tisdag 22 juli 2008

Se vad Lisen lärt sig...

söndag 20 juli 2008

HURRA HURRA HURRA!

Jag har blivit faster! Noah kom i eftermiddags och han är sååå söt. Tycker han ser precis ut som min lillebror när han va bebis. Nu längtar vi massor efter att få åka ner till dom.
Grattis Simon och Sofie!

tisdag 15 juli 2008

Övik och ny bilstol

Igår var vi i Ö-vik och hälsade på Therese, Erik och Alva Söderlund. De har varit uppe och hälsat på Eriks föräldrar så då kunde vi ju passa på att träffas. Det var jättekul! Vi åt god mat, gick på
stan och shoppade och fikade och bara mös.



Jag hade värsta flytet i shoppingen, vilket jag inte haft sen jag gick gymnasiet ( =) ) så jag hittade pumps och örhängen till Stina och Emils 50-tals fest och även en klänning till John och Petras bröllop helgen innan. Allt på REA! Underbart! Lisen fick ett par mysshorts, jeans och 2
haklappar. Även det på rea så klart! =)


Vi har även köpt en ny bilstol till Lisen. En Cosmic xtp. Den har fått varierande betyg, men i Finland vart den bäst i test förra året så vi sikar in oss på det. =) Johan tvättade hela stolen i badkaret igårkväll så nu är den fräsch och ren. Han ska åka iväg till Barnens hus eller Babyproffsen nu och be dom kolla att den sitter rätt och även se om det går att få tag på en ratt som saknas för att kunna få olika lägen på sitsen. Annars gör han väl en egen =) Min händige man!

Utflykt till 4Hgård

Nu har vi varit i Umeå i nästan 1 vecka. Så skönt det är att komma hem! Än fast vi sitter i en lägenhet utan trädgård och inne i stan så har vi haft en jättebra vecka. Vi har hängt mycket med Sundholms, gjort utflykter bara myst. Vi har även varit hos Carro och Robbin och ätit middag. Där fick vi även chansen att kolla på bilder från Josefine och Josefs bröllop som gick av stapeln den 5 juli där vi tyvärr inte kunde vara med. Ljuvligt är ordet!!! Josefine var makalöst vacker! Tyvärr har jag ingen bild att visa upp...

I lördags var vi på utflykt till 4Hgården på Nydala med fam Sundholm. Vi hade tagit med lunch och dom fika. Vi tittade på kaniner, kossor, får höns mm. Lisen och Milly tyckte det var jättekul! Lisen har inte riktigt lärt sig att hon ska vara rädd för djuren än så hon petade kaninerna på nosen och klappade kossorna. Helt klart lyckad utflykt!

Kvällen avslutades med kräftskiva hemma hos Sundholms när barnen gått i säng. Det är väldigt gott med kräftor!

onsdag 9 juli 2008

Lappis

Drar mig verkligen för att skriva detta inlägg. Det har hänt så mycket sen sist så det kommer att bli ett mastodontinlägg, eller så skriver jag bara om det närmaste och struntar i det som ligger bakom... Vi får se.

Anledningen till vår frånvaro är att vi varit på Lapplandsveckan i Husbondliden. För er som inte vet så är det en kristen konferens där man bor i husvagn/logement så länge man vill under en veckan och går på möten och umgås med människor. Johan drog dit husvagnen redan onsdagen innan för att börja rigga ljud och fixa inför konferensen. Jag och Lisen åkte upp på lördagen. Sen har vi bott i vår lilla fina husvagn i en vecka och det har gått hur bra som helst. Annars var vi beredda på ett varierande resultat från Lisens sida, men hon har skött sig utmärkt. Vi bäddade ner den lilla bädden till henne och satte kuddar runt så att hon inte skulle trilla ner och det funkade jättebra 2 nätter. Sedan bestämde hon sig för att det var dags att sätta sig upp från liggande läge så då var det bara att skaffa resesäng. När vi kom till Lycksele för att köpa en hade alla norrmän hunnit före så alla var slut, men som tur var fick vi låna en.




Under helgen var Niklas Piensho (Filadelfia, Sthlm) där. En helt underbar människa, både på och utanför scen. Han och Lisen vart kompisar, det ni...! =) Sedan under veckan följde en rad talare från olika samfund och städer. Eftersom jag hade mest hand om Lisen var jag inte med 100% på så jättemånga möten, men jag är nöjd med veckan. Den största händelsen var ju givetvis då Johan predikade på fredagens 19 möte för ca 2500 pers. Det gick jättebra trots förkylning, sömnbrist och nervositet. Ni kan lyssna på honom och de andra talarna på Lapplandsveckans hemsida.
Nu har Johan semester och vi är i Strycksele. Imorgon åker vi hem till Umeå för att kolla att stan är kvar.