söndag 30 november 2008

Predikantveckan -08

Ja, då var det dags igen! Denna veckan är Sveriges alla pingstpastorsfruar allena; utan sina män. Pastorerna har dragit till Stockholm och pingstarnas mecka Filadelfia. Där kommer dom att spendera 4 dagar tillsammans och lyssna på undervisning, utbyta erfarenheter och bara umgås. Tror verkligen att det är nyttigt för dom att träffas, bara dom. Men det resulterar ju i att fruarna är själva =) Men det är ju iofs oxå nyttigt och skönt! Tur för oss så kommer ju min mamma imorgon eftermiddag så jag och Lisen behöver bara vara själva ett dygn. Det känns väldigt lämpligt eftersom jag inte är speciellt taggad att ta hand om henne helt själv för tillfället.

Så till nästa ämne; Passaten, vår kära bil. Förra veckan var den på verkstan i 3 dagar för att de skulle sätta in motorvärmare. Vi har duktigt köpt alla grejor som behövdes, på 20% rabatt dessutom, så Bosse på Hasses skulle bara montera in det hela. Det skulle ta en fm. När han skulle börja visade det sig att vi fått en del som inte passade. Vi hade alltså blivit felexpiderade på affären och det resulterade i att Bosse beställde en ny del, inte på rea... När han fick den upptäckte han att det som låg i lådan inte hörde till lådan, han hade alltså fått fel... (igen). Men tredje gången gillt så fick han rätt del och kunde slutföra monteringen. Vi fick äntligen tillbaka bilen i torsdags och idag när vi åkte till Holmsund så började vätskenivålampan att lysa . Johan trodde inte det var nån större fara; Bosse hade kanske inte fyllt upp ordentligt. Men när vi klev ur bilen såg vi rosa sträck utifrån parkeringen och då visade det sig att nån slang till/från (?) motorn hade släppt, så vätskan rann ut i en fin ståle på marken. Innan vi for hem var vi alltså tvungen att laga det. Det vart bogsering till ett garage som vi fått låna och med lite uppallning och hjälp kunde min duktiga man sätta tillbaka slangen där den skulle vara; ordentligt denna gång. Imorgon bitti ska jag och Lisen åka till Bosse på Hasses och så får han kolla över det och fylla på med glykol. Rätt ska va rätt! =)

Nu är jag helt slut. Vi har haft en hektisk dag. Holmsund tog ju 3 timmar längre än planerat så det blev en snabbmiddag, snabbpackning för Johan och en snabbvisit på festen hos Sundholms. Sen skulle Johan iväg på kyrkan en snabbsväng innan han åkte med tåget kl 20.00. Han åker sovvagn tillsammans med pastor Nils och han ska bo i ett dubbelrum på ett fint hotell alldeles själv! Tur att resten av Sveriges pastorer oxå bor där så han inte behöver vara ensam... =)
Snart ska jag gå i säng! Vi hörs

torsdag 27 november 2008

Då så...

Ja, nu är det alltså klart. Fick G på min stora feta tenta och det känns faktiskt skönt.Den har fått väldigt mycket kritik den här tentan. Ekonomisk historia frågorna var av essävariant och man skulle med historien i bakgrunden sia om framtiden.. vad är det för historia.. ??? Det har även varit alldeles för stora och olika moment som förts samman i en och samma tenta på 6 timmar. Hade jag fått omtenta på nån del hade jag inte gråtit alls.
Igårkväll var Johan, tro det eller ej, hemma. Vi firade min tenta med ägg- och räkmacka, kexchoklad till efterrätt och så toppade vi med årets första glögg med pepparkakor. Till detta följde Bonde Söker Fru och Oskyldigt dömd. Under tiden plockade min fina man upp jullådorna och började plocka i dom. Det händer inte så ofta att han intresserar sig för sånt så jag bara låg på soffan och njöt av synen. =) Han har en pysslig ådra, än fast den inte kommer fram så ofta.

Idag har jag ingen skola. Vi håller på med en film och idag skulle dom klippa ihop spektaklet så jag anmälde mig som frivillig att inte delta =) Hade inte bidragit med särskilt mycket ändå... Den här kursen är oxå väldigt märklig måste ja säga. Inget är obligatoriskt utom filmvisningen till hemtentan. Detta medför att seminarierna/argumentationsövningarna blir lite på dagisnivå eftersom många väljer att stanna hemma. T.ex till på måndag ska vi läsa 3 artiklar om Stanford prison experiment och om att sekter hjärntvättar sina medlemmar på engelska om vardera 9-15 sidor. Kunskapen har vi ingen som helst användning för senare, utan den är bara till för att användas vid argumentationen. Så tråkigt att pressa in sån info när man istället kan koncentrera sig på att läsa den stora svårt engelska kursboken istället... jaja, det är som ett stort skämt, men jag går ändå! =) nä, på måndag ska ja va hemma. Johan ska till Sthlm på Predikantveckan och han åker på söndag kväll och mamma kommer på måndag em. Men jag lider inte! =)
Jag och Lisen har varit på öppna förskolan idag. Fullt ös i 2 timmar sen hem och äta lunch och sen somnade hon som en stock i vagnen. Själv njuter jag av kaffe och kexchoklad!

onsdag 26 november 2008

YES!!!

Jag klarade tentan!

söndag 23 november 2008

Vår konstnär

Lisen har börjat rita!

































ursäkta den dåliga bildkvallan, vi önskar oss en ny kamera. Någon?

Ja, nu va vi där igen...

Förkylningstider igen... På Lisen rinner näsan för fullt och inatt hade hon feber. Vi får väl vara tacksamma för den månad vi fick vara friska! =) Johan har jobbat hårt i helgen trots att han är sjuk och han blir ju inte direkt bättre av att köra på. Och inatt har Lisen givetvis inte sovit som hon ska... Hon har vaknat en gång i timmen och gråtit; jag fick panik för jag hade just somnat in i djupsömnen och när jag väl gick till henne hjälpte ingenting så jag gick in till Johan så han fick ta henne... Jag vart till och med irriterad på henne för att hon inte förstod att jag var där och att hon kunde sova lugnt. hahaha! Hade dåligt samvete eftersom jag visste att Johan behövde sova, men jag trodde jag skulle börja gråta. När han går dit så blir hon givetvis lugn och somnar...Han har så mycket tålamod!!! Kl halv 4 vaknade jag av att hon grät så jag gick dit. Märkte att jag trampade på nåt och så ropar Johan AJ!! och jag var jätterädd! Hade helt glömt bort att han sov där inne... hehe
Kl 7 kom han in med henne och nu ligger han och sover. Jag och Lisen tittar på barnprogram.

Så jobbigt att förkylningar ska ta så hårt på nätterna, vi som är sååå beroende av sömn. Men har man barn får man skylla sig själv =) Det är bara att bita ihop...

Igår var en hektisk dag minsann. Jag hade Lisen på morgonen så vi gick upp vid halv 8 och började baka. Tekakor och pepparkaksbondbakor vart det. Vid 9 gick vi in och väckte Johan och efter frukost satte han igång att baka rulltårtor till kvällens MMGfest. Jag skulle börja jobba kl 12, men fick rycka in kl 10 pga sjukdom så jag åkte mitt i kaoset. Skönt! =) På Station var det lite kaosigt och vi kom aldrg riktigt ikapp på mackfronten, vilket är så jobbigt. Jag stod och gjorde mackor och hörde ekot kl 13,14 och 15... =) Det är inte direkt så att man hinner sätta sig ner och fika på lördagar inte...Kl 13 pratade jag med Johan och då hade han just satt sig för första gången sen i morse. Tala på fullt ös! Kl 15 kom dom till Station för att börja sätta ihop bord och stolar inför festen och Lisen var pappakinkig hela eftermiddagen. Kl 16 slutade jag och då gjorde jag 45 mackor till dom och sen åt jag och Lisen middag, eller mest jag för Lisen ville inte ha köttfärspaj... vid 18 var vi hemma och då stod badning på schemat och sen var det till att lägga en mycket trött Lisen. Efter det kom Carro hit och då kunde jag äntligen pusta ut efter dagens bravader. Gick och duschade och fixade fika och sen satt vi framför Sjärnor på is och pratade och fikade. Vid 21 kom Johan hem och dom åkte hem. Då gick vi i säng! =)

Idag är det Afrikamöte, det börjar kl 10 och kommer säkerligen hålla på till 14, dom kan det där med långa möten=) Tror vi stannar hemma och kurerar oss! Ikväll är det sista Ensam mamma söker, så spännande!

Ha en härlig dag! Här snöar det och är -10, HUU

fredag 21 november 2008

oj, va många det vart idag....

Kolla här på min fantastiske brorson. Man kan inte annat än att bli glad!

SEGER!!!

Nu har vi seger här hemma! Lisen har ätit 1½ av mammas hemmagjorda fiskpinnar och potatismos! För er som inte vet så avskyr, eller iaf har avskytt, fisk. Vi har provat flera ggr under hennes matliv, men hon har totalvägrat. Men idag, idag åt hon för glatta livet! Underbart!!!

torsdag 20 november 2008

Inspirationslöst

Gah, va ja är dålig på att uppdatera bloggen nu för tiden. Känner ingen som helst inspiration, tyvärr...=( Men så kan det ju va ibland.
Hoppas ni håller ut, jag är och kommer att förbli en periodare.

Jag vill ha godis!

Kärlek
//Hanna

söndag 16 november 2008

Nu är den klar!

Känns lite konstigt, men jätte skönt. Vi har pratat om den i ca 1 år och jag började bygga i somras och nu står den i vardagsrummet. Det saknas dock glas dörrar... men det kommer ;)
Så här ser den ut


torsdag 13 november 2008

Världens finaste unge!

onsdag 12 november 2008

Bakdag

Idag har det varit kallt, -1. Det är ju egentligen inte speciellt kallt, men det har känts som att det varit -5 iaf, nästan -10... fy, bubblan!
Har varit på en jätteintressant föreläsning idag om grupper och ledarskap. Nu börjar vi närma oss nåt på socialpsykologin som jag kan förstå. =) Har ganska svårt för psykologi annars eftersom det egentligen inte finns nåt att ta på, men nu hittade jag iaf nåt som jag relatera till. Jag läste och fattade till och med kapitlet om grupper i vår engelska kurslitteratur. Seger! =)
Har även hunnit med ett sjukbesök hos min vän från skolan. Hon va sjuk idag så jag åkte hem till henne och gav en sammanfattning av den intressanta föreläsningen. Vi pratade givetvis om annat oxå, Jättekul!
Annars står bakning på agendan idag. Har bakat mammas fantastiska brödkaka, som egentligen ingen mer än hon kan baka perfekt, men mina försök får duga tills hon kommer och bakar upp ett lager. I ugnen nu finns Berits sommarskorpor. Jag vet, lite opassande för årstiden, men dom är sååååå fantastiskt goda! Har ni inte provat dom så är ni varmt välkomna till mig och smaka eller få receptet så ni kan baka själva. mmm, säger ja bara. Jag ser fram emot kvällsfikat! =) Idag är det min tv-kväll, Bonde söker fru och favoriten Oskyldigt dömd. Är det nån som är sugen på tv-kväll så är det bara att komma förbi.=)

Imorgonkväll kommer familjen hem, HURRA! Den här tiden har varit och är jättebra för mig och det har gått jättebra, men det är klart det ska bli mysigt att dom kommer hem. Dom är ju min vardag. Ska bli mysigt att krama på dom båda två. Inatt hade Lisen tydligen inte velat sova och imorse vaknade hon tidigt, så Johan var helt slut i morse. En natt till sen blir det mina nätter framöver så Johan hinner sova ikapp.


Han är den bästa pappan i världen!!!

Älskar er familjen!!!!!!!!

tisdag 11 november 2008

Nu va det längesen...

Tiden går, kära vänner. Nu är vi i mitten av november och det blir mörkt kl 14.30 och regnet hänger i luften dagarna i ända. November, depressionens månad... =) Inte här iaf. Vi mår psykiskt kalasbra (Johan är lite stressad, men nämn nån månad då han inte är det... =) ) eller iaf helt ok. Fysiskt så återhämtar vi oss fortfarande från förkylningar, de vill inte riktigt ge sig för nån av oss, men vi klättrar uppåt iaf.
Denna veckan är Lisen och Johan i Strycksele hos farmor och farfar eftersom Johan har ledig vecka. Han ska snickra på en tv-bänk (som troligen kommer bli färdig..), njuta av frisk luft och få lite barnpassningshjälp. Lisens älskade kusin Märta har äntligen tagit med sina föräldrar och flyttat norrut så dom bor för tillfället i Strycksele (men snart kommer dom till stan!!!!!) så Lisen får äran att leka med sin kusin varje dag. Det bättar på deras statistik med 100-tals %. Själv sitter jag hemma i Umeå och lever denna vecka ensam. Det går riktigt bra faktiskt. Lugnt, skönt och jag kan tänka bara på mig själv och vad jag vill göra. Vara lite egoistisk helt enkelt =) Fast givetvis så saknar jag ju min lilla familj, men jag intalar mig att detta bara är nyttigt för mig. Jag måste lära mig att umgås med mig själv oxå, jag är faktiskt inte så tokig att va med =) Idag har jag varit i skolan och sen har jag hunnit med att läsa nästan allt jag ska till imorgon och städat lägenheten(det hade jag inte gjort om familjen varit hemma). Sen har jag även ägnat mig att leta flygbiljetter åt min älskade mamma som ska komma och vara hos oss 1-5 dec. Johan ska få möjligheten att åka på predikantveckan och det blir svårt för mig att vara ensam med Lisen när jag har skola så då kommer mamma upp och hjälper oss. Så underbart att få va med henne så länge. Vi har ju inte möjlighet att träffas så ofta alls, så det ska bli jättemysigt att hon kommer hit. Vi längtar redan!!!

Ja, det va mig en liten uppdatering av läget här hos oss för tillfället. Det kommer mer när anden faller på... =)

tisdag 4 november 2008

Klart!

Ja, då var tentan gjord. Det kan ha gått från jättedåligt till jättebra, svårt att säga. Frågan är om jag svarade på vad dom egentligen frågade efter (det brukar ha en tendens att gå ganska fort när jag ska göra saker...). Kommer på fler och fler potentiella fel jag kan ha gjort, men det är inte så mycket att göra åt det nu. Bara vänta på resultatet och om jag missat på nån del, göra om den. Så enkelt är det. Ser det inte som ett nederlag om det händer, det finns viktigare saker i livet än kunskap. Så så va det med det.

Nu hoppas och ber vi återigen för en lugn natt. Lisen har falskkrupphosta och får även väldigt ont i halsen när hon hostar så vi får se hur den här natten artar sig...

Hoppas iaf ni får sova gott!

måndag 3 november 2008

cykelvagnen

Jag måste bara få meddela att vi har köpt en cykelvagn till Lisen. Det blev uppenbart för mig att det inte går att cykla med henne i barnsadeln när det är kallt, snöigt och halt. Dels av säkerhetsskäl men också av bekvämlighet, för henne alltså ;)
Nu kommer hon att kunna ha det mysigt i vagnen när pappa sitter på cykeln och kämpar tidigt en tisdagsmorgon!
Valet av vagn var ett svårt beslut, de finns många fina vagnar, men det vart tillslut vår ekonomi som fick bestämma. En "no-name" vagn från Asien som vi hittade i trollhättan och som kommer med bussgods i veckan. Jag måste medge att jag är lite skeptisk, men den var billig. Vi är ju även lite osäkra på om den kommer att vara så revolutionerande som vi tänker oss och därför vågar vi inte ge oss på en så dyr vagn!
så här ser den ut!
Funktioner på vagnen:
- Gjord i bra kvalitet med stabil ram.
- Slitstarkt material på hytt som tål både regn och sol (UV-protection).
- Geting- och myggnät.
- Bagageutrymme bak på vagnen.
- Kopplingsfunktion som gör att vagnen förblir upprätt om cykeln skulle falla.
- Vagnen är lätt att montera ihop och isär (instruktion på svenska medföljer)
- Har plats för 2 barn. Man kan även cykla med ett barn centrerat i vagnen.
- 2 fempunktsbälten för barnen.
- Snabbkoppling som passar till alla cykelmodeller (se bild).
- Noggrant testad för att klara de krav som finns på kvalitet och säkerhet inom EU. (TÜV-godkänd)

Vikt:15 kg. Max belastningsvikt: 40 kg
Mått: Höjd 106 cm till handtag, bredd 78 cm och längd 155 cm (vid cykelvagn).

Dansshow

Vi passar även på att bjuda på en dansfilm. Här ser ni "findansen".



God natt från oss

Tentadags

Ja, imorgon smäller det. Kl 13 delas frågorna ut och innan 19 ska vi va klara. Tycker det ska bli kul, under förutsättning att man har någorlunda koll på frågorna och framför allt svaren. Lägligt nog så kom prövningen; jag vart jag jätteförkyld natt till torsdag, precis då jag skulle börja läsa och sen har det hållit i sig. Förkylningen har tagit ut sin rätt, jag hostar och är täppt i näsan och har varit ganska utslagen, men igår och idag har det börja vända. Nu sitter det mest på rösten och halsen. Men det är ju ingen höjdare att sitta i en tentasal och hosta, men det får jag väl bjussa på. =) Så jag har väl inte haft orken att läsa så som jag tänkt, men jag känner mig lugn, inte alls nervös faktiskt och det är skönt. Vem kan va emot oss, när Gud är på vår sida? Det som verkar hopplöst går jättebra! En härlig barnsång att förlita sig på även i vuxen ålder.

Lisen och Johan börjar givetvis känna av förkylningen oxå, så vi säger varje kväll att "i natt kan bli en spännande natt..." Lisen kan ju få för sig lite vad som helst på nätterna när hon är sjuk, så det återstår att se när det kommer. Skulle inte förvåna mig om det slår till inatt bara för att. Annars har hon börjat få separationsångest när hon ska sova igen. Hela hösten har det ju gått jättebra att lägga henne, men de sista nätterna har hon varit jätteledsen när vi går ut, än fast hon är jättetrött och bara vill sova. Men bara vi finns i rummet så lägger hon sig ner och somnar själv så förhoppningsvis blir den inte så långvarig.
Hon har även börjat äta själv med sked. Hon ska ha en egen sked som hon tar i pincettgrepp längst ut på skaftet och så rör hon runt i skålen med mat. Då och då stoppar hon in skeden i munnen och har hon tur så har nåt fastnat och följer med in. Hon är jätteduktig! Se själva när hon äter med sked: