torsdag 25 juni 2009

Semester

Här har vi fullt ös, medvetslös! Oh, man!
Midsommar i Strycksele var jättehärlig! Riktigt traditionellt med midsommarstång, dans och fika vid Strycka, mycket god middag på altan med fam Önnbo och svärföräldrarna, fantastiskt! Resten av helgen tog vi det lugnt, myste, fikade osv osv osv...

I veckan har det varit helt galet mycket folk på jobbet. Har jobbat hela dagarna, såå mkt folk, vilket resluterar i att jag varit helt slut på kvällen. I tisdags vart det allsångspremiär och morden i midsomer, nu är det sommar!! Vi har haft strålande sommarväder hela veckan och nu är det min tur att börja njuta av det! JAG HAR "SEMESTER" NU! Fantastiskt! i 5 hela veckor ska ja va ledig och det ska bli såååå skönt! Återkommer om planerna.
Vi börjar iaf med att åka till Lappis i helgen. Johan åkte i morse och jag och Lisen åker dit när vi packat och fixat färdigt. Tänker inte stressa dit, utan vi ska ha en härlig dag imorgon, jag och min dotter.

Återkommer när lugnet lagt sig på Lappis, då möjligen med några nya fräscha bilder som tagits med vår nya härliga kamera som jag ska hämta imorgon! =)
Nu hämta tvätten och sen sängen!

måndag 15 juni 2009

Ensamtid!!!

Idag har Lisen och Johan åkt till Strycksele på semester. Om jag får säga det själv så är det så skönt att äntligen få vara lite ensam! =) Jag älskar min familj över allt annat, men jag är fortfarande en egen människa (som dessutom är gravid och oftast bara vill vara) som behöver egentid. Johan har varit iväg med jobbet (kanske inte så mkt egentid, men en paus iaf) några gånger så nu är det min tur. Jag ska va kvar i stan till på torsdag kväll eller fredag sen åker jag upp till Strycksele för att fira midsommar med familj och vänner.


Jag måste ju bara berätta vad jag gjort ikväll. Jag har varit iväg på gympa för första gången på lääääänge! Iksu har gratis sommargympa i en park nere på stan måndagar och torsdagar så nu har jag tänkt köra hårt de gånger jag kan. Idag har det ösregnat hela dagen så passet flyttades upp till iksu. Iaf gick det klart över förväntan, jag orkade! =)

Nu ska jag gå å sova, och jag har tänkt att sova hela natten (med avbrott för att kissa) och hur länge jag vill imorgon bitti. Börjar jobba kl 14 och innan det tänkte jag storstäda, men sovmorgon ska jag unna mig!!!
God natt
/H

fredag 12 juni 2009

Arbetande livet

Livet som arbetande föräldrar går faktiskt bra. Denna vecka har varit speciell för Johans del i och med student och skolavslutningar så vi har inte setts så mycket, mest överlämnat barnet... Dessutom har vi sovit i olika sovrum de senaste nätterna eftersom han kom hem halv 2 båda nätterna och behövde sova längre än 5. Så Lisen har sovit inne hos mig och Johan på madrass i Lisens rum. I torsdags sov han till halv 12!!! =) Det hade han inte gjort om han sovit inne hos oss.. =) En liten prövning för mig oxå som har haft Lisen själv, jobbat och sovit lite för lite, men det har gått över förväntan. Dock är dagen som en bakisdag för oss alla. Vi är lediga idag allihopa och tålamodet och livslusten är inte riktigt med mig... Men det kommer bättre dagar!

Imorgon ska vi på bröllop, Anna-Karin och Daniel ska säga ja till varandra i Backens kyrka och sen ska vi på fest i Stöcke, blir troligen en härlig dag! Lisen ska va med på vigseln och sen ska hon leka med Milly och förhoppningsvis sova där en sväng innan vi hämtar henne. Hon är inte bra på att va själv nu för tiden, speciellt vid sovdags. vi måste sitta hos henne tills hon somnat och samma sak gäller när hon vaknar på natten. Det är en period blandat av trots och övergivenhet, mycket spännande!!! oh, man... tur att det är övergående!

This is it for today!
/H

söndag 7 juni 2009

En ny upplevelse! : P

I dag har jag varit på min livs första tävling för radiostyrd bilsport i 1/8 Off-Road. Jag deltog inte själv i annat än som ljudtekniker och bilvändare/kurrvvakt men det var väldigt roligt och lärorikt!!
Jag har ju i vår införskaffat en riktig "Truggy" och gått med i "Umeå Automobil Klubb". Vissa spelar fotboll, innebandy eller musik. Själv satsar jag på motorsport ;) av det mindre slaget, men det är inte mindre avancerat för det. Komplett bil med alla delar och moment. Här kommer några smakprov...




Jag har även ordnat ett litet garage här i lägenheten.
Har ni några frågor till stallet angående utrustningen, bilen eller setup´s och options så kan vi ta det under komentarer ;P
/ Team Johan Hägglund

lördag 6 juni 2009

Nu är vi tillbaka!

Hej kära vänner!
Nu är vi tillbaka i livet igen. Tentan är klar, skolan är bortstädad och det är såå skönt! Igår va jag dessutom nere på jobbet och bytte och fixade med några dagar då jag inte kan jobba... Idag har jag bakat massa havrekex och städat ordentligt. Vi har haft en riktigt skön lördag, en hemma dag, en hemmakväll följer!

Nu ska jag berätta nåt riktigt roligt för er. Den här finaste flickan ska bli storasyster!!!

I december är det tänkt att vi ska få en ny liten familjemedlem, vilken välsignelse!
Jag hade några veckor i början då jag mådde riktigt dåligt (mycket sämre än med Lisen), men sedan några veckor tillbaka har illamåendet försvunnit och bara lämnat tröttheten kvar. Men det kan jag leva med. Däremot så har magen börjat växa hemskt tidigt. Så här såg jag ut i v 7.

Om någon träffar mig på förmiddagen är det nog bara dom som vet om det som ser att det finns en mage, men träffar man mig på kvällen nu för tiden ser det ut såhär (och detta va förra söndagen så ni får nog lägga till lite... =))
Men så kan det va!
Det är helt annorlunda att var gravid denna gången eftersom livet lixom fortsätter. Det blir inte som sist att jag kan fokusera och känna efter osv, nu finns Lisen och hon bryr sig ju inte om jag mår dåligt eller är trött... Hon är lika aktiv för det! Men hon har ju VÄRLDENS bästa och duktigaste pappa så det har gått/går bra!!! Samtidigt är det skönt att inte gräva in sig så mycket eftersom tiden troligen kommer gå lite fortare den här gången. Det känns mer som en transportstäcka mot målet nu.
För er som undrar om jag kommer hoppa av skolan kan jag lugna er och säga att det kommer jag inte göra. Min plan är att läsa in i det längsta för att missa minsta möjliga på höstterminen. Min förhoppning är att jag ska orka, gör jag inte det får jag komma på en b-plan då... =) Våren och sommaren kommer jag va hemma för att sedan starta om med plugget igen till hösten då Johan ska va hemma minst under hösten.

Sådär ja, då va det sagt! Nu bjuder jag på lite fler bilder:

Här har Lisen hämtat en bok och lagt sig i soffan med filten för att vila en sväng efter dagis =)

Coolaste storasyrran ever!

Hoppas vi hörs snart! Kommer nog med en uppdatering om hur livet med två arbetande föräldrar, varav en gravid och med arbetstider som inte alls är anpassade efter dagis, och ett barn som går på dagis går.

Kram H

måndag 1 juni 2009

Det är mycket nu....

Hej hej!
Nu är det mycket i våra liv, därav det dåliga bloggandet... För min del tentapluggas det för fullt. I min hjärna finna nu budgeteringar, kalkyleringar, avskrivningar, diverse begrepp, t-konton osvosvosv. För att lägga till lite småbarnsliv så är det sommarplanering, inskolningsplaneringar, klädplaneringar, måste-köpa-nya-sommarskor-till-Lisen, städning och tvättning.

Man skulle kunna sammanfatta det FULLT!

Men jag återkommer, och då har jag förhoppningsvis lite spännande saker att berätta... =)
Tänk på mig på torsdag mellan 9-13, då skriver jag tenta....

Tack för er uthållighet!
Nu måste jag skynda till dagis......puh...