torsdag 29 maj 2008

Bildbevis

Lisens mormor, även tandsköterska i grunden, efterfrågade bilder på Lisens nya tänder. Lättare sagt än gjort, men Johan fick till ett urgulligt kort, men ni får nog leta efter tänderna. Men jag lovar, dom finns där, längst ner i mitten.


Se mormor, va duktig ja är på att borsta tänderna! Bara jag får göra det själv så..!

tisdag 27 maj 2008

tand nr 2

Nu har den andra tanden oxå kommit! HEJA LISEN!

Nu är den här!

Lisen har fått sin första tand! Upptäckte den igår morse och troligen är grannen oxå på väg snart. Roligt! Så nu är det dags att börja borsta tänderna på allvar. När vi borstar tänderna brukar hon få en tandborste och borsta hon oxå. Hon är helt fascinerad av det! =) Det bådar ju gott iaf...

I söndags upplevde jag min första Mors dag! Fick fika på sängen, jättegod middag och film och godis på kvällen! En hellyckad dag måste jag säga. Johan tog hand om mig så bra som bara han kan, trots att han är helt slut själv. Min älskade man! TACK!

Nu börjar sommarn göra entré på riktigt. Idag är jag så vansinnigt allergisk, hörde just på nyheterna att det är hemskt mycket pollen just i Umeå idag. hahaha! Jo tack, jag känner det! Solen skiner och björkarna och gräset är gröna/t. Sommarn kommer. Igår va vi med Sundholms och åt lunch och vi hade laddat för att sitta ute, men vi fick böja oss för blåsten, tyvärr! Men härligt hade vi ändå och en rejäl promenad fick vi oxå.
Vi har märkt att vi har börjat fuska mer och mer på fikafronten. Illa! Så nu ska det bli ändring på det. Egentligen skulle vi börja igår, men i söndags hade Johan köpt så mycket godis så vi va ju tvugna att äta upp det igår! =) Men nu laddar vi om, iaf jag. Beach 2008, here I come! HAHAHA! Eller?! Vi får väl se på den saken. Vi är iaf duktiga på att motionera. Johan har ju köpt en jättefin cykel här i vår så han cyklar överallt och jämt. Dag som kväll, jättebra! Jag är ute och går oftast en gång/dag. Men det är ju lite trist att gå själv, så nu måste jag skaffa mig en riktig promenadpartner eller lite olika för att förnöja! =) Iaf ska jag ta mig ut mer och oftare. Är faktiskt lite sugen på att börja springa lite. Det vart ju inget av den varan förra året för då var jag ju gravid, så i år får jag väl ta igen det. Tycker egentligen att det är jättetråkigt att springa, men ibland får jag nåt il så då är det bara att ge sig iväg. Jag har besämt mig för att ta mig iväg på lite olika saker nu. Johan jobbar ju faktiskt inte varje kväll, nästan. Ikväll ska jag och Lisen till Anna-Sara och mysa, mendans Johan jobbar och imorgon bär det av till Station för en tjejträff kan man säga. Det ska bli jättekul! Ingen Lisen och ingen Johan, bara jag och mina kompisar och blivande kompisar! LÄNGTAR! =)
Annars hoppas jag fortfarande på att få jobba lite extra på Station, men det verkar inte bli så mkt... Väldigt tråkigt, när ja är så sugen.
Jag är ju ganska less på att gå hemma nu. Längtar till i höst när jag ska börja plugga. Bara jag får göra nåt annat än att va hemma! I sommar hoppas jag oxå att det ska gå bra. Elina, Milly och vi ska göra lite utflykter och sen får vi väl va i Strycksele en del. Det ska nog gå vägen.

Jaja, idag ska jag promenera iväg och hämta ett paket från hm på posten. Alltid lika roligt, fick det stora paketet förra veckan så detta är nog bara en grej som jag skulle byta färg på. Så kul att köpa kläder! Minns faktiskt inte när jag gjorde det så ordentligt sist. Nu har jag skaffat lite sommarkläder och det känns jättehärligt!

Ha en välsignad dag!

fredag 23 maj 2008

Sökt och färdigt

Nu har vi äntligen hittat en bra förskola till Lisen. Förskolan Dungen blev det som första alternativ. De har bara 2 avdelningar, en 1-3 år och en 3-5. Det som den har emot sig är att den ligger mitt i bostadsområdet, men samtidigt med deras naturprofil så gör dom många utflykter till skogar runt omkring, så det ska nog bli bra. Det känns iaf jätteskönt att ha bestämt och skickat in. Vi tog from 1 dec i och med att det är så svårt att få plats, och skulle det va så att hon kom in så så kan ju Johan skola in henne. Det känns iaf bra och det är det jag får leva på nu! =) Det kommer ordna sig när vi kommer dit. Nu har iaf vi gjort allt vi kunnat.

Det var det det.

tisdag 20 maj 2008

Förskolejakt

God morgon!
Denna vecka ska vi ut på förskolejakt. Man måste ställa sig i kö ½ år innan barnet ska börja och eftersom vi tänkt att Lisen ska ta sitt stora steg ut i världen i januari nån gång så är det dags att ta tag i den här biten nu. Vi har 4 förskolor att välja mellan i vårt område. Så idag ska vi hälsa på en eller två av dom. Sen är tanken att i slutet av veckan ska jag ha fått mig en bild av dom och sen är det bara att skicka iväg ansökan. Läskigt ändå att hon vår bebis blivit så stor att hon ska börja på förskolan... Helt galet! Inte direkt vad man tänkte när vi väntade henne eller när hon föddes; " tänk när hon börjar förskolan..." Nej, aldrig! Nu ska hon ut och upptäcka världen utan mamma och pappa, men det kommer säkert att gå bra. Det är ju faktiskt ett ½år kvar!

De förskolor vi har att välja mellan är
Hoppet (Ligger på Sofiehem, närmast tror ja)
Dungen (Ligger i mitten av Sofiehem, i profilen ligger mycket djur och natur)
Växthuset (vid Universitetet, smidigt och när att lämna och hämta)
Professorn (Ligger lite långt bort, men verkar mysigast, har fått bäst intryck av den)

Ja, så idag ska vi gå och hälsa på Hoppet och om vi hinner Växthuset. Återkommer med rapporter av mina iaktagelser under veckan.

Kan även passa på att berätta att vi var på BVC igår och gjorde hörseltest, vägning och mätning. Hon hörde utmärkt och hade så snabb reaktionsförmåga att Katarina knappt han gömma klockorna hon hade i handen... =) Vikten ligger nu på 7400 g och hon mäter 64 cm. Katarina var även mycket imponerad av att hon redan kunde vinka, sitta och stå/dra sig upp. Men hon är ju duktig vår flicka...! Tänker dock varje gång Lisen får beröm för att hon är så tidigt på saker och ting på att då har hon inte träffat Jonna Andersson...=) Hon om någon är tidig! Kul ändå att det kan va så stor skillnad på barn som är nästan exakt lika gamla!
Tur att dom är bäst som dom är! =)

Ha en välsignad dag!

måndag 19 maj 2008

Alva Anna Söderlund

Här kan ni se lilla Alva Söderlund. Nybebis till Therese och Erik. Såå söt!

Grattis än en gång!

söndag 18 maj 2008

Allt möjligt

Jahaja, nu är det söndag kväll. Ännu en helg har passerat. Känner mig ganska likgiltig till det faktiskt, blir väl så när man är hemma jämt och Johan jobbar även helger... =) I veckan som gått har jag känt att det måste hända nåt. Jobb eller vad som helst, bara jag slipper va hemma! Men det har det givetvis inte gjort, har varit hemma mestadels. Någon dag tog jag tag i mig själv och gick och hälsade på en kompis på Haga. Fick kaffe och våfflor, underbart! I går kände jag än en gång behovet av att komma bort, så vi tog vår fina bil och åkte hela vägen till Vindeln och hälsade på våra vänner David, Linda och Jonna. En jättetrevlig eftermiddag blev det och det kändes precis lagom, ganska ok att komma hem...

Annars är det fullt ös på Lisen. Hon lär sig så otroligt mycket hela tiden nu. Hon har börjat dra sig upp när man håller henne i händerna eller mot ugnen, hon gör småsmå försök till att krypa men eftersom hon inte gillar att ligga på mage så ger hon upp ganska snart. Tror hon snarare kommer köra på rumpvarianten. Det kommer mer och mer att hon drar sig fram på rumpan, men ibland tar hon i så mycket med armarna och kroppen har nästan sugit fast i golvet och resultatet av detta kanske ni kan räkna ut; hon ramlar framlänges med huvudet före. Nu är vi inne i slå-sig perioden. Men så är det väl när man ska lära sig att klara sig själv.. ;) Hon kämpar iaf väldigt duktigt!

Något annat vi gläds åt är att famljen Söderlund har utökats med en liten Alva. Jättegrattis Therese och Erik! Ni har en fantastisk tid framför er.

Nu ska Lisen börja gå i säng. Hon hälsar er alla med god natt!

tisdag 13 maj 2008

Värkdag och 3dagarsfeber

Idag är det en riktig värkdag. Jag får ont i lederna av detta blandväder. Det har blåst mkt, snöat, varit soligt och molnigt. Hemskt väder! Men det är bara att bita ihop. =)

Lisens feber har gått ner nästan helt nu och hon är piggare idag, men inte riktigt sitt vanliga jag. Hon äter dåligt och är lite spak. Nu är det iaf bekräftat att hon haft 3dagarsfeber. Sin första barnsjukdom! Hon är alldeles prickig på magen och febern varade i 3 dagar. Nu kan vi lägga den till arkivet. Garanterar inte att hon hållit smittan för sig själv, inkubationstiden är 7-17 dagar så, framför allt Milly, just wait and see... Hoppas du klarar dig!

Idag ska vi på middag till John och Petra. Det ska bli hemskt roligt!
Ha en fortsatt bra dag!

måndag 12 maj 2008

Spjälsängen

Nu kommer, efter många efterfrågningar, bilder på Lisens nymålade säng och hennes fantastiskt fina spjälsängsskydd, made by me! =)



Se här vad hon kan! Våran lilla sjuka flicka!

söndag 11 maj 2008

Lisens sjukdomshistoria

Lisen är sjuk. Hon går in på andra dagen med 38-39 graders feber, enbart feber. Hon är glad och ganska pigg ändå och äter som vanligt (om inte mer =) ) så det är iaf jätteskönt. Vi väntar ju fortfarande på hennes tänder, men dom syns inte till speciellt mycket så vi tvivlar på att det är pga dom. Kan ju vara någon förkylning eller så är 3dagarsfeber misstänkt. Man kan ju aldrig så noga veta.
Hon gjorde sitt första besök på akuten igår morse oxå. Hon hade fått ett sår på stortån som Johan tyckte vätskade och liknade svinkoppor och när hon hade fått feber oxå så blir man lite misstänksam. Johan ringde sjukvårdsupplysningen och de rådde oss att åka in. Berodde febern på såret så måste hon ju få antibiotika ganska snart. Men när vi kom dit så såg såret bättre ut och verkar inte vara nåt annat än stort skavsår. Men febern består...

Hon har även dragits med någon mystisk magbakterie ganska länge. För en månad sen fick hon tvärt hög feber och kräktes och mådde jättedåligt, en dag. Sen nån vecka senare kräktes hon igen och efter nån vecka samma visa. Det har gått några konstiga magvirus här i vår så det är säkert nåt sånt, men det är ju svårt att veta. Ingen, vad vi vet, har dock blivit smittad av henne (förutom jag) och det är ju iaf skönt. Men lagom tills detta verkar ha gått över så är nu nästa igång.

Ja, va ska man säga. Det är svårt när man inte har haft några barn innan och därmed är helt utan erfarenhet. Men hemskt är det iaf när hon ligger i min famn och äter välling och det nästan bränner på min arm... stackars liten!!!

Ja, nu har ni fått höra Lisens stora sjukdomshistoria. Vi ber och hoppas att hon blir frisk snart!
Hon är iaf gullig!

fredag 9 maj 2008

Fullt ös medvetslös!

Idag har det varit en blåsig sommardag. Efter lunch tog jag och Lisen med oss en filt, kaffe, banan och leksaker och gick ner på gräsmattan. Vi har ju faktiskt en gräsmatta här nedanför som är fullt användbar, men man sitter mitt i blickfånget för andra hyresgäster och för människor på väg till eller från stan, men va gör man inte för lite gräsmattekänsla!? Iaf hade vi det härligt! Det svåraste var att skydda Lisen från både sol och blåst eftersom dom kom från motsatta håll, men det gick. En promenad runt filten hann vi oxå med. Lisens favorit just nu är att stå upp, gärna dra sig upp och sedan ta en liten promenad. Hon skrattar hela tiden! =) Ska bli spännande när hon kommer på att hon kan dra sig upp utan föräldrar, typ mot ugnen eller liknande. Hon är ju fortfarande ganska frustrerad över att hon inte kommer nån vart, men snart så bryter det nog igenom!
På eftermiddagen kom Elina och Milly hit och lekte (iaf Milly). Under barnprogrammen passade Milly på att dra fram alla Lisens böcker på golvet och hämtade och lämnade andra saker i hela lägenheten. Sen halkade hon fram på böckerna på vardagsrumsgolvet, alltid bärandes på nåt nytt. Hon är helt fantastisk! Fast det tar på att passa två barn. Ett som drar fram allt och ett som ligger och snurrar på golvet och väntar på underhållning. Men så är det väl att ha två barn, lika bra att börja träna för framtiden.
Nu har dom åkt och lägenheten är tyst. Så skönt det är med tystnad efter en full dag! Älskar när det är liv och rörelse, men så skönt på kvällen när Lisen gått i säng och man kan plocka ihop alla leksaker och bara sitta i soffan och njuta av lugnet.

Nu är Lisens spjälsängskydd äntligen färdigt! Det är väldigt fint på håll iaf! =) Passar bra till spjälsängen. Bild kommer inom kort. Men jag säger då det, det var första och sista gången, tror ja iaf. Det som var mest komplicerat var fyllningen. Tog några bitar av ett täcke som jag sydde ihop och donade med, men det var nog lite för pluffsigt så det kräves mycket tålamod och 3 symaskinsnålar innan det blev färdigt! =) men nu är det klart! HURRA för mig!

Ha en fortsatt bra kväll hörrni!

onsdag 7 maj 2008

Vitsippor!

Har ni sett vad jag hittade på vår förmiddagspromenad idag?! Jag trodde inte ens de växte här uppe, har då inte sett några i stan på mina 5 år... Lycka!

tisdag 6 maj 2008

Små och stora bilar

Vi hade jätteroligt i Strycksele. Jag putsade på vår Passat i 4 timmar med min nya polermaskin. Nu är alla smårepor som bortblåst och man kan med glädje spegla sig i huven. Fick även lite tid över för min lite mindre bil; Kyosho Inferno ST. hittade ett roligt program på Emils mobil där man kunde klippa ihop sin egen lilla film, väldigt kompetent program för en mobil. Se och njut!
p.s. filmen är gjord för att inspirera ev. garagevänner. d.s.



Lägger även upp några härliga bilder från pärlanne'

regn!

Idag regnar det. Mysigt!!! Jag älskar när det är vår, sol och varmt, men samtidigt så skönt när man bara får vara inne och se hur det regnar ute. Pyssla, städa, baka och mysa. Vi har haft några riktigt fina nästansommardagar då vi suttit ute och ätit glass och njutit av livet.
När vi kom från Strycksele i helgen så insåg vi att vi hade ett ganska dåligt utgångsläge här hemma. Vi behövde storhandla, städa, baka, laga mat till Lisen, tvätta osv... Så det var bara att göra en lista på allt som behövde göras och sen börja beta av. Igår gick vi till Maxi och storhandlade och städade toan. Idag har jag dammsugit och torkat golven. Så skönt när man får stryka på listan! =) Vad vore livet utan listor..?! =)

Här är vår härliga guldklimp!Hon har börjat med krypmoves, men lyckas inte riktigt. Hon har även börjat vinka! Hur gulligt som helst!
I Strycksele hann Lisen även med ett kompisbad med Jonna.


fredag 2 maj 2008

Diverse

Nu har det varit lugnt här igen... men så kan det bli ibland. Oftast betyder det att det absolut inte är lugnt i vårt liv. Och det har det heller inte varit på ett tag. Inte alls negativt, utan denna gång faktiskt kul!

Det som upptagit oss den sista veckan är Sundholms flytt. Vi har passat underbara Milly och hjälpt till att städa och packa lite. Det har varit jättekul! Deras nya 4:a på öst på stan blir jättebra för dom. Med lite ommålning och andra händigheter så kommer den att bli alldeles finfin. Ganska mycket närmre oss oxå, vilket innebär att vi kan umgås ännu mer än nu!

Nu är vi i Strycksele på retreat. Det är så det brukar vara när vi är här; vi blir alltid så trötta! Men det kan ju bero på den underbara miljön, huset, trädgården, friheten, friska luften och självklart svärfamiljen! På valborg har dom ett traditionsenligt firand här i Strycksele med underhållning, fika, brasa och raketer. Härligt! Igår och idag har vi jobbat med bilen, Johan har tvättat och vaxat överallt, och jag har målat Lisens säng limegrön! Supersnyggt! Ikväll ska vi bara mysa framför tv:n tror ja. Såg att Sarah Dawn Finer, som jag tycker har en helt fantastisk röst, ska vara med på Så ska det låta. Men till min stora bestörtning på Stefans lag.... Hejar alltid på Putte!

Nu kom det visst besök...
Lovar en bild på Lisens säng, med hennes nya spjälsängsskydd som jag ska sy snart.. =)
Ha en underbar helg!