söndag 31 augusti 2008

Kvällen innan...

Ja ni, kära bloggläsare. Nu börjar det dra ihop sig för min första skoldag på det stora universitetet. Min nya fina väska är packad med kalender, block, mapp, pennor, plånis och allt annat nödvändigt man kan behöva. Känner mig ganska redo faktiskt. Det enda som inte är riktigt klart är kläderna, men det ger sig imorgon. 8.15 börjar jag med introduktion och så. Hela veckan håller det på och sen nästa vecka börjar plugget. Nollningen är väl inte jag ser fram emot så jättemycket, men jag tänker vara med på dagtid, krogen klarar sig utan mig tror ja. Nog fast det kan vara bra att gå dit oxå, men vi får se hur vi får ihop det med Lisen. Johan måste ju oxå jobba...=)

En annan trevlig nyhet är att Lisens 3:e tand nu sett dagens ljus. Ena framtanden uppe. Så så var det med det.

Nu ska jag mysa med min man framför en film med lite godisrester från helgen. Så snart det blir tillfälle ska jag uppdatera er om hur det gått i skolan och även om min mans överraskningsfirande av vår bröllopsdag (lite försenat). Det går inte av för hackor det inte.

Ha en bra vecka!

torsdag 28 augusti 2008

Familjeförkylning

Förkylningarnas förkylning har drabbat vårt hem på Tunnelbacken. Lisen var den första att bli sjuk och det vart hon av sin bästis Milly i fredags. Feber, rinnande näsa och slemhosta är symptomen. Vi trodde hon var bättre igår , men inatt slog det till på nytt med en vakennatt med feber och snuva. Jag fick min beskärda del i måndags och har sedan dess gått på alvedon så att jag skulle kunna jobba. Vilket höll till igår. Jag tog 2 alvedon 2 ggr och hjälpte ungefär en timme sen var jag helt slut så det var bara att trippa hem kl 14. Tänkte att jag skulle gå och jobba idag, men när jag vaknade imorse och kände hur min kropp kändes utan alvedon så var det ingen idé att gå iväg. Jag kan inte lura min stackars kropp hur länge som helst. Förr eller senare kommer slaget och då var det lika bra att ta det nu eftersom jag MÅSTE vara frisk på måndag då jag börjar skolan. Så nu är det färdigjobbat på Station för denna gång. Det känns riktigt sorgligt faktiskt. Har tyckt det varit kul att jobba, men ibland måste man lyssna på kroppen före huvudet. Johan känner även han av förkylningen, men han är så van att vara förkyld och han blir sällan liggande så vi får nog säga att han är den piggaste av oss tre. Det jobbiga med att vara dåliga båda två är ju att ingen riktigt orkar ge Lisen den tid hon behöver, tyvärr. Jobbigast är det på natten när hon inte kan sova pga förkylningen och både jag och Johan behöver all sömn vi kan få för att orka dagen. Men det är den bistra verkligheten i småbarnslivet.
Så här har ni oss, den förkylda familjen.

Lisen vill gärna visa upp att hon nu står själv och tycker det är kul!

tisdag 26 augusti 2008

Ett helt ointressant inlägg om ingenting

Ja, här sitter jag. Hemma. Lisen sover. Johan jobbar. Lugnt och skönt! Tänkte jag skulle pyssla lite. Det händer inte så ofta men jag kan få nåt il då och då och då är det bäst att ta chansen. Just idag kände jag för att fixa med Lisens fotoalbum från när hon föddes. Men givetvis så hittade jag inte fotohörnen som behövs för att klistra in korten så det var bara att lägga ner. Måste köpa nya i eftermiddag när jag ska gå på stan med Elina och köpa min nya väska som jag fick av dom och Emil och Stina i födelsedagspresent.
Jag jobbar kväll både igår och idag så då är jag ju hemma hela dagen. Det känns lite lustigt när jag ändå vant mig vid att jobba på dagarna och nu så sitter jag här igen. Men som sagt ska jag iväg ikväll. Känns lite tugnt eftersom jag givetvis fått Lisens förkylning. Men det är bara att bita ihop och gå iväg och tjäna lite pengar till familjen.=)
Lisen är bättre idag, men hon hostar fortfarande, näsan rinner och hon är väldigt trött märker jag. Vi har dock fått en lite seger idag för hon somnade själv i sin säng nu på fm. Det är ju annars ett litet "problem" för oss nu att hon inte vill somna själv. Gärna ska man lägga sig med henne, då somnar hon bäst. Och det är ju jättemysigt, men jag tycker nog att det är bra om hon kan lära sig att somna själv oxå. Grejen med henne är att hon inte vill vara själv. Inte att hon inte vill sova, för det vill hon, men hon vill bara inte bli lämnad själv. Det hjälper inte med leksaker eller att låta henne gråta heller. Så dagtid sover hon alltid i vagnen för där är det inga problem alls att somna själv. Men idag så var vi i hennes rum och lekte och så kände jag för att prova. Så jag la henne i sängen och satte mig på en pall bredvid och bara satt där. Hon lekte på lite och sen la hon sig ner och somnade!!! Hon börjar nog känna sig trygg i sin säng i sitt eget rum. Det räckte med att jag bara fanns i rummet. Hoppas det fortsätter så här bra. Hon brukar bara sova typ 20 min nu på fm för att hon börjar gå över till en vila/dag och så det behövs bara en liten tupplur så hon orkar äta lunch och sen får hon vila igen vid 13-14 nån gång. Det har funkat jättebra och hon har till och med vaknat själv efter 20 min. Men sen hon vart sjuk är det ju ingen ordning på vilorna. Nu har hon sovit 1 tim och jag tror verkligen att hon behöver vila upp sig efter förkylningen så hon får sova tills hon vaknar.
Hon har inte tagit några fler steg sen i lördags, men hon står mer och mer själv. Så hon tränar nog balans innan hon vill visa nåt mer. Men hon kan ju iaf! =) Vår stora lilla tjej! Hon är så mysig. Hon älskar att kramas och mysa , korta men intensiva stunder. Det är inte så ofta barnen är intresserade av att mysa i den här åldern, men hon älskar det! Och vi oxå!=)

I em ska Johan och Lisen åka till Strycksele. Johan har en träff i Lycksele ikväll och jag jobbar ju så jag kan inte ta henne heller så han lämnar henne i Strycksele hos farmor och farfar och sen far han dit ikväll efter träffen. Dom sover där och kommer hem imorgon. Så i natt ska jag sova helt själv här hemma. Det har jag inte gjort sen Lisen föddes. Johan har ju varit borta så jag och Lisen har varit själva, men aldrig helt själv. Ska bli jätteskönt att få sova hela natten utan att behöva vakna av henne ( iofs så sov hon hela natten inatt, 19.30-07.!!!) men jag tycker inte om att sova själv eller mest somna själv utan att ha pratat med Johan. Men det ska nog gå vägen. Jobbar till 22.30 och börjar 8 imorgon så det blir inte så länge.

Ojojoj, har du tagit dig igenom detta inlägg har du gjort det bra! Otroligt vilket ointressant inlägg! Men men, nu vart det inte bättre än så här.

söndag 24 augusti 2008

En stor dag

Igår var en stor dag på många vis, iaf två. Det första var att jag igår fyllde 25 år! På morgonen vid frukost överraskades jag med fin sång och ett usb-minne. Ingen dålig start det inte. =) Sen for mamma, Tryggve och Johan ner på stan och jag var hemma med vår sjuka lilla Lisen. Dagen innan slog hon på stort med en megaförkylning och feber som givetvis höll i sig även igår. Men hon är nästan lika glad för det. Jag bakade den sista tårtan och lagade lunch tills dom kom hem. Dagen innan hade vi bakat bröd, tårta och kakor så vi låg bra till tidsmässigt för första gången tror jag. Innan lunch fick jag min fina present. En jättefin blå cykel! Jag är så glad för den! Hjälm och cykelkorg fick jag oxå så nu är det bara att köra.


Kl 15 kom några kompisar och släkt på tårtkalas. Jättekul! Tack alla för att ni kom och för fina presenter! Av svärföräldrarna fick jag ett par gummistövlar som jag önskat mig länge. Kvällen avslutades med OS och varma mackor.
En helt klart lyckad 25 årsdag! Tack alla för allt!

Det andra stora som hände igår var att Lisen tog sina första steg!!! Tryggve och Robbin tog dom första men sen fick även föräldrarna och alla gäster se på undret! Sjuk och trött stapplade hon fram några små steg. 10 ½ månad gammal. Nu är det bara att fortsätta träna! Film utlovas inom kort.

Nu är mamma, Tryggve och Johan i kyrkan medans jag är hemma med Lisen. Fortfarande förkyld och febrig. Idag blir det nog en lugn och skön dag. Måste nog ut och testa min nya cykel... =)

onsdag 20 augusti 2008

Ombytta roller

Ja, nu har jag jobbat 2 dagar på Station och det går riktigt bra! Det är till och med roligt! =) Minns inte när jag sa det senast om att jobba där, men efter 1½ års paus så har jag tänkt om. Dom har införskaffat en ny kassaapparat som jag tycker är hemskt rolig och även ett nytt system för när man kommer och går. Lite roar mig....

För Johan har det gått ganska bra. Han har haft fullt upp de sista dagarna med tvätt och springa på stan och ta hand om Lisen. Eftersom jag jobbar kväll idag jobbar han som vanligt och han tyckte det var riktigt skönt att gå till jobbet. =) Idag har jag och Lisen varit och storhandlat på Maxi, dansat och medans hon sover sin kortisvila har jag hunnit städa toan, dricka en välbehövlig kopp kaffe och nu skriver jag ett snabbt inlägg innan jag ska gå å väcka henne. Det gäller att va effektiv förstår ni.

Det som närmar sig med stormsteg är ju min stora födelsedag. På lördag går den av stapeln och på torsdag kväll kommer Lisens mormor och Tryggve hit på besök. Undra egentligen för vem dom kommer... Lisen står högt på deras lista. Dom får ju även en chans att hälsa på kusin Noah på upp och nervägen. Det ska iaf bli hemskt roligt att ha dom här.

En snabb Lisenuppdatering: Hon kan stå själv!!! Dock korta stunder, men det är en början. Hon släpper frivilligt =) Vår duktiga lilla tjej!
Nu ska jag gå å väcka henne. Vi närmar oss 1 vila /dag!

So long!

fredag 15 augusti 2008

Läger!!!

När vi äntligen trodde att vi kommit hem för att stanna skulle vi visst på läger! hehe... Vi har varit på Norrmjöle gården med kyrkans 10-13 åringar och vi har haft jättekul! Tanken att Johan och vår barn- och familjepastor Maria ska samarbeta lite mer har funnits länge och nu vart det ett gyllene tillfälle att sätta det i verket. När ungdomarna är 13 är ju tanken att de ska gå över till ungdomsarbete och få kan det vara naturligare om dom vet vem Johan är. Iaf så åkte vi i måndags em och kom hem igårkväll. Det har regnat, varit soligt och samtidigt har det blåst som en galning. Vår lilla familj har bott i en egen lite stuga och jag och Johan har lett en grupp 13-åriga tjejer. Ett otroligt soft läger om jag får säga min mening. Oftast är det ju upp i ottan som gäller för att man ska få ut så mycket som möjjligt av dagen (iaf gärna vid 8), men det här lägret vardet väckning kl 9!! lyxläger! Barnen har badat trots skyhöga vågor medans vi ledare stått i vindjackor med upp-och åtdragen luva, lekt, bakat, filmat osv. Vi har verkligen haft ett toppenläger!


Lisen har stortrivts med all uppmärksamhet. Till hennes roligaste kompis valde hon Elias 10 år. Dom hade jätteroligt, särskilt med att dra stolar i matsalen.
Men nu är vi tillbaka i den riktiga vardagen. På måndag börjar jag jobba igen. 2 veckor ska jag jobb apå Kafe Station innan plugget sätter igång. Dt ska bli rktigt roligt! Johan ska vara hemma med Lisen på halvtid from måndag och hela hösten Den andra halvtiden ska pusslas ihop så barnvakter är varmt välkomna! =) nä, men det ska nog gå jättebra! Johan är peppad på att vara hemma och jag på att göra nåt annat så det känns som att det vart rätt i tiden att vi byter.
Projektet här hemma nu är Lisens rum. Kontoret har idag förvandlats till början på ett riktigt barnrum. Johans arbetsbänk är dock kvar, men det ska nog gå bra ändå. Lägger givtvis ut en bild på det när det är färdigt. Den som väntar får se... =)

fredag 8 augusti 2008

Det nattliga mysteriet

Jag måste bara delge vad som hände i natt. Lisen har fått flytta in till oss igen nu när farmor och farfar sover här i helgen. Inte idealiskt, men det får gå. För det första vaknade hon när vi gick i säng och vill absolut inte somna om. När vi väl sovit 3-4 timmar så vaknar jag och tittar upp och vad ser jag då? Jo, att Lisen sitter på fotänden av vår säng! Hur i hela friden har hon kommit dit?! Och tur att jag vaknade just då, annars hade hon nog dunsat i golvet. Mysteriet om hur hon tagit sig dit kvarstår. Ingen av oss minns att vi hämtat henne. Johan, som sover som en stock, kan omöjligt ha vaknat och hämtat henne och jag minns inte alls att jag skulle ha vaknat av henne. Men där sitter hon ändå. Det måste ju vara jag som gått upp och hämtat henne... Sen resten av natten sover hon upp och ner vid våra knän, leker en timme i sängen vid halv 4, får välling, vill inte sova, somnar upp och ner och vaknar slutligen vid halv 7. Då förvisas hon in till farmor och farfar och vi fick sova till 9!

En mycket märklig natt!!!




torsdag 7 augusti 2008

Nu ska ni få se på nåt roligt!

tisdag 5 augusti 2008

Universitetet, here I come!

Jag kan nu meddela er alla att jag har kommit in på Personalvetarprogrammet på Umeå Universitet. Grattis till mig!
Den 1 sept stiger jag in genom portarna till ett nytt liv. Det ska bli spännande!

Paret Dahlström

I lördags var vi på bröllop i Lycksele. Våra vänner John och Petra gifte sig i Lycksele kyrka. Det var en jättevacker vigsel. Det bästa, förutom själva vigselakten, var när Emil och en till tjej sjöng The Prayer. Helt magiskt! Emil sjöng på italienska och ja, behöver inte säga så mycket mer om det. Magiskt är ordet! Festen bjöd på massa god mat och roliga inslag. Dock höll den på till ca 2 på natten, men vi åkte vid 24. Lisen barnvaktades av Olivia. Hon är verkligen jätteduktig med Lisen!

Tack John och Petra för att vi fick vara med på denna stora dag!

Sommarens semester

Nu är vi hemma från vår härliga semester. Det är alltid lika skönt att få komma hem, än fast vi har haft det så bra på vår semester.
Vi har varit i Strycksele, hemma och i Sandviken med husvagnen. I Strycksele har vi njutit av att få vara i ett hus med gräsmatta och haft jättemysiga dagar. Här hemma umgicks vi mycket med Sundholms. Vi var på utflykter och mös hemma hos varann.
Sen vart det ju så, som ni sett på bloggen att jag har blivit faster. Den 20 juli ( på beräknat datum!!!) kom Noah Forslund. 3808 g och 55 cm lång. Det passade hemskt bra för oss så några dagar senare tog vi vår husvagn och drog oss söderut. Det är ett litet äventyr att åka bil med Lisen nu för tiden, för hon tycker inte det är det roligaste som finns att sitta fast, så vi tog många pauser. Det har varit så roligt att få vara där. Noah är hur fin som helst och snäll som Lisen. =) Det märks att dom är kusiner! Sofie, som fick en infektion direkt efter förlossningen mådde inte 100 dagarna efter, men när vi kom märktes inget mer än att Noah fick magknip av hennes medicin. Både hon och Simon var pigga och det märktes inte att dom nyss fått en liten bebis och det är ju fantastiskt skönt för dom. När vi var där fick dom t.o.m väcka Noah på natten för att han skulle äta. Nu får vi bara hoppas att det fortsätter... =) Mamma och Tryggve kom och var där med oss över helgen och det var jättekul att det passade att träffa dom där. Vi låg på stranden och passade upp den lilla familjen. Pappa och Ellen kom på måndagen så dom fick vi oxå träffa. Jättekul! Annars gick jag och Sofie på stan nån timme och shoppade på rean. Kan ju inflika att Lisen växt som en tok och drar nu strl 74.
Allt som allt har vi haft det jättebra i Sandis. TACK för att vi fick komma och mysa med er! Vi är jättenöjda. På hemvägen stannade vi och sov utanför en camping i Timrå. Det är kul att bo i husvagn! Tar lite längre att köra bara...

Nu har Johan börjat jobba och jag är hemma själv med Lisen igen. Men det är inte direkt samma Lisen nu efter semester som innan vi åkte. Hon har vuxit enormt, hon är nu 10 mån, och provat en massa nya saker! Hon har badat, ätit glass, blivit jätteduktig på att gå osv... Det går inte att rabbla upp allt som hänt med henne. Ni får komma och titta istället! Hon kräver iaf barnsäkra rum... Inatt har hon sovit i sitt nya rum (vårt kontor/gästrum). Det ska vi nu göra om till hennes rum och det ska bli så skönt för oss alla!

Ja, det blir inte bättre än så här denna gången. Bilder kommer senare.
Ses!