onsdag 29 oktober 2008

Dagisplats

Idag har vi fått brev om att Lisen fått dagisplats på Matrisen på Östteg. Det är en tillfällig förskola som barn hamnar på som inte fått plats på det dagis man sökt i första hand. Matrisen ligger på ett industriområde 4,3 km hemifrån oss. Vet inte om jag vill skola in henne på 2 dagis... Eftersom detta var vårt 3:e val (och i princip det enda alternativet om vi ska ha nån plats nu) så får vi stå kvar i kön på vårt 1:a och 2:a val, vilket är skönt. Så när det blir en plats ledig så får hon byta dagis och börja om inskolningen. Gillar det inte riktigt, men alternativet är att vänta tills det blir nån ledig plats på Sofiehem, vilket kan dröja ända till sommarn och så länge kan ju inte Johan va hemma med henne. Det är inte ultimat att ha det som vi har nu, jag pluggar 100%, Johan är hemma 50% och jobbar 50%. Men en termin funkar det, men hon måste ju in på dagis så det är väl bara att tacka ja och sen vänta på plats härikring.

Annars tentapluggar jag, ekonomisk historia. Har gjort klart första momentet, 2 to go. Det är så mycket som jag inte greppar i ek. hist. men det är nog tanken att jag ska fylla några luckor under tiden fram till tentan. Det sista momentet har jag ganska bra koll på eftersom vi just läst det. Idag har jag suttit och läst om Sv ek från 70 och framåt, jätteintressant, men mycket att ta in! Nu väntar arbetsmarknaden och allt som har med den att göra. Ska köpa 2 A3 papper idag och tejpa ihop för att göra en ordentlig tidsaxel.
På tisdag smäller det!

måndag 27 oktober 2008

Lisen går från lugnunge till busunge

Vi har alltid trott att Lisen var ett lugnt och tryggt barn som brås på sina lugna och harmoniska föräldrar. Men ack, hon börjar visa en sida som lutar mer åt morbror och farbrors sätt att vara. När de var små klättrade båda på väggarna, kunde inte sitta still och gjorde alla möjliga bus och vi börjar se mer och mer av de tendenserna hos Lisen. Hon älskar att busa, jagas helst. Hon går dit hon vet att hon inte får vara skakandes på huvudet och hon skrattar när man säger till henne och lyfter henne därifrån. En gång skrattade hon hela vägen bort till hennes rum och när ja dragit igen dörren och satt mig i soffan slås dörren upp och ut kommer en glad pratande unge som inte alls minns att hon gjort nåt hon inte får... På söndagsskolan igår så kunde hon inte sitta still en sekund under samlingen. Alla andra barn satt snällt på sina rumpor och lyssnade på Mirjam, alla utom Lisen. Hon busade, slängde sig på madrassen och plockade i flanellografbilderna som hade satts upp under berättelsen. I och för sig är de andra barnen lite äldre än Lisen, men det finns en pojk som kanske är 1½ mån äldre än Lisen och han satt då still utan problem.
Hon kräver att man hittar på nåt spännande varje dag så hon slipper att bara vara hemma och idag skulle Skattkammar´n (kyrkans öppna förskola) till det förhistoriska museét så då hakade Johan och Lisen på dit. Men ack, Lisen kunde inte sitta still en sekund. Medans de andra barnen satt och lyssnade vart Lisen helt sjövild och sprang lyckligt omkring med "rör ej"-skylten i handen. Johan var tvungen att ta henne åt sidan, men hon va helt galen! =)
Va ska man göra? På öppna förskolan på Ålidhem har dom en gympahall där barnen får springa omkring med bollar och andra lämpliga föremål, helt ypperligt för Lisen.

Ja, där har ni vår vardag nu för tiden. Lisen älskar att leka! Man ser nu även behovet av dagisplats i ett annat perspektiv. Hon behöver underhållas och där kommer dagis in! Hon har ju dock inte fått plats där vi först önskade så nu har vi breddat vår ansökan till hela områden så vi hoppas och ber att det ska ordna sig snarast.

Något som vi (eller jag =) ) varit lite orolig för det är det här med vintertiden. Hennes tider förskujts med en timme och det kan göra ganska mycket på humör osv. men det har gått jättebra faktiskt. Det jag fasade mest för var att hon skulle börja vakna 5 istället för 6 för att få välling innan hon somnar om, men i morse vaknade hon runt 6 och somnade sedan om till 7. Så det verkar gå bättre än förväntat!

tisdag 21 oktober 2008

Bloggningskväll

Ojojoj, va här bloggas. 3:e inlägget på raken nu, men det är bra att få beta av dom. =) Nu är vi tillbaka i vardagen igen. Idag har jag och Lisen varit en sväng på Öppna Förskolan där vi inte varit sen i våras. Hon har ju fått flytta upp ett snäpp och idag var det 0-1 1/2 år. Både jag och Lisen tyckte det va så roligt! Hon sprang med bollar och kastade sig på tjockmattor och jag njöt av att inte behöva vara hemma i lägenheten med en gnällig unge. =) Träffade även en mamma från vår föräldragrupp, kul. I eftermiddag har jag pluggat och sen va vi ute hela familjen i lekparken. Lisen gungade och åkte rutchkana. När hon ledsnat på det gick vi till en vattenpöl för att hoppa lite. Hon satte sig i den och viftade och slog med handskarna i pölen så vattnet stänkte högt och lågt. Hon njöt i fulla drag. När vi kom hem märkte jag dock att det runnit in vatten i gummistövlarna och uppför benen så hon var alldeles blöt om benen, än fast hon hade galonisar. Men så kan det gå, kul va det iaf! =)
Igår fick vi reda på att Lisen inte får någon plats på förskolan från 1 dec. Troligen inte efter nyår heller så det blir till att hoppas på en tillfällig plats så när som möjligt. Har vi otur hamnar hon på Östteg, vilket ligger ganska långt härifrån. Men vårt hopp är att hon iaf ska få en plats nånstans efter jul och att hon sedan kan få börja på sitt "riktiga" dagis till hösten. Svårt detta med barnomsorg, så vuxet att rota i detta. Men vi är visst där nu så då är det bara att hugga i. Men det är knöligt...
Till sist skulle jag vilja dela med mig av ett recept på fläskkotletter som vi gjorde idag. Tro det eller ej så vart dom jättegoda. Vi lyckas aldrig med våra fläskkotletter, men nu har vi äntligen hittat hem till Jamie Oliver! =)

Fläskkotletter med timjan, citron och pesto, 4 p
1 näve timjan, repad (vi tog torkad och det gick lika bra)
salt och svartpeppar
1 vitlöksklyfta
skal och saft av 1 citron (vi tog saften av lime och det vart lika bra)
1 msk olivolja
4 fjärilskotletter eller vanliga fläskkotletter
Grön pesto

Stöt timjan i mortel tillsammans med 1 tsk salt. Tillsätt vitlöken och 1 tsk svartpeppar och blanda om. Rör i citronsaften, det rivna skalet och olivoljan. Smeta ut blandningen på kotletterna och låt stå minst 10 min.
Stek. Servera med pesto, blandad sallad och potatismos.

Kalasgott!

Detta får nog va allt för ikväll. Nu har ni iaf fått nåt att läsa! =)

The Möllers

I helgen var vi som bekant på bröllop utanför Uppsala. Min kära barndomsvän Isa och hennes Jörgen, som jag för övrigt oxå känner, sa ja till varandra. Kärleken sprudlade, sången flödade och det var många gamla vänner som jag fick träffa. Fantastiskt kul att få ha varit med på er dag Isa och Jörgen! TACK! Ni vad dagens vackraste par! =)
Johan var mitt bihang (hans egna ord) eftersom han inte kände någon. Vi fick äran att sitta bredvid paret Wennstam under bröllopet, där Johan fick bihangssympati av Erik. Otroligt roligt att träffa er Wennstams! Vad hade kvällen varit utan er?! =) Vi satt även med ett par där killen läste till apotekare. Det var längesen jag träffade någon som brann så för sitt framtida yrke. Under tiden han berättade om mediciner och bla varför det inte hjälper att ta fler än 2 alvedon samtidigt (vill ni veta varför så fråga mig =)) lyste hans ögon av entusiasm. Otroligt! Kvällen vart lång, 23.30 tog vi vår fina passat och åkte "hem" till Sandviken till Simon och Sofie där vi sov under helgen. Det vart mycket bilkörning denna helgen så vi är ganska möra nu efteråt. Som tur var fick Lisen vara hos farmor och farfar där hon hade det sååå bra. I lördags var hon ute 5 timmar! Det ni, stadsunge som hon är kan hon behöva komma dit då och då. =) I söndags åkte vi och hämtade henne så kl 21 var vi alla hemma igen. Tacksamma för beskydd under vår långa bilresa. Här följer lite bröllopsbilder.














Det lyckliga paret Möller















Detta var vad dom ville bjuda på i pussväg















De snyggast gästerna












Vi vill även bekräfta att vi nu med egna ögon sett Mikaelas underverk, körkortet!

Födelsedagshelg (försök nr 349)

Nu så. det är dags för ett nytt försök att berätta om vår födelsedagshelg som var 10-12/10. Pappa och Ellen och Simons lilla familj gästade oss för att fira alla våra födelsedagar. De kom på fredagen och pappa och Ellen var tvungna att åka på söndag morgon, men Simon och Sofie stannade till tisdag lunch. På lördagen öppnade vi massa presenter, var vi på stan och på kvällen vart vi bjudna på Kinarestaurang av pappa och Ellen. Kalas! Mycket kläder och leksaker fick dom små och vi stora fick kläder och kärlek. På söndagen var vi på familjegudstjänst där vi fick va med om barnkör med rapp, barnvälsignelse mm. På eftermiddagen åkte jag och Sofie till Strömpilen medans Johan och Simon lagade födelsedagsmiddag. Dagen var Johans. På kvällen hade han killbastu som avslutades med ostbrickskväll tillsammans med fruarna. Måndagen och tisdagen präglades av mys, godis och phase 10. En riktigt härlig helg! Tack älskade familjer för att ni kom hit och hälsade på oss!!!! och tack för allt vi fick, speciellt kärleken =) Vi älskar ER!
Njut av bilderna:













































fredag 17 oktober 2008

Bröllopsresa

Nu är vi i Sandviken hos Simon och Sofie. Efter ett sorgligt avsked lämnade vi Lisen till farmor och farfar och åkte skilda vägar. Hon till Strycksele och vi hit till Sandviken. Måste erkänna att det ramlade några tårar när vi just åkt, men som sagt så är det ju så mycket bättre för henne att vara i Strycksele. Vi har kört hela vägen direkt, stannade bara en snabbis i Sundsvall annars har vi kört i sträck. Jag har faktiskt kört från Sundsvall ända hit ner. Vi tog halva vägen var. Oj va trött man blir av att köra i mörker plus att vara ovan att köra långkörning överlag. Men fram kom vi. Klockan har just slagit över midnatt så nu är det dags att släcka och sova.
Imorgon stundar bröllop i Järlåsa utanför Uppsala. Hoppas på härligt höstväder och mycket kärlek!

God natt!

Mamma och pappa älskar dig, Lisen! Puss puss!

torsdag 16 oktober 2008

Livet hos Hägglund

I helgen som kommer ska vi på bröllop. Min barndomsvän Isa och hennes Jörgen ska äntligen gå fram till altaret. Ska bli så kul att träffa alla gamla vänner som jag vuxit upp med. Lisen ska tyvärr inte följa med, de blir ju så mycket enklare och skönare för oss alla. Hon ska vara med sin farmor och farfar och fastrar hela helgen, lyxigt för henne! Va ute i frisk luft, kolla på hästar och mysa. För mig känns det lite jobbigt att vara borta från henne en hel helg. Hon har sovit hos Stina en natt när vi firade vår bröllopsdag på ett hotell och det gick ju hur bra som helst, men en hel helg... fredag eftermiddag till söndag eftermiddag, kväll. Det känns som att vi överger henne. Hon kommer nog inte lida direkt och för oss blir det ju mycket lättare och roligare att vara på bröllop själva, men samtidigt är det ju vårt barn vi lämnar. Men men, det är bara att bita ihop och försöka klara sig utan henne i helgen. Men hon är ju så fantastiskt gullig!

Idag har hon varit på 1-årskontroll. Hon väger 9500g och är 73 cm lång. Utvecklingstesterna klarade hon med råge, vår lilla tjej! Hon fick även sin 3:e vaccinationsspruta.
En annan spännande händelse idag var när det ropade i Johans mobiltelefon som låg på golvet: "Hallå, hallå! Du har kommit till SOS 112. Vad har inträffat?" Hehe, hon hade visst ringt SOS 112. Hoppsan!

Annars går plugget ganska bra. Det är mycket att läsa, men väldigt intressant. Johan är hemma mycket med Lisen nu så hans jobb får lida lite. Han är så duktig som hinner vara hemma 100% samtidigt som han jobbar minst 50%. Livet går på för fullt här hemma hos oss och vi försöker hänga med så gott vi kan.

so long

Himla födelsedagsinlägg

aaahhhh, jag blir galen! det funkar aldrig att lägga in bilder på ett fint och bra sätt..... så ni får snällt vänta på födelsedagshelgsinlägget. tog bort allt jag gjort och får väl börja om en annan dag! (sorry sofie)

tisdag 7 oktober 2008

God kväll!

måndag 6 oktober 2008

1årskalas!

Igår gick Lisens 1 årskalas av stapeln. Hon hade bjudit sina kompisar Milly och Jonna och deras föräldrar. Farmor, farfar, fastrar, farbror Emil och Stina var oxå här. Tjejorna fick var sin pannkakastårta med hallon, banan och grädde.
I bara blöjan satt dom i sina stolar och glufsade i sig. Härligt! Efteråt vart det en dusch... =) Sen dansade och lekte dom tills dom var helt slut. Jonna och hennes föräldrar stannade kvar efter kalaset och åt middag med oss, sen åkte dom hem.








Lisen fick jättefina presenter En vagn med klossar, en jättebra po.p-mössa och scarf med bilar, en pyjamas, en månadssten och så väntar hon på Jonnas present. Den kommer lite senare. Spännande!!!

Tack kompisarna för att ni var här!

fredag 3 oktober 2008

Bussäventyr

Idag har jag varit "ledig" så jag och Lisen åkte buss ner till stan eftersom det blåste som en galning. Vi hade först packat in oss i bilen, men när jag startar börjar vätskenivålampan att blinka och efter lite konsultation med svärfar så beslöt jag mig att jag inte orkade fippla med det så vi tog bussen istället.
Väl nere på stan shoppade vi presenter så det stog härliga till. Nu är det flesta köpta, någon komplettering och en förlovningspresent är kvar. (Min älskade bror och hans Sofie har nämligen förlovat sig.) Min tanke var att vi skulle åka hem till lunch så Lisen kunde lägga sig hemma efter lunch så 20 över 11 gick vi till Vasaplan för att ta en buss hem. Eftersom jag inte åker buss alls ofta så frågar jag chauffören på 2:an mot Marieberg om han kör förbi sjukhuset. Ja då, säger han så vi hoppar gladerligen in. Så småning om så känner jag att han inte alls åker den "vanliga" vägen som de andra bussarna brukar åka mot sjukhuset, utan han svänger av mot Berghem och jag sitter och tänker att han kommer nog till sjukhuset snart... han kanske tar den vägen, eller den... Trodde jag, ja. Slutligen är vi på Marieberg och han svänger in för att stanna och gå på toa innan han ska köra tillbaka igen. Kvar på bussen sitter jag och Lisen... Kl närmar sig 12, jag är hungrig och slut, Lisen borde ha varit detsamma. Så med gråten i rösten stegar jag fram till chauffören och frågar när han tänkt komma till sjukhuset.
- Jag åker inte förbi sjukhuset
- VA, men det sa du ju. Vi måste hem! (gråten i halsen)
- Sa ja?! Oj, då. Jag körde en annan linje precis innan jag bytte till denna och den gick förbi sjukhuset... ojdå... förlåt....
Jag håller på att bryta ihop fullständigt
- Jaha, va gör vi nu då!?
- Ja... (kollar tidtabellen) det kommer en 13 över, hon är 5 i nu. Den går direkt till sjukhuset.
- Ok, ja, vad har jag för alternativ...?
Sålunda tar vi vårt pick och pack och går av bussen, på Ersboda... Ringer Johan 3 ggr på 1 min och han trycker upptaget. Det är så typiskt! Det är bara att bita ihop. Ingen tjänar på att jag bryter ihop.
Ja, där stog vi. På Ersboda. Klockan är över 12 och Lisen borde varit sjukt hungrig och trött, men den underbara ungen säger inte ett knyst. Hon sitter nöjd i vagnen och tittar på bilar och människor medan mamma bryter och biter ihop om vartannat. Hade hon börjat gnälla så hade jag smällt av. TACK LISEN för att du va så duktig!

Det var vårt bussäventyr idag det. Blir nog ingen buss för mig på länge, iaf inte med nån som jag inte vet hur den går...

torsdag 2 oktober 2008

Lisen 1 år

Idag är dagen då Lisen fyller 1 år! HURRA HURRA HURRA!!!
Hon tros ha haft en bra födelsedag med paket från mamma, pappa och mormor i morse. Blågrön tamburintrumma och röda maraccas av mamma och pappa och ett jättefint djurpussel av mormor. Hon älskade alla presenter och de har hängt med hela dagen.










Sen bar det iväg med pappa till farbror Emil för att spela xbox... min gissning är att Lisen lekte med Alice (katten) =). Efter lunchvilan for Lisen och pappa på kafé! De delade på en bananstubbe och Lisen åt med andakt den sockrade grädden =) Nåt sånt hade hon aldrig smakat förut, men man fyller ju bara 1 år en gång i livet så nu var det dags tyckte pappan... (jag håller faktiskt med!) Sen har vi haft en mysig eftermiddag här hemma med ett kvällsbad innan sängdags.
En händelserik med rolig dag!




Kalas blir det på söndag med hennes två kompisar Milly och Jonna. Föräldrarna och släkten kommer oxå. Det blir kul!!!