tisdag 26 maj 2009

Världens bästa helg!

Åh, så fantastiskt underbart bra vi har haft det i helgen! Vi åkte till Strycksele i onsdagskväll och stannade till på måndag kväll, underbart! Vi har haft finfint väder, Lisen har lekt ute från halv 8 på morgonen tills hon skulle gå i säng på kvällen. Hon har lekt i "sanden", öst vatten, sparkat fotboll, tittat på farfar som kört grävmaskin, gungat, lekt med Olivia och Märta, sprungit, varit på utflykt, ätit och sovit. Hon har haft det hur bra som helst! Vi har myst, lekt, åkt på utflykter och grillat och sovit. Oj, va bra vi haft det!

JAG VILL HA ETT HUS MED GRÄSMATTA! ojoj, men här sitter vi i vårt "fängelse" på tredje våningen mitt i ett hus... Men men, allt har sin tid...

Innan vi for fick jag en överraskning av min älskade man. Vi skulle gå på Michael W Smiths konsert i Ö-vik på lördagen!!!! Ingen dålig överraskning det inte, dessutom vart vi bjudna, TACK underbara vänner! Johan åkte hem på fredag lunch för att jobba lite och jag åkte på lördag mitt på dagen. Lisen fick vara kvar hos farmor och farfar och hon verkar ha skött sig ypperligt, bra barn! Konserten var iaf jättebra! Det blev ju inte sämre av att Frank inledde, wowsicken vilken röst asså!

Underbar helg följs av några bilder från en grillningsutflykt med Önnbos. Vi grillade fläskfilé och klyftpotatis, mmm!


För att komma till utflyktsplatsen åkte vi mitt uppe på en rullstensås. Behöver jag säga att det stupade på båda sidorna.... =)








Nu ska jag avnjuta en kopp varm choklad (!) och världens godaste mjukkaka!
Vi hörs snart igen, LOVAR!

fredag 22 maj 2009

Snart, mycket snart!

Hej kära, trogna bloggvänner!
Snart, mycket snart lovar jag er en uppdatering om vårt liv. Förlåt att jag varit så dålig på att uppdatera, men det kommer, HÅLL UT!

Just nu har jag och Olivia myskväll i Tommy och Elsas säng i Strycksele. Vi vräker i oss popcorn, chips och godis, eller egentligen är det bara jag som äter godis. Olivia har en överenskommelse med sin mamma om att inte äta godis, men vet ni vad som är det värsta?! Hon gör det utan att att få nåt för det! GALET!
Lisen sover, Tommy och Elsa är på middag och Johan i Umeå. Vi har det skönt här! Behöver jag säga mer med ett hus, fint väder och en trädgård...?!

ses snart!

måndag 4 maj 2009

Lisens rum

Idag skulle Lisen vilja visa upp sitt rum, så här kommer några bilder!

Visst har hon det fint och städat?! =)

Ps. idag har hon inte haft nån feber så imorgon bär det av till dagis igen, thank God!

söndag 3 maj 2009

Hemmadag

Idag är jag och Lisen hemma, igen... Inatt har hon yrat och pratat i sömnen, men på förmiddagen utan feber. Men nu på eftermiddagen kom den på besök igen, oönskad... Vi har tråkigt!

lördag 2 maj 2009

Loppis!

Idag har jag och Lisen varit på storloppis med Sundholms. Gick därifrån med en baddocka och några andra leksaker till Lisen och en "krus"kavel till mig. Allt inhandlat på 45 min med en sjuk unge i sulky =).Avslutade med en picknick på gräset bredvid en fotbollsträning. Lisen vill gärna besöka denna träning och varje gång hon gick dit sa jag nej, Lisen, inte gå dit. Då svarar hon Nnnej! och her ut armarna. Hon är såå söt!
Idag har hon feber, den har tyvärr stigit på eftermiddagen... Blir hemma imorgon, hela dagen denna gång. Planen är dagis på måndag så då får vi nog ta en hemma dag imorgon.
Innan utflykten hann jag dammsuga och torka golven. När vi kom hem bytte jag panelgardiner i vardagsrummet så nu är det härligt vitt istället för olivgrönt. Det vart mycket ljusare och fönstret kändes mer tomt... Vi måste verkligen köpa nya blommor!

Nu väntar Robinson och godismys med min man, tro det eller ej!

fredag 1 maj 2009

Bättre ibland än aldrig...

Hej kära vänner!
Nu va det längesen, men så här blir det ju ibland. Det finns mycket att skriva om men inte tid, ork eller lust.

Vi har det bra här i Umeå. Våren har äntligen kommit och vi har haft riktigt härliga dagar. Johan har varit i Hemavan i veckan med Norrlands ungdoms- och barnpastorer. De har åkt skidor på fjället, badat badtunna och umgåtts. Jättebra! Han va riktigt brun och fräsch när han kom hem, jag har en snygg man, bara så ni vet... =)
Jag och Lisen har varit hemma, jag har lämpligtvis haft redovisning och opponering i tisdags och tenta igår, men så kan det va. Jag har gjort bättre insatser i mitt liv, men men... man kan inte vara på topp jämt. Lisen har haft det bra på dagis, med mycket lek ute. Dom har en lite mysig gård där det är soligt och helt vindstilla där som har en stor sandlåda där som älskar att gräva. Hon älskar att vara ute och gräva, men hon vill inte bl smutsig om händerna.. =)


här utanför oss har vi en stor sandlåda med en rutschkana som hon oxå älskar att åka. Helst skulle hon nog vilja ha en rutschkana inne oxå! Hon har fått ny vårjacka och en jacka som troligen passar bättre i höst, men är det rea så är det... =) Nu ska hon bara få en ny mössa så är hon redo för våren och sommaren. Hon ploppar ut fler och fler ord, häromdagen var det "bajs". Inte illa det inte!


Idag har vi varit ute och majat. Tänk att man får möjlighet att introducera nya begrepp i den norrländska kulturen. Detta innebär helt enkelt att man åker ut på picknick på första maj. Blev faktiskt lite förvånad när inte ens Sundholms, som faktiskt är från Karlstad, hade koll på denna tradition... Men iaf så åkte vi till Gammlia med supergoda kycklingmackor och en härlig solbulle. Lisen och Milly lekte för fullt, ibland går det bra, ibland inte. Häromdagen när vi var hemma hos dom blev Lisen inputtad i kanten på en garderob och fick ett jack i huvudet... men idag lekte dom ganska bra! När vi kommit hem och sovit en sväng, vaknar Lisen med feber... igen...! Men hon fick alvedon ganska direkt så hon åt faktiskt frukt och lite middag. Hon hade ingen feber nu när hon gick i säng, så jag hoppas hoppas hoppas att hon inte har feber imorgon utan att detta va en kort sväng. Vill inte va hemma med henne själv igen, Johan jobbar hela helgen...! Hon är förkyld, men vi får väl se. I torsdags va hon och tog 18mån vaccinationen. Det va mot mässlingen och den togs i armen. Hon var jätteduktig och blev inte alls ledsen! Var sååå stolt när vi gick därifrån!!! Av den kan man få hög feber och prickar över hela kroppen, men först efter 5-12 dagar, så jag tror inte att det beror på den heller... jaja, det ger sig!

Ha det så bra tills vi hörs igen!