fredag 27 mars 2009

Bildblogg

Lisen i sin nya röda klänning från Myrorna

Här har ni beviset på att håret har växt. Hon kan ha tofs!


Finaste Märta har varit på besök (när Lisen va på dagis...)

Ha en underbar helg! Vi hörs säkerligen

torsdag 26 mars 2009

Lugnet har lagt sig

Wowsicken va mycket det är att läsa på den hära företagsekonomin. Tills på måndag ska jag ha läst 4 kapitel i min bok, 3 artiklar och sett 4 filmen på webben. Och allt ska ske på helgen, inte bra planering lärarna! I den här kursen är tydligen de enda siffrorna vi kommer se sidhänvisningar, det låter lovande! Dock i moment 2 kommer sifferförlusten att tas igen, men det tar vi då. Detta moment ska handla om företaget, vad, hur varför är frågor som tas upp. En spännande tenta ligger framför oxå. Den kommer att bestå av en enda fråga som vi redan fått veta; Hur ser ditt drömföretag ut kopplat till litteraturen och begrepp? Spännande va?! Vi har alltså fått veta den innan och vägen till tentan går ut på att skriva PM om ett företag och ta reda på hur det ser ut. Det ska faktiskt bli kul! Grupperna för PM:et fick vi välja själva så denna gång vart det en ren mammagrupp (en blivnade, 4 varande) så vi får se vad vi får ihop, tror iaf det blir mycket barnprat och fika! =)

Idag har vi hållt Lisen hemma från dagis eftersom vi igår fick veta att det går magsjuka där. Ett barn hade tydligen varit på dagis trots att han/hon inte va helt frisk och smittade en fröken i förrgår och igår hade dom fått skicka hem 4 barn. Vi kände inte att vi va så sugna på en magsjukeomgång och eftersom vi kunde få ihop våra scheman på ett bra sätt bestämde vi oss för att hålla henne hemma idag och imorgon. När jag ringde dagis och meddelade i morse sa dom att några av barnen de skickade hem igår hade kommit tillbaka idag!!! Förstår inte riktigt hur föräldrarna tänker där. Det är ju synd om barnet som inte får va hemma och va sjuk och synd om de andra på dagis som riskerar att smittas... Så hon blir hemma imorgon oxå, vi hoppas hoppas hoppas att hon klarat sig!
Idag har jag och Lisen varit på Myrorna med lite kläder och kommit därifrån med lite oxå.. =) sen gick vi lite i affärer innan vi for hem och åt lunch. När Lisen sov passade jag på att städa bilen invändigt. Det behövdes kan jag säga!!! På eftermiddagen va Lisen med Johan på en träff. Vår lilla dotter har nu för tiden fått för sig att det är morgon kl 6. Inte lika fantastiskt tycker vi, men vi passar på att mysa med henne i storsängen så länge det går innan hon tröttnar och vill gå upp. Vi skyller på att hon vaknar av att det är så ljust så vi ska prova att hänga en filt för mörkläggningsgardinen. Hoppas det funkar!!!

Det är så skönt att ha det helt tyst i lägenheten. Bara knappandet på datorn hörs. Efter middagen bakade jag lite bröd, hade tyvärr för lite av de mesta så jag kan säga att det vart ett spännande bröd, lite av det mesta! har just tagit ut det ur ugnen, måste nog smaka sen... hehe...

God kväll på er!

onsdag 25 mars 2009

Städdag

Nu är det städat här kan jag säga. Har dammtorkat överallt, ojojoj va dammigt det va bakom datorbordet.. huua! men nu är det rent! har dammsugit upp massor med grus innanför dörren och i hallen och moppat med en helt nyköpt mopp. Jag har vädrat och ska snart ta in mattorna. FRÄSCHT! Har även städat balkongen från diverse skit, bla så har julgranen klippts ner i en sopsäck och Lisens pulka och annat har åkt ner i förrådet. Nu ska bara den sista lilla snö/isfläcken smälta så åker den gröna mattan och utemöblerna fram! Tvätten har gått sedan 7 imorse och allt rymdes inte i torkskåpet så för första gången i år fick jag hänga ut tvätten på balkongen, tala om fräscht! =) Solen skiner och det är några minusgrader, så det lär väl ta sin tid innan den torkar men oj va gott den kommer lukta! Jag har även skruvat isär Lisens "snodda" sulky och tvättat sitsen. Den va långt ifrån fräsch, men nu ser den riktigt skaplig ut.

Har även avnjutit en fantastisk lunch som jag fick ihop på 5 min! Färsk pasta kokas i 3 min, samtidigt hackas och bryns purjo, paprika, en tomat (utan aphjärna) och lite skinka. Sen hälls detta i den avrunna pastan och creme fraishe eller grädde hälls på i lagom mängd. Krydda med örtsalt, pepparmix, paprika och basilika. SÅÅÅ gott! Prova vettja!

Nu ska jag dricka lite svart gift och sen fixa det sista innan prinsessan kommer hem med sina grusiga skor.

tisdag 24 mars 2009

Fixardagar

Då så, hemtentan/uppsatsen är inlämnad 1½ dag innan deadline, fantastiskt! =) Så skönt iaf att få iväg den så jag kan va helt ledig 2 dagar innan företagsekonomin kör igång. Har haft det riktigt lugnt nu i 1½ vecka, har kunnat jobba en del oxå. kul! Men på torsdag kör det igång ordentligt befarar jag. Det blir nog bra det med...
Efter hemtentan inlämnats for jag ner på stan och åt lunch med min fina man på subways. Var ett tag sen vi åt där och hej å hå va prisena gått upp... blev helt chockad när jag skulle betala, men det va tur att det va gott iaf. Sen traskade jag neråt stan och Johan tillbaka till jobbet. Jag hade min lilla lista med ärenden (jag älskar listor) som skulle prickas av och de flesta kunde köpas med rabattkuponger, fantstiskt! =) Fick faktiskt det mesta gjort. Inför helgens 2 års- och barnvälsignelsekalas för Sundholmsbarnen har jag köpt fina små presenter, blev riktigt nöjd. Nu ska jag bara baka en tårta, får se lite vilken jag slår till på...
Imorgon ska jag troligen städa bilen invändigt, Johan är och tvättar den nu i en gör-det-själv-hall. Det är så tråkigt att inte ha ett garage eller en uppfart som man kan hålla till på, utan istället ska man slänga ut pengar på en sån där hall... men men, bilen måste avsaltas och där med basta! Dom strör ju ut så vansinnigt mycket salt här i stan och på e4:an... Blir det inte bilstädning blir det storstädning inomhus istället. Ska försöka hinna med en tvättomgång oxå. Så skönt att få saker gjorda som jag tänkt fixa så länge. Lite pyssel och så ska det nog bli... Kvällen avslutas med ett jobbpass på Station.

That´s all for now. Nu ska jag gå å hämta min hyperdotter.
kram på er!

fredag 20 mars 2009

Tung dag

Hej på er!
Idag är ingen bra dag. iaf inte än... Är trött och mycket oinspirerad att skriva på min fantastiska uppsats. Den ska dock vara inne på onsdag, men det hade ju varit skönt att få den färdig idag. Började nämligen skriva igår efter några dagars "ledighet". Igår gick skrivandet i ett rasande tempo och jag hann riktigt långt, men idag är det stopp... Lagom till den avslutande och jämförande analysen. Låter spännande va?! Så jag bloggar istället! =)

Denna vecka har innehållit många bra saker. I måndags var jag på skolan på intro till uppsatsen. Tisdag firade jag med en klippning och en make-up lektion på Make up store. Allt på presentkort! =) Vilket kalas asså! Så skönt att få bort det där hemska håret, så nu för tiden har jag alltså page. Ville inte klippa av allt än, nu när jag ändå sparat så länge så det fick bli ett mellanting. Sen ryker säkerligen resten till sommarn ändå. =) Make-up lektionen var oxå bra. Jag som sminkar mig så lite i vanliga fall fick lära mig lite grunder och det bästa är ju att man får handla produkter för 495 kr. Men fort är det gjort på Make up store. Det vart iaf en Cover all mix och ett foundation puder. Får se när jag ska slå på stort och använda dom... =)
Onsdagen spenderade jag på Kafé Station och jobbade från 8-14. Jätteroligt att få baka pajer och bröd och va med Annso i köket + att få va uppe under lunchen. Jag gillar att jobba dag, då får man chansen att träffa alla mina "gamla" arbetskompisar. Snart ska ni komma hem till oss!!!! LOVAR! Bättre sent än aldrig, eller hur?!

Lisen har varit på dagis och hållit sig frisk ännu en vecka. helt fantastiskt! Men idag märktes det att det är fredag. Hon var trött redan när vi tog på kläderna och ville inte gå in till barnen och leka... Får se hur helgen ter sig, men som sagt så väntar jag bara på att nån sjuka ska komma. Imorgon ska jag jobba 9-15 så då ska hon va med pappa och ha roligt. Kanske dom ska åka och skruva i skotern? =)
Det är fullt med spring i Lisens ben nu för tiden. Iförrgår när vi gick hem från dagis plaskade hon i alla vattenpölar hon kunde hitta. Hon rullade även några varv för att se om overallen höll tätt och det gjorde den! TACK JOEL!!! annars är det mkt ritande här. Hon ritar med sina fina tuschisar överallt, finns det inget papper tillgängligt använder hon min datorladdare, lite reklam eller tapeten. TACK MAMMA för att du köpte vattenlösliga pennor! Hon pratar väldigt mycket oxå, på sitt eget språk ska tilläggas. Många nya ramsor har kommit och det låter sååå fint. Hon har även lärt sig att säga tack på svenska. Hon är så duktig!

Att leka på sitt rum är sådär roligt, speciellt när mamma och pappa är i köket... men ibland smyger hon iväg och då kan hon sitta och läsa en bok eller så byter hon blöjor på alla sina djur eller så ligger hon och myser tillsammans med dom. Här följer några exempel:


Fina Julian och hans mamma Elina var på ett tvättbesök i tisdags och då passade Lisen på att mysa lite med Julian.


Hon tog även chansen att låna hans bilstol där hon satt och myste med sin docka eller körde runt henne på golvet i stolen.













Japp, that´s all for now. Nu ska jag skriva in referenser i min fina uppsats, något jag hoppade över igår... hm...

torsdag 19 mars 2009

Min dom

Nu ska ni få höra. Idag var jag hos sjukgymnasten angående mitt lilla bäcken/höftproblem. Det handlar inte mycket om foglossning, utan om att jag i min ungdom inte stretchade efter träning. Jag spelade badminton och tränade mycket friskis och svettis när jag bodde hemma, men stretchingen var inget som prioriterades, det var ju så tråkigt... Men jag minns, nånstans i bakhuvudet, att min tränare sa att vi måste stretcha annars riskerar vi att få problem när vi blir äldre... =) Så här är vi nu. Jag har sedan dess alldeles för korta muskler i låren, både fram och bak. Dessa fäster tydligen bak i ryggen vilket gör att det lätt bli snedbelastning i hela kroppen. Min stora svank kan spåras därifrån oxå. Eftersom musklerna är för korta drar de ryggslutet framåt, alltså mer svank än jag "normalt" skulle haft. Detta påverkades även när jag var gravid och då framåtvikt är svårt att komma ifrån. Det gjorde det alltså ännu värre och detta påverkar alltså dagens situation. Mina muskler klarar inte riktigt en springrunda nu eftersom de väldigt lätt blir överbelastat. Så nu har jag fått tänjövningar som ska göras en gång/dag i 3 veckor. Under dessa veckor ska jag promenera och simma, men inte springa. Sen ska jag höra av mig till sjukgymnasten igen för att följa upp mina program.
Så nu vet ni det. =)

fredag 13 mars 2009

Är det kört?

Japp, nu är tentan gjord och jag ska nog tro att det där gick bra. G ska jag klara iaf om inget oväntat inträffar. När jag cyklat hem kom jag på att jag seriöst är helt ledig i helgen! och framför allt från 12-15 då jag hämtar lisen. Helt själv utan att behöva plugga. Jag bestämmer mig därför att dra på mig träningskläderna och fara ut på en liten joggingtur. Har inte sprungit sen i somras då det inträffade 2 ggr innan min kropp motsatte sig det hela. Det va nämligen så att när jag kommit hem från första turen kunde jag knappt gå. Hade så vansinnigt ont i mina fogar/höfter... Vilade 2 dagar och sen kände jag inget så jag gav mig ut ännu en gång. Denna gång hann jag ta ungefär 2 steg innan fogarna protesterade igen och det var bara att halta in igen... Sen dess har jag inte sprungit nåt för jag tänkte att kroppen kanske inte helt läkt ihop sen graviditet och förlossning... Så idag tänkte jag att efter 1½ år ska det väl va färdigläkt så jag drog på mig kläderna och gav mig ut. Va ute kanske 20 min, en lugn tur för att inte förta mig när det är första rundan på länge. MEN när jag kommer hem igen, återkommer smärtorna... Så nu sitter jag här och kan inte gå utan att det gör ont... himla skit! Ska detta vara slutet på min löparkarriär?!(om jag nu nånsin haft nån, men ibland är det roligt och framför allt gratis!) Blir sååå less! Tips nån???

Nu väntar en lugn fredagseftermiddag och kväll, sen imorgon ska jag jobba mellan 13-19. Efter det är det äntligen dags! Den årliga Melodifestivalsfinalen!!!! ska se den med vår hemgrupp, ett stort gäng med massa snacks! Härligt!!!

Ha en bra helg! Nu ska jag stappla iväg och hämta vår lilla tjej som har klänning dagen till ära. Hon tyckte hon va såå fin imorse när hon gick iväg! =)

torsdag 12 mars 2009

Lisen är utmanad

Lisen har blivit utmanad av sin bästis Milly. Jag har oxå blivit utmanad många gånger men anledningen till att jag inte antagit dom är att den här bloggen framför allt handlar om Lisen och inte om mig, än fast det blir mycket om mig ändå.. =) Men nu när det är Lisen som blivit utmanad med en mysig liten utmaning så ska vi anta den.

1. Fyra TV program jag brukar se:

I drömmarnas trädgård, precis innan bolibompa, är en stor favorit. Tätt efter kommer Hotell Kantarell, Cirkuskiosken och fåret Shaun.

2. Fyra saker jag gjorde igår:

- Klättrat på stolarna
- Sjungit på dagis
- Målat
- Diskat

3. Fyra saker jag längtar till:

- När pappa kommer hem från jobbet, jag springer alltid ut i hallen och drar av honom ytterkläderna
- Leka med mina småkusiner
- Våren och sommaren, då man inte behöver ha så mycket kläder när man ska ut och leka
- När jag får gå å lägga mig


4. Fyra saker som står på min önskelista:

- Sittvagn
- Ett hus där jag kan ha ett fint rum och en gräsmatta så jag lätt kan gå ut och leka
- Mer lego
- En vårmössa

5.Fyra saker jag tycker om att göra:

- Bada, plaska och simma
- Leka ute, det räcker att mamma och pappa säger att vi ska gå ut så hoppar jag av glädje
- Sova
- Busa med pappa och mamma


6. Fyra saker jag avskyr:

- Klippa naglarna
- Sitta kvar i matstolen när jag anser mig ha ätit färdigt. Mamma och pappa håller oftast inte med om att jag är färdig
- När mamma och pappa inte vill gå upp på morgonen med mig och se på tv
- När jag måste gå in fast jag vill fortsätta leka ute

7. Fyra saker jag åt igår:

- Gröt och macka
- Förhoppningsvis något gott på dagis, iaf massa mellis
- Spagetti och köttfärssås
- Välling

8. Lisen utmanar sina älskade småkusiner
- Noah och Märta-Kristin att fylla i utmaningen.

Sådär ja, hoppas ni lärt er nåt nytt om vår lilla unge! =)

Åter till böckerna, imorgon smäller det!!!

tisdag 10 mars 2009

Ny vecka, nya möjligheter

Hejsvejs!
Idag (egentligen igår) börjar en ny vecka. Vi lägger det gamla bakom oss och ser fram emot vad denna vecka har att erbjuda.
För min del är det enbart tentaplugg som gäller. Sociologitenta på fredag... ska bli spännande kan man säga. Det jag tror mig ha greppat kan lika väl vara helt fel och det jag ännu inte greppat känns ogreppbart, men det löser sig. Mina papper fyller hela köksbordet och eftersom jag började idag så känns det som att några extratimmar på förmiddagen inte skulle sitta fel... =)

Johan jobbar på och Lisen är återigen på dagis. Allt är som vanligt! Underbart! =)

Nu ska jag skynda iväg på ett sista seminarium.
Ha en bra dag!

måndag 9 mars 2009

Kaos i Sandviken

Nu ligger jag i sängen med datorn i knät. Klockan är bara kvart i nio, men så skönt det är att bara stänga av och gå i säng, sin egen säng dessutom. Vi kom hem idag vid halv 5 efter en dag i bilen. Det har gått så bra att åka denna gång. Lisen har varit ett ypperligt bilbarn idag, mot alla odds, och vi har haft ljuset och trafiken på vår sida så resan gick ganska smärtfritt. Vi stannade på Birsta köpcentrum för en lunch på nån restaurang där, inte ikea..., Lisen fick springa av sig lite och sen bar det av norrut.

Jag och Sofie pratade om denna helgen igår och vi kom överens om att man skulle kunna sammanfatta det hela med ordet KAOS. Ett roligt och tråkigt kaos. Det är alltid lika roligt att få komma ner och hälsa på min bror och hans familj. Vi har såå roligt tillsammans! Dom har en liten 3:a på 65 kvm och på denna lilla yta ska 2 barnfamiljer, en hund och möbler samsas, ni kan bara tänka er hur det såg ut... helt galet, men roligt! MEN denna gång kom det ju nåt tråkigt in i bilden oxå. Johan fick ju som jag skrev vinterkräket på fredagsmorgonen så vi tappade ca 1½ dag att umgås allihop. Jag, Sofie, Simon och barnen flydde till ikea och annat smått och gott, medans Johan fick ligga hemma och kräkas och vila. Väldigt synd om honom!!! På lördagseftermiddagen åkte vi hem och umgicks med honom då han va piggare och mådde bättre. Lite Wii, Melodifestivalen och godis gjorde kvällen. Igår var Johan mycket bättre så då passade vi på att åka ut på utflykten som vi planerat. Det vart isfiske och korvgrillning på nån sjö där, utan fisk givetvis, men mycket mycket trevligt och härligt. Sen va Johan helt slut så eftermiddagen och kvällen vart lugn. Simon och Sofie har förmånen att bo nära bandyplanen där den stora semifinalen mellan SAIK och Västerås gick av stapeln så till sista halvlek hade vi klätt alla ungar, satt dom i vagnarna och traskat dig för att se avslutningen. (Det är så fiffigt förstår ni, att går man in när matchen börjat kommer man in gratis... =)) SAIK vann givetvis och vi fick gå på vår första, men inte sista, bandymatch! Lite tv-spel, mat och phase 10 avslutade kvällen, mmm!

Sammantaget så har vi haft det riktigt bra, trots en konstant röra och sjukdom! =)

TACK älskade släktingar för den här helgen! Väl mött snart igen!

fredag 6 mars 2009

Magsjuka på semester

Vi är i Sandviken hos våra älskade Simon, Sofie och Noah. Johan har ledig helg så vi tänkte att vi skulle åka hit och hälsa på. Vi körde igår natt, trött och segt, men vi kom fram. Vi skulle mysa, gå på stan/ikea, åka på utflykt, fiska och mycket mycket mer. MEN lagom tills vi ätit frukost så börjar Johan må dåligt. Sagt och gjort, här ligger han nu efter en hel dags aggressiv magsjuka med järnet ont i magen. Han har legat i deras lägenhet hela dagen och vi andra har flyttat till Sofies mamma och karl. Men jag och Lisen har kommit hit nu för att ta hand om honom lite, skeda i honom resorb t.ex. Det är väldigt synd om honom!!! Ni som tror på det får gärna be för Johan. Han behöver all kraft och hälsa som går å få. Be oxå att Lisen slipper få det...


Åter till mannen...

tisdag 3 mars 2009

Magsjuka

Här ligger jag nu i soffan, framför tv:n och vilar upp mig. Söndag kväll fick jag akut magsjuka och kräktes säkert 25 ggr fram till 02. Givetvis var Johan på läger, men som tur var bara i Vindeln (6 mil från Umeå) så han kom hem och hjälpte mig och tog framför allt hand om Lisen. Natt till måndag sov jag kanske 1.5 timme och var såå törstig, men jag kunde ju inte dricka för det... Johan åkte tillbaka till lägret igår vid lunch och jag sov i princip hela dagen och kvällen. Våra underbara vänner Elina och Joel hämtade Lisen från dagis och tog med henne hem till sig där Lisen fick leka, slåss och bada med Milly. Dom körde hem henne färdig för sängen så det va bara för mig att lägga henne. Helt fantastiskt!!! TACK underbara ni! Kan ju upplysa er andra om att det inte är jättelätt att ta hand om en 2åring och en 1½åring... Men söta är dom! När jag lagt Lisen kände jag att jag började må dåligt igen så jag gick och la mig igen... Vart rädd för att det skulle komma tillbaka, men jag somnade och sen sov jag hela kvällen. Vid kvart i elva gick jag upp och släckte lägenheten och gick och la mig igen. Lisen sov oroligt och vaknade en gång i halvtimmen från 1-4, men för övrigt sov jag hela natten, trots att jag sovit hela dagen... Lisen tog lite sovmorgon och vaknade 7, tack och lov. Jag kände mig faktiskt pigg så det var bara att gå upp med Lisen och iväg till dagis. Dagens projekt är sanering av sovrummet och att få i mig lite mat, inte det lättaste inte... Känner inte att jag har kraften att gå på seminariet idag, så det blir väl en komplettering då. inte hela världen.
Hoppas Johan kommer hem ganska tidigt idag, så han kan hjälpa till lite med Lisen.

Nu ska jag vila och sen koka lite ris och grönsaker... Mums!