sophy sa...
Haha, ookej då, jag måste väl intyga då att Simon faktiskt Gick upp och hämtade nappflaskan på söndagmorgonen! Men lördagen kan ja inte påstå att han gjorde många knop..snarkade! ;0) Men snart blir de andra bullar..haha!

torsdag 17 april 2008

Gävle och Åmål

Nu var det allt bra längesen... men så blir det ibland. Vi har haft fullt upp med allt möjligt. Bebis, jobb, resor, sjukdom osv.
Just nu är jag och Lisen i Åmål hos mamma och Tryggve. Idag har vi strålande sol, 21 grader varmt och jättehärligt. Har just suttit ute och läst i 2 timmar. Vi kom hit i söndagskväll och jag startade veckan med en maginfluensa. Inte alls speciellt kul, minns inte när jag hade det sist. Kanske på högstadiet..? Men nu tycks sjukdomen ha försvunnit och idag känner jag mig mkt bättre, fortfarande trött dock... Nu ska vi alltså hinna med det vi tänkt göra på en vecka, på 3 dagar. =) Som tur är hade vi inte direkt fullt schema. Imorgon ska vi göra det stora besöket på Bloms och även en vända till mormor och morfar. Det ska bli jättekul! På lördag är det visst marknad här, en riktig klassiker som jag inte upplevt sen jag bodde hemma. och på söndag bär det norröver igen. Skönt att komma hem ändå! Har hört att våren även nått nordligare breddgrader.
I helgen som gick var vi i Gävle hos Simon, Sofie och bebben. Fredagen började med att Lisen vaknade 02.00 med 39 graders feber. Bara sådär.. från ingenstans! Jättekonstigt, och jobbigt för oss alla. Trodde att hon fått 3dagarsfeber, men det hela visade sig vara nåt konstigt annat... Vi besämde oss för att åka ner iaf och på lördagen hade hon bara 37 i temp. Så ja vet inte alls vad det var, men nu är hon frisk iaf! Vi hade en jättebra helg med ikeashopping, god mat och mys. Sofie tog Lisen på morgonen så vi fick sova båda lördag och söndagmorgon, lyxigt!!! Pappa och Ellen var oxå där och hälsade på. Vi tänkte det var kul att ses allihop och Gävle ligger ju ypperligt bra på halva vägen var. Dom kom på lördag kväll lagom till en familjemiddag som även inkluderade Sofies mamma och hennes Mats. En jättemysig kväll! Lisen fick en Bobbycar av morfar! Undra vem som tyckte den var roligast... =) (hoppas jag kan bjuda på en bild på detta senare) Sen åkte pappa och Ellen till hotellet och sov och återkom på söndagförmiddag. Dom missade Sofies "american pancakes" som inte gick av för hackor...=) Sen promenerade vi ner till stan i regnet och gick i affärer och stadsturen slutade på en kinarestaurang där vi vart bjudna på mat. TACK! Jag och Lisen åkte med pappa och Ellen ner till Åmål på söndag kväll. Vi stannade för ett besök i Laxå hos farmor och farfar och annan släkt. Sen for vi vidare ner till Åmål.

Min älskade man är nu alldeles ensam hemma. Som tur är har hans lillebror Emil delat säng med honom under 2 nätter. mysigt va?! =) Han har väldigt snälla vänner som tar hand om honom. Tack kära vänner!

Det kommer en liten bilduppdatering snart... kanske efter resans slut. Lisen har gjort många förstagången grejer redan minsann... Det är många dagar kvar! =) vänta och se.... =)

tisdag 8 april 2008

Bildblogg

Så här ser Lisen ut när hon ätit... =) vi byter kläder ganska ofta, men nu har hon fått låna en heltäckande "haklappsklänning" av Milly. Jättebra!


Familjen




fredag 4 april 2008

Nu har ja det!

Nu har jag kommit på hur Lisens dag ska se ut vad gäller mat och sömn! Så skönt! haha, tala på lustig... Va på Öppna förskolan på Ålidhem igår och pratade lite med några mammor där och fick lite tips. Så nu ska ni få se på schema!

7.00 Välling
9.00 "Frukost" (för tillfället ersättning, med framöver kanske lite yoghurt, smörgås osv)
11.30-12.00 Lunch
14.00 Mellanmål (oftast frukt)
16.00-16.30 Middag (Gröt)
19.30 Välling
Sängen!
Sovtid är det efter frukost och efter mellanmålet. Det verkar funka iaf! HURRA!! Nu kan min funderande själ slappna av! haha, Woman of rutins!

Jaja, va bara tvungen att dela med mig av mitt genombrott!

Idag har vi fantastiskt härligt vårväder! Jag och Lisen tog oss en promenad till Strömpilen och Lisen fick ny flaska, flasknappar, och spillfri mugg. Jättekul!
Vad helgen har att erbjuda är ännu oklart. Sörjer att Let´s dance är slut. Talang känns inte lika lockande... däremot Berg flyttar in. Det ser jag fram emot ikväll 21.30.

Åter till köket!

onsdag 2 april 2008

5 år

Idag har jag och Johan varit tillsammans i 5 år! Det är inte illa det, och jag är inte ett dugg less! =) Tänk att han blev mitt livs stora kärlek!

Jag älskar dig, Johan!



Ps. Idag har våra vänner Elina och Joel varit förlovade i 4 år. Joel valde en bra dag! ds.

Vår i luften och Lisens ½årdag

Har just kommit in från en härlig långpromenad. Det var ganska dimmigt och lite kallt, men väldigt fräscht! Det känns i luften att det är nåt nytt på gång. Jag älskar början av varje årstid. Det känns så tydligt att det är nåt nytt som ska hända, skapelsen ska ändra utseende. Sen är jag ju av den sorten att jag tycker bäst om något just i skapelse- och ganska-i-börjanfasen. Tröttnar alltid mitt i. Jag är hemskt less på vintern nu och allt vad den innebär av kyla, snö, mörker, kläder och diverse vinteraktiviteter. Tänk nu när våren är på väg; grönt, blommor, ljust, varmt... osv. Då är livet lite extra fantastiskt!
För att återgå till vårt fantastiska liv här i familjen Hägglund så är det på uppgång. Vi har alla tre drabbats av en förkylning, men nu är det bara Johan som håller på att hämta sig från den. I måndags sa han t.o.m. att hade det vart tisdag hade kan kanske stannat hemma!!! Då är han riktigt sjuk! Han har inte vart hemma från jobbet på 2½år! å knappt innan det heller. Galet!
Idag fyller Lisen ½år! HURRA för Lisen!
Hon äter nu som ½åring köttpuré blandat med rotmos och en grönsak varje lunch. Gröt med katinplommonpuré till middag och välling till kvällen. Efterrätter, bestående av banan eller päron, är alltid en välkommen överraskning. På morgonen håller vi på att "avtroducera" ( =) ) mammamat och ersättning för att introducera välling även där. Vi är mitt uppe i en ny fas där vi ska försöka få till rutiner. Jag älskar rutiner! Hon vilar bara 2 ggr/dag vilket funkar mycket bra. Det svåra är processen att få henne att bara äta 4 mål om dagen istället för 5. Det är lite trixigt, men men.. allt har sin tid! Vi känner ingen brådska, utan blir det fel idag testar vi nåt nytt imorgon. Men tips tas tacksamt emot!
I morse vaknade hon vid 6-tiden och då tog jag henne till oss och la henne bredvid mig, bara för att testa om hon kunde somna om utan att få mat (vilket aldrig funkat innan). Tror ni inte hon somnade! Jojomänsan, sov ända till 7! Och mysigt hade vi vill jag lova!

Ja, det är nog vårt liv just nu. Snart kommer min underbara vän Petra och så ska vi äta lunch ihop. Tror det får bli spagetti och köttfärssås dagen till ära! =)

Guds frid önskar jag er denna nya skapelsedag