måndag 20 juli 2009

Semestertider

Hej!
Vi har semester, därav de dåliga uppdateringarna. Just nu befinner vi oss tillsammans med Simons familj och mamma och Tryggve i mammas stuga i Köpmannebro. Här har jag och Simon själva vuxit upp på somrarna och nu får Lisen och Noah chans att springa över bergen och bada i Vänern. Här stannar vi tills vi känner för att åka nån annanstans. =)

Vi har även hunnit med att vara hos pappa och Ellen några dagar tillsammans med Simon, Sofie och Noah. Vi har plockat blåbär, lekt i poolen, lekt med vovven och haft 1årskalas för Noah med massa kompisar. Härligt har det varit!

Idag är den stora 1årsdagen för Noah. Vi firar dagen lång med tårta, bad och såpbubblor!

På återseende!

måndag 13 juli 2009

Fint och fräscht!

Hej vänner!
Ännu en dag på semestern till ända. Vi gör nästan inget, men när man tänker efter så har vi det grymt skönt. Idag har vi fortsatt projektet vi har haft sen vi kom hem och det är att plocka ner databordet och städa ordentligt i sovrummet och samtidigt resten av lägenheten. Sovrummet tycker jag är nästan omöjligt att få helt rent och fräscht. Tycker alltid att det känns dammigt, men nu har databordet (som varit en stor dammsamlare) försvunnit, alla textilier är dammade och rena, det är dammat på byråerna och golven är ordentligt städade, till och med under sängen bakom lådorna. Allt detta gjort av min underbara man, han är fin han! Själv har jag tagit disken i köket, lagt ungen och storstädat soffan. Fantastiskt skönt det oxå! Vi tyckte vi va smarta när vi köpte en soffa med brunt tyg, men ack va vi bedrog oss. Choklad och snor är det som syns bäst, vilket förekommer i detta hem då och då...! =) MEN då har ju min fina man kommit på den goda idén att införskaffa en sån här:

Detta äro en ångtvätt från Jula för 249 kr. En sån fantastisk uppfinning! Adjö till choklad- och snorfläckar, säger jag bara! Så nu är det fräscht och fint även i soffan.

Johan är ute och springer, han erkände idag att han troligen blivit beroende av denna aktivitet. Han springer ju i princip varannan dag, runt 1 mil varje gång. Han har blivit smal, fräsch och vältränad. Härom veckan sprang han faktiskt 2 mil i Strycksele och när han kommit runt sa han att han kunde nog sprungit en bit till! =) Galet! Men jag säger som han träningskompis Simon Önnbo: "Han är som en maskin!" De har ju Lidingöloppet i sikte i september så det gäller att ligga i. Är mycket stolt över honom!!!

Själv är jag bara gravid och nu ska jag gå å fika mackor med min första hemgjorda rabarbermarmelad!

Avslutar med några finfina bilder på Lisen när hon testar grimascher i spegeln, är hon inte söt så säg!!!

söndag 12 juli 2009

Udda sovställning

Igårkväll bjöd Lisen på en ganska udda sovställning. Så här såg det ut:

Vi rättade till henne lite när vi gick i säng så att hon inte skulle få blodstopp i benen.. =)

Annars är jag förkyld, Lisen likaså och Johan lite grann. Vi är hemma i Umeå och leker med Milly och Julian och uträttar små ärenden här och var. Vi har det allmänt lugnt och skönt. Efter dagens vila ska vi återigen träffa kompisarna och grilla vid Nydala.

Igår såg jag och Johan andra Wallanderfilmen. Måste bara rekommendera dom. Dom är ju helt fantastiskt bra! 22 juli kommer 3:e och jag kommer hänga på låset till videoaffären! =)

Nu lite vila innan cirkusen drar igång igen (lagom till jag ska vila drar cirkusen igång i magen... =) )!
Kram på er!

onsdag 8 juli 2009

Åter i hemmets lugna vrå

Nu har vi kommit hem! Det är riktigt skönt att få sitta i sin egen soffa, sova i sin egen säng och duscha i sin egen dusch efter 10 dagar i husvagn. Men den är fin husvagen, härlig 70-talare med mörkt trä och röd/brandgula dynor. Den sviker oss sällan! Vi har alltså varit på lappis. Lånar den fina beskrivningen av Elina:
ett härligt frikyrkonäste med stora möten i stora tält (tänk cirkus), campingliv
, barnaktiviteter, utställningstält med böcker och musik och en väldig massa fika och umgänge. Mitt i bushen. Frikyrkokultur på hög nivå.

I söndags var det barnvälsignelse och försenat 1års-kalas för Märta-Kristin, jätteroligt!!! Läs mer om detta på deras blogg.

Igår skulle vi egentligen åka hem på fm, men eftersom farfar Tommy har jourvecka i Skellefteå och Elsa hade planerat att åka dit så hängde vi på. Vi började med lunch och sen gick vi på stan. Det var Johans shoppardag så han kom hem med en hel del behövligt. Själv va ja trött och hungrig mest hela tiden, men jag åker gärna dit igen och går en sväng, gillar stan!

Nu i helgen har sommaren lyst med sin frånvaro och värre blev starten på veckan, men men... Sommaren måste ju oxå få ha sina fläckar. Snart kommer den åter med full kraft, säkerligen lagom tills att vi åker neråt på semester. =) Vi åker ner till pappa i mitten på nästa vecka och sen vidare till mamma och stugan. Hemfärden går första helgen i aug då vi stannar i örebro på bröllop! Ska bli mycket roligt!
Sen är det åter till jobbet, men det tar vi då... =)

Idag har vi packat upp väskor, plockat ordning osv... Det återstår en tacosmiddag på Tomtebo och troligen en filmkväll här hemma i soffan. Imorgon ska jag iväg till barnmorskan och bl.a. lyssna på bebisen, mmm!!!

Här bjuder jag på en skön film på Lisen som visst snyter sig i Märtas filt... =)

torsdag 2 juli 2009

Lappis -09

Hej vänner!

Nu befinner vi oss på Lapplandsveckan i Husbondliden utanför Lycksele. Orkar inte skriva så mycket om allt vi gör utan det får illustreras med några bilder från vår nya finfina kamera.
Sammanfattningsvis har vi det jättebra!


Vi badar


Leker på barnmöte och badar med kompisen Jonna



Badar igen och hoppar hoppborg på Lappislattjo


Sover och äter popcorn

Äter smaskig mat ute m.m m.m m.m...! =)

Vi hörs snart igen!