onsdag 25 juni 2008

Home alone

Nu är jag och Lisen ensamma. Johan har åkt till Lappis för att börja förberedelserna inför årets konferens som börjar på fredag kväll. Han ska rigga ljud, resa tält och förbereda husvagnen för oss när vi kommer på lördag. Planen är att vi ska vara där hela veckan, men vi får väl se hur mycket jag och Lisen pallar. Kanske tar en paus och åker hem till Strycksele för att ta en riktig dusch/bad och äta riktig mat... =) Fast Elsa och Olivia ska nog vara på Lappis en hel del, så vi får väl mysa ihop där. Jag är sugen på tältmöten och husvagnslivet. Det ska bli jättekul! Och väldigt spännande att se hur Lisen trivs med det livet. Inga ytor, konstig säng, massa människor och möten. Men troligen kommer allt att gå utmärkt. Det är vårt hopp iaf. =) Hon brukar vara bra på att anpassa sig. Bara det inte ösregnar och är svinkallt, då kan det bli trixigt. Annars kan vi ju va ute och i förtältet.

Detta blir en bra prövning inför semestern som är tänkt att spenderas i husvagnen. Den är dock oplanerad än så länge, lite jobbigt för mig som är en människa av planering, men vi får väl ta det i veckan. Klart är iaf att vi ska besöka Lycksele djurpark och Älgfarmen i Burträsk. En tripp ner till Gävle när kusinen kommit är ett måste. 20 juli är beräknat datum, så Johans semester täcker ev. övergång av det som tur är.

Vår husvagnssemester för 3 år sen. Samma husvagn, annan bil.

Tycker det är ganska skönt att va själv, fast bara ibland. Avskyr att somna själv. Huvudet snurrar på högvarv och det tar så lång tid för mig att somna när inte Johan är hemma. Men jag hoppas att det ska gå bra dessa 3 nätter som ligger framför. Hoppas oxå Lisen sover som en prinsessa utan krångel och länge på morgonen, chansen är väl inte så stor, men ändå. =) På dagarna ska vi vara med Elina och Milly, skönt det iaf. Och imorgon em/kväll ska vi till Magda på fest. Kul kul!!! Så vi ska nog få tiden att gå.

Kan avslöja, för att stilla er nyfikenhet, att projekt 5 och 6 handlar om förstoringar på Lisen och att göra ett album sen hon föddes. Det är på gång!!! Anledningen till att albumet dröjt så länge är att jag inte har hittat det album jag velat ha och när jag väl gjorde det kostade det 400 kr... inte en chans! Så va vi till DollarStore förra veckan och så hittade jag ett helsvart i rätt storlek för 30 spänn. Är jag inte ekonomisk så säg! Den enda skillnaden är att jag ville ha rosa tyg på utsidan, men det kan jag ju sätta på själv för en mycket billigare penning än 400.

Jaja, ikväll är det nog fotboll som gäller. Lite trist att kolla på själv, men va gör man inte. Det kan bli en spännande match.

Det var allt för denna gång.

tisdag 24 juni 2008

Projekt 4 klart!

Nu är Lisens bok/tidningsställ äntligen färdigt!!! På tiden kan man tycka... =) Det är inköpt på Åhléns och sen har jag dekorerat det. Jag vart ganska nöjd. Tyvärr vart fiskarna upp-och-ner, men ögonen sitter nästan på mitten, så skitsamma. Jag är mest glad att det är färdigt!


Kan meddela att projekt 5 och 6 är på gång. =)

lördag 21 juni 2008

Här

Gud?
Här, med mina fötter mot golvet,
i ett hus fyllt av liv och lek,
här söker jag dig.

Bland högen av skor i hallen
och i hostan som väcker oss på natten.
I solen som får snön att glöda
och i filmjölksfläckarna på tröjan.

Här,
i brödet jag äter vid köksbordet,
med värken i nacken
och i allt det som jag inte gjort.

I rum där ögon ofta möter mig
och röster ropar efter min närvaro,
i detta liv och denna längtan,
Gud!
- Lena Bergström
----------------------------

Ord nån? Jag har iaf inga...

Midsommar

Igår var det midsommarafton. Vi vaknade upp till spöregn och så fortsatte det, med undantag för några uppehåll... Tanken var att vi skulle åka ut till Norrbyskär, en ö i skärgården, med församlingen och fira midsommar där. Men det sprack ju så vi tog vår picknick och åkte till Tomtebo istället och picknickade med Ulanders, Elina och Milly och Joels föräldrar. Jättemysigt va det! På eftermiddagen sprack det upp och vart jättefint väder. Sådär lagom varmt att man kan va inne eller ute, spelar lixom ingen roll. =) Perfekt! Efter middagen som bestod av varma mackor (ingen midsommarmat här inte...) så åkte vi ner till stan och hyrde film och köpte godis. Vi var båda lite trötta och sega så det kändes som en lagom nivå att lägga kvällen på. När vi va på stan tog vi en lite prommis där i solen, totalt dött överallt. Bristande bevis såg vi, riktigt bra! Den kan vi rekommendera.
Ingen midsommarstång, kransar eller midsommarmat vart det, men vi hade en bra midsommarafton ändå! =) Sen kan jag ju erkänna att jag tycker det är jättemysigt med allt det traditionella som hör till, men vädret förstörde... hm... Min drömmidsommar är nog att vara i mina kompisars stuga i Ånimskog och grilla, plocka blommor, binda krans och klä midsommarstång. Vet inte om vi gjort det nån gång, men det vore kul! Va säger ni, fam Ström och fam Skoog?? Nästa år kanske!? =)

Idag har vi ätit frukost hela familjen på balkongen. Grahamsgrynsgröt för hela slanten. Lisen tyckte om det oxå! Johan har åkt till kyrkan för att jobba lite, han ska ju predika på stormötet på Lappis nästa vecka, fre 4/7 kl 19. Kom och lyssna!!! Sen är han med i UPL-teamet (Ungdom På Lappis) och lite i ljudet så han har allt att pyssla med. Han åker upp redan på onsdag kväll för att rigga ljud och sen kommer han inte hem förrän måndag veckan efter. Vi åker nog upp till helgen och sen får vi se hur länge vi stannar. Åker säkerligen till Strycksele under veckan för att få lite paus från camping- och konferenslivet. Underbart, men lite påfrestande, särskilt med Lisen. Men det ska nog gå bra.

Men innan det är det ju en vecka kvar. Idag händer nog inget speciellt, ska nog träffa en kompis en sväng. Imorgon är det möte men inget mer planerat. Ska va med Elina och Milly till veckan. Ska bli roligt!!! Annars är jag öppen för förslag... =)

Ha en härlig midsommardag!

lördag 14 juni 2008

Lisens galna upptåg

Vår lilla tjej har verkligen blivit vår stora tjej. Hon utvecklas helt kollosalt mycket nu för tiden.
Bara de sista dagarna har hon lärt sig att ta sig fram själv. Här kommer en video på detta:



Eftersom hon nu börjat ta sig fram så är sladdar och pappas reciever det roligaste. Hon tar sig fram till kontakten i hallen och så sätter hon sig där och börjar dra. Hon har ett väldigt tålamod (måste ärvt det efter pappa... =) ), det märkt tydligt. Hon är oxå inne på att stå överallt och mot allt. Hon kämpar järnet för att dra sig upp mot lämpligt föremål, typ benen på hennes stol, ugnen eller något annat intressant. Oftast går det ju inte så bra, men tålamod det har hon.

Idag så rev hon ner sin första blomma. Blommorna på fönsterblecket i vardagsrummet är snart väldigt hotade. Blir väl till att rensa blankt där... Jättefint säkert! Hm... men va gör man inte för att behålla sina fina krukor och blommor hela! =)

Här kommer några fler bilder på vår lilla (stora) prinsessa!

Lisen och farmor i locklådan ----------------------------------- Olivia läser om Lilla lejonet


Så här glad kan man va efter vilan ---------------------------- Bröllopsfina

Lyxdag för paret Hägglund

Ja ni, idag har det lyxats järnet! Lisen hade barnvakt, givetvis favvon Julia så hon har iofs oxå haft en lyxdag. =) Vi började dagen med hotellfrukost på Plaza. Helt sjukt mycket mat! Olika filsorter, gröt, mackor, pålägg, omelett, korv, ägg, bacon och sist men inte minst, VÅFFLOR! Ni som är van detta kanske inte tycker det är nåt speciellt, men för oss så var det en otrolig fulle! Sen for vi vidare till IKSU Spa. Jag hade ett presentkort på en behandling så jag satsade på en nack- och skuldermassage. Helt fantastiskt! Men underbart är kort... Annars så simmade vi och satt i solstol och läste tidning. Passade på att träna lite i gymmet (löpband och "springmaskin") oxå. Vi har haft en otroligt skön dag! När vi kom hem fixade vi den godaste sallad jag ätit på länge och njöt av den medans Lisen vilade. Toppade med en prommis. Nu är det fotboll som gäller för hela slanten. Min kväll ska avslutas med bio med Julia. Ska bli såå kul!!! En riktig tjejkväll!
Detta var vår dag i korta drag. En riktig lyxdag!

tisdag 10 juni 2008

Det 100e inlägget!

Nu är vi uppe i 100 inlägg, inte dåligt det inte! HURRA för oss!!!

Det regnar. Mycket! Tycker det är jättemysigt!!!
Idag har vi mysdag.
















Ha en mysig regnig dag!

May I present: Emil och Stina Hägglund

Nu ni ska ni få veta nåt otroligt roligt!

Emil och Stina har gift sig!!!

De skulle egentligen ha gift sig den 9 aug, men pga att Stina inte mått så bra så vart det i fredags, på nationaldagen i Strycksele. Det var en hemlig vigsel utomhus med bara familjen och 2 vänner.




Och ni förstår nog själva att det var bland det vackraste jag sett. Vädret var fantastiskt och brudparet; ja ni ser ju bilderna. Stina hade en vit bomullsklänning och Emil uppvikta linnebyxor, skjorta och hängslen. Otroligt vackra!

Emil stog och väntade på Stina som kom gående från skogen och över ängen...














Festen hölls hemma hos Hägglunds på altanen. En riktigt lyckad eftermiddag! God bröllopsmat, smaskig efterrätt och en härlig bröllopstårta. Tal hölls av nästan alla, men det går ju ganska bra i en samling på 20. Vid 19 var festen slut och brudparet for hem till sitt nya hem på Carlshem i Umeå. Ni borde åka och hälsa på dom!

Den 9 aug kommer det att hållas en riktig brakfest på Frälsis i Umeå. Ett annorlunda bröllop, men säkerligen hur kul som helst!!!

GRATTIS än en gång paret Hägglund! Tack för att vi fick va med! You know we love you!!!!

Gåstolen, here I come!

Nu når hon äntligen ner i gåstolen så nu ska den börja användas flitigt. Måste bara röja väg! =)

tisdag 3 juni 2008

Kvällsfrid

Klockan är 19.30, friden har infunnit sig. Vår lilla älskling har gått i säng efter en fartfylld dag. Hon är hemskt aktiv nu för tiden och ska dra upp sig mot allt som bara går. Så fort man sätter ner henne för att hon ska vila lite så ska hon upp igen. Än fast man sätter henne en bit bort och vänder henne åt ett annat håll, vet hon vart hon ska. Hon snurrar sig sittandes och börjar kämpa mot målet; ugnen eller stolen. Hon har kommit på hur hon ska göra för att gå från sittande till liggande på mage för att sedan rulla fram dit hon vill. Hon har inte riktigt kopplat hur hon kan dra sig fram. Snarare så drar hon sig fram på rumpan. Söt är hon i vilket fall! och uthållig!
Vi har haft riktigt fint väder idag. Solade på balkongen en ½ i morse medans hon sov och sen efter lunch gick vi ut till storgräsmattan här borta. Där hade vi det jättehärligt några timmar. Hon har börjat med en ful ovana att bara sova en trekvart varje gång. Funkar inge vidare för hon blir trött igen direkt. Lite jobbigt oxå för jag får inte så mkt gjort... men men, hon ändrar sig nog snart. =)

Vi är sååå tacksamma för Märta Önnbo. Efter att ha skrämt oss med andningsuppehåll, sjukhus och operation är dom äntligen hemma i vardagen i Oskarshamn. Dom är riktiga kämpar, speciellt Märta får man väl säga! Hon är nu 4 mån och väger 3700 g! HEJA MÄRTA! Vi är så tacksam till Gud för att han är med dom, räddar henne om och om igen. Vi älskar dig Märta, sååå mycket! Längtar tills vi ses i sommar! Då ska vi pussa på dig minsann.... =)
(Visst är dom lite lika, Märta och Lisen?!)

Nu ska jag slappa framför tv:n en stund, tills Johan kommer hem med jäst. Då ska här bakas bröd!

God natt kära vänner!

Våra senaste projekt

Nu ska ni få se på våra senaste färdigställda projekt. Jag avslöjar inte under hur lång tid de pågått, utan nu gläds vi åt att det äntligen är färdigt! =)


Vi har skrivit ut kort, laminerat och satt upp dom i badrummet bredvid skötbordet så både Lisen, vi och andra kan hitta på hennes liv. Ni borde komma och kolla själva. Fantastiska bilder! Tänk bara va många gånger vi sett dom och ändå tröttnar vi aldrig.


Nu ÄNTLIGEN har vi skaffat mörkläggning till sovrummet. Funkar ok. Adjöss med pappskivorna!


Nya gardiner till vardagsrummet! Vi hade julgardinerna ända till mitten på våren då Elsa räddade oss med hennes höstgardiner (som är väldigt skira och ljusa). Men nu har vi köpt egna somriga gardiner. Just nu agerar dom paneler i kombination med vita linnepaneler (som krympt, trots dragning och blötning, så dom är lite kortare). Vill vi använda dom på nåt annat ställe kommer de nog egentligen mer till sin rätt när dom får hänga lite fritt. Men fint vart det i vårat färgade vardagsrum!

Nu ska jag gå ut på balkongen och sola medans Lisen sover!