onsdag 22 april 2009

HURRA!

Vårt barn har ätit mat för första gången på flera dagar! Hon har ätit hemskt dåligt, nästan ingenting faktiskt, nu när hon varit sjuk. Vi har fått truga i henne vätska och mat, men man lessnar ju på att tvinga henne. Idag har hon inte haft nån feber, men varit hemma för säkerhetens skull och i eftermiddag släppte matstrejken. Hon är dessutom inne i en nej-period och det underlättar inte kan jag säga...

Idag har jag och Lisen varit på stan en sväng. Mina leggings är totalt helt borta; märkte det i påsk och nu orkade jag inte leta längre... Så vi åkte ner till stan och köpte nya. Dessutom passade vi på att köpa årets första glass. Vi satt i solen och Lisen åt faktiskt. Hon har inte gillat glass (!) innan, och med hennes sista status på matfronten hade jag inte mycket hopp (mer glass till mig...!), men hon åt den med glädje! Daimen var henne favorit. =) Min mobil hade lagt av och jag hade ingen kamera, annars hade jag bjussat på en härlig glassbild. Istället får ni en när Lisen lånar en av mina sjalar.


Ikväll tänker jag äta upp det sista påskgodiset. Det som blir kvar åker i soporna! Visst är det ok, fast det är onsdag?!

tisdag 21 april 2009

1½års kontroll

Nu har lugnet lagt sig och brödet jäser i bunken. Så gott och enkelt med hembakt bröd, särskilt mammas brödkaka, modifierad till min brödkaka.
Lisen har fortfarande feber, tyvärr, men hon är bättre. Igår och idag har hon inte haft nån febertopp utan legat på runt 38. Hon va mycket bättre nu efter middagen och innan hon gick i säng tror ja febern gått ner ganska bra. Igår natt sov hon hela natten och det gjorde nog både henne och hennes föräldrar gott. Vi gick och la oss kl 21 igårkväll och sov till kl 6 då hon vaknade, sååå skönt! Som jag sa till Johan imorse, jag älskar att vara pensionär! =)
Lisen ska va hemma imorgon oxå, så vi är säkra på att hon inte får tillbaka febern. Vill verkligen inte släpa iväg henne till dagis om hon inte är riktigt frisk.

Idag har Lisen varit iväg på 1½årskontroll på bvc. Hon skrek genom hela läkarundersökningen, hehe.. hon är inte riktigt sig själv... Det blev ingen vaccination eftersom hon är sjuk så Lisen ska tillbaka nästa vecka för att få den. För er upplysning så väger vår lilla unge 10,6 kg och är 80,5 cm lång. Hon har bara gått upp 1 kg sen i höstas, men blivit 7 cm längre.

Nu väntar brödet på att få bli brödkakor.

söndag 19 april 2009

Kommer inte på nån överskrift...

Det vart några timmars sömn inatt iaf, dock va Lisen vaken en del... Vid typ kl 24 vaknade vi av att hon pratade för fullt inne i sitt rum och när Johan kom dit va hon hur pigg som helst, men med 40 graders feber... undra om hon yrade eller...? =) Vi fick iaf sova till 8 i morse, men det hjälper ju tyvärr inte mot förlorad nattsömn... När vi vaknade hade Lisen inte speciellt mycket feber, men jag och hon va hemma från kyrkan och hade det mysigt ihop. Vi va ute på balkongen en sväng och jag satt i solen och drack första kaffet på balkongen för i år, alltid lika gott! Lisen körde runt på dockan i sin leksaksvagn och det har hon gjort hela dagen. Hon är inte direkt allmänpåverkad när hon har feber, mer än att hon äter och dricker lite sämre och blir trött oftare. På eftermiddagen fick hon vila en andra gång, men tyvärr vart hon sämre efter den, eftersom hon tagit av sig mössan och vantarna och när Johan skulle sätta på dom igen vaknade hon och ville inte sova mer. Efter han tagit upp henne började febern stiga som igår så hon fick lite alvedon för att orka till hon ska sova. Så nu är det fullt ös på henne igen! Imorgon får hon va hemma från dagis, som tur var är Johan ledig på måndagar så det passar ju ypperligt.

Jag faktiskt varit ganska pigg idag ändå. Har städat toan, bakat skorpor och gått en långpromenad i blåsten. Nu är jag dock helt slut och väntar på sängen... =) Imorgon är det järnet med PM:et igen. Börjar bli lite less nu, men det är bara någon vecka kvar så...

Åter till familjen

lördag 18 april 2009

Plötslig feber

Hej!
Idag har vi haft en härlig dag! På förmiddagen var cyklade vi till Gammlia där delar av vår hemgrupp picknickade. Solen sken, men det blåste massor och va typ 3 plusgrader. Vi satte oss i lä och där va det jätteskönt! Lisen och Milly fick va ute och leka lite tillsammans, alltid är det nån som är ledsen men det gick riktigt bra. På vägen dit blåste det mycket och Lisen fick blåsten på sig och vart jätteledsen... När vi kom hem sov hon som vanligt, men när hon vaknade såg det ut som att hon inte sovit färdigt, så hon och Johan myste i soffan och såg Hotell Kantarell på datorn. Efter ett tag blev hon varmare och varmare och på mindre än en timme hade hon över 40 graders feber. Hon är förkyld, och med massa feber blev hon helt utslagen. Hon bara hängde i Johans famn och vi fick inte i henne någon flytande alvedon alls, inte nåt att dricka över huvudtaget fresten. Medans hon sov letade jag i medicinskåpet och som tur var hittade jag en zup längst in (Noah hade tagit resten...) så när hon vaknade fick hon den och efter ett litet tag gick febern ner och Lisen började komma tillbaka. Så skönt!!! Hon åt 2 mackor och festis och vatten utan problem! Sen gick hon med på att gå å sova i sin säng så nu får vi se hur hon sover inatt eller när alvedonen slutar verka... Har ju egentligen bara väntat på att hon ska bli sjuk. Hon har faktiskt inte varit sjuk sen i mitten av januari och hon har sluppit undan både magsjuka och nån influensa från dagis, så man kan nästan säga att det va på tiden... =)

Med hopp om iaf några timmars sömn inatt
/H

fredag 17 april 2009

Egentid

Nu är vi tillbaka i vardagen. Som ni vet så älskar jag rutiner och nu är vi tillbaka efter en konstig helg... Veckan har gått grymt fort och nu är det snart helg igen.
Idag har jag en ledig dag för första gången på väldigt länge. Sedan vi började den här Företagsekonomikursen har vi varit i skolan varje dag och direkt efter skolan har jag hämtat Lisen och sen är det full rulle. På Beteendevetenskapen hade vi några dagar här och där som vi va hemma/lediga så nu blir det en väldans kontrast att aldrig få va hemma själv. (Fresten kan jag upplysa er om att jag klarat beteendevetenskapskursen med 3 g och 1 vg, heja mig!) Men idag har vi i gruppen gett oss själva ledigt och nu ska jag passa på att va ensam och pyssla. Jag ska plantera om våra blommor, sätta fina märklappar på Lisens kläder, handla och fixa lite. Och bara njuta av lugnet! Ska bli såååå skönt!
Hoppas ni oxå får en skön dag!

tisdag 14 april 2009

Påskhelg i sjukdomens tecken

Vilken påsk! Den har verkligen kantas av sjukdom. Noah mådde dåligt hela påsken och fortsatte kräkas och fick aldrig riktigt ordning på magen. Natt till långfredag så får Simon magsjuka och kräks ett par gånger. Vi flyr till Strycksele som planerat och sjuka familjen lämnar vi kvar här i stan. Ville verkligen inte få magsjuka igen, fick riktiga obehagskänslor av vetskapen på att det finns magsjuka i mitt hem, hua! På påskafton mådde Simon mycket bättre så då kom de efter oss till Strycksele. Sofie mådde inte super, hon va väldigt hängig och trött, men kräktes aldrig som tur var. Vi fick 3, dom 2, härliga dagar i solen. Sååå härligt med sol och värme! Vi åkte tillbaka på påskdagskvällen och det första vi gjorde på morgonen efter var att städa ordentligt. Vår sista dag skulle vi verkligen umgås med varandra och åka iväg till Sundholms på fika, men under dagen fortsatte Noah att kräkas och han vart mer och mer förkyld så det vart, än en gång, bara vi som åkte. Vi tog oss en härlig cykeltur till Tomtebo och barnen var ute på gården och lekte... GE OSS ETT HUS!!! oj, va härligt! Kvällen blev lugn med en helt fantastisk lasagne a´la Sofie och en alldeles för spänannde film.
Sammantaget kan man ju säga att vi har lite otur... Sist vi träffades, ca en månad sen, i Sandviken hade Johan vinterkräken och nu blir dom sjuka. Tror inte vi ska träffas nåt mer nu... =) Här följer lite bilder på det roliga i vår helg.


Barnen har lekt och myst med varandra


Lisen fick ett påskägg med sitt första godis och en jättefin klänning



Vi har varit ute i Strycksele och lekt och njutit i solen

torsdag 9 april 2009

lillnoah

För er kännedom kan jag berätta att lille Noah fått en hjärnskakning och det var därför han kräktes så mycket. Noah och Simon sov kvar på sjukhuset över natten för att dom ville hålla lite extra koll på honom, men nu på morgonen kom dom hem igen, friska och glada.
Lisen och Noah har badat morgonbad tillsammans och nu sover lillen och Lisen spelar piano och äter banan.
Snart ska vi åka ner till stan och fixa Johans glasögon, som helt plötsligt en morgon hade en skalm som stod rätt ut, hämta ett paket till mig på bussgods och kanske gå några steg på stan.

Vi hörs!

onsdag 8 april 2009

Tillbaka till verkligheten

Nog med nostalgi, nu tillbaka till verkligheten. Igårkväll kom min älskade bror och hans familj hit för att spendera påsken med oss. Såå mysigt och kul att ha dom här. Lisen älskar sin lillkusin Noah och hon kramar och matar och tar hand om honom väldigt bra. Hon är inte alls elak mot honom och det är skönt. Jag har varit i skolan idag till lunch och då var resten på Ersboda och gick i olika affärer. Sen har vi ätit, fikat och torkat spya. Det är nämligen så att Noah har kräkts ganska mycket sista timmen och antingen kan det helt enkelt vara magsjuka som kom väldigt snabbt eller så kan han ha fått en liten hjärnskakning. Han råkade nämligen störta från Simons famn med huvudet rakt ner i bordskanten. Han fick snabbt en bula och efter nån timme börjar han alltså kräkas mycket. Simon ringde Sjukvårdsupplysningen och fick rådet att åka in på akuten och kolla upp det. Dom for för 1 timme sen och vi hoppas att vi snart får veta nåt...

Tanken var ju att vi skulle åka upp till Strycksele på fredag till lördag för att kunna va ute mycket och även umgås med släkten lite. Nu får vi se om vi åker eller om vi är kvar här hemma och firar en barnmagsjukepåsk. Lisen visar inga tendenser än på att må dåligt iaf och jag tackar Gud för varje minut som hon mår bra.

Ha en härlig påsk!

måndag 6 april 2009

Nostalgi

Igårkväll satt jag och läste vår blogg från 2007 när Lisen föddes. Så mysigt! Hon va verkligen ett snällt barn. Från då hon va 4 veckor åt hon en gång på natten, kl 4, sen sov hon som en stock både innan och efter. Vi har egentligen inte så mycket å klaga på Hon har inte varit nåt spybarn heller, hon spydde nån gång på BB och sen när hon va typ ½år och åkte bil till Strycksele. Sen har det inte kommit nåt mer, förstår ni att jag fasar för när hon får magsjuka... Lisen har däremot inte alltid ätit så bra, hon hade en period när hon va ca 3-4 mån då hon inte fick tillräckligt med mat, utan hennes kurva planade ut ordentligt och gick nästan neråt. Då la vi till lite ersättning och då sköt hon i höjden! =) Hon har alltid älskat välling, det funkar i princip nästan jämt. Hoppas att det håller i länge till för hon är dålig på att äta vanlig mat, från och till iaf. Ett annat "problem" var att hon sov så mkt på dagarna så ppå eftermiddagen brukade jag väcka henne för att hon skulle äta, eller för att jag hade tråkigt... =) Inledde projekt "väck inte det barn som sover" bara för att se hur länge hon kunde sova och för att hon troligen behövde soa. Minns inte riktigt hur det gick, men jag har inte väckt henne sen dess, några undantag finns ju alltid... =)
Nä nu får ni se lite bilder på vår lilla bebeis från 2007.



torsdag 2 april 2009

Förändringar tar tid

Kära vänner, nu va det ett tag sen... Livet flyter på i en rasande fart och det var längesen jag kände att tiden att blogga fanns. Plugg, jobb och familj tar min tid, men det är ju egentligen själva tanken.. =) Nu är jag iaf här, några timmar egentid står på schemat. Lisen sover och Johan är på kyrkan så nu är det bara att passa på att njuta av kvällen!

För att på nåt sätt uppdatera er på vad som hänt den sista tiden så börjar vi med min telefon. Har haft min fina enkla nokia i 2 år, den har funkat utan några som helst problem, men så en dag förra veckan hittade jag den i ett litet vattenbad på diskbänken. Vet inte vem som låg bakom det, men död var den. Som tur var hade jag några dagar tidigare beställt en sprillans ny mobil som lämpligt nog kom 2 dagar efter badet.

Problemet var ju att jag tappat alla mina kontakter, Johan har ju många, men inte alla... Så när vi sitter där och fipplar med kontakerna tänker jag att jag sannerligen ska prova att lägga den på elementet (har ju hört att det ska funka, men aldrig trott på det) och sannerligen kommer den igång efter en liten stund i värmen! Så jag kan få tillbaka mina gamla kontakter igen, HURRA! Sen är det ju svårt det här med nya telefoner av annat märke... Det tar så långt tid för mig att lära mig den och jag trycker fel och ringer upp lite olika personer av misstag, men men, det bjuder jag på... =) är inte så teknisk direkt, den biten står min man för!
En till förändring som skedde samtidigt var att vårt bredband- och telefonabonnemang äntligen gick ut så nu skickar vi tillbaka adsl-modemet till bbb och pluggar lätt in en sladd i väggen istället, mycket billigare och enklare. Hoppas att detta ska hålla bättre än det andra... Med i försvinnande var även vår hemtelefon. Så om ni försökt nå oss på den så kan jag meddela att den inte länge existerar. Vi har inte tagit nåt nytt abonnemang och vi funderar seriöst på att strunta i den. De enda som ringer på den är mamma, elsa och alla telefonförsäljare och mamma och elsa kan ju lätt ringa på våra mobiler och telefonförsäljarna klarar vi oss utan. Vi överväger, men om vi bestämmer att ta den i bruk igen meddelar jag er och då gäller samma nummer som tidigare.

Nu till våren. Den är på ingång även i norrland. det har varit +grader hela veckan och snön börjar få ge med sig, dock ligger mycket kvar, men gångbanorna börjar komma fram under snö, is och tö.

(Från en väns blogg)

Igår hade vi jättehärligt väder så jag tog mig i kragen och ringde en vän så vi tog en långprommis på 1½timme istället för att plugga... det kan man göra nån annan gång..! =)
Appråpå plugg har jag fått sålt min första kurslitteraturbok på kurslitteratur.se. Giddens va det som skickades till Eskilstuna och jag gjorde en bra affär där jag fick 50 kr mer än jag själv betalade när jag köpte den begagnat. Det finns allt en liten affärskvinna i mig ändå. Nu gäller det bara att jag klarar tentorna så att jag inte behöver den igen... =)

Då till Lisen. Hon är så duktig och lär sig mer och mer för varje dag. Igår när vi gick hem från dagis slängde hon sig på backen, mitt i leran och plaskade av glatta livet. Hon är så härlig! Tur att hon har galonoverall så det var bara att sploa av den i badkaret. Smidigt!

Ikväll har hon för första gången börjat klä av och på dockan. Det roligaste var när hon klätt av dockan hennes dräkt går hon raka vägen in på toaletten där tvättkorgen ligger och jag tänker att hon säkerligen lägger den där, men döm om min förvåning när jag hör toalettlocket smälla igen. Hon har lagt dockans lilla dräkt i toan! Hon gick bestämt därifrån och skulle börja klä på dockan andra kläder. som att det inte va någ konstigt alls..! =) Vi har fått tillbaka Lisens minstingkläder från Julian så bland dom hittade vi en liten body som nästan passade dockan så nu har hon på sig den och Lisens sockar. Vi hittade även Lisens gamla påspyjamas, strl 62. Var bara tvungen att prova den och den passar ju perfekt som nattlinne. Trekvartsärm och lite tight över magen, men annars kalasbra! Så den ville hon ha nu när hon skulle sova och jag kunde inte säga emot. Så gulligt! Min 1½åring har strl 62 på sitt nattlinne.= ) Till alla nyblivna föräldrar, köp påspyjamaser! dom kan användas lläääännnnggeee!!!

Idag för 6 år sen blev jag och Johan ihop. Tänk ändå va tiden går...! Grattis till oss! Kärleken håller i sig, ser fram emot resten av våra liv! Älskar dig, älskling!

Nä, detta va en uppdatering som heter duga. Nu ska jag ta min dator och sätta mig i soffan och se en ungdomlig serie... =)
kram på er!