måndag 26 juli 2010

Work in progress

Igår och idag har vi haft äran att bli gästade av paret Liljebladh. Igår hade vi en mysig dag med friluftsgudstjänst, mat, fika, mys och prat hela dagen lång. Idag va Robbin klart inspirerad på att renovera så nu har äntligen våra strukturtapeter på övervåningen börjat lämna våra väggar. Han har gjort ett fantastiskt jobb idag!

Johan har funnits där och hjälpt till lite grann, men det är Robbin som gjort det mesta måste jag nog säga. Carro med stormagen har varit med Lisen och Oliver och lagat mat. Verkligen en perfekt barnvakt. Båda är klart älskade av våra barn! Robbin har till och med klassats som Lisens kompis; det ni! Nu väntar vi bara på lillbäsen Liljebladh. Lisen har lovat att leka med honom/henne och ta hand om "Robbins lillebror" på bästa sätt.


Själva har vi haft en seg dag efter en rörig natt så Liljebladharna har verkligen tagit hand om oss och vårt hem. Vi var dessutom ute och sprang tillsammans, jag och Johan, medans Robbin slipade väggar och Carro lekte i lekparken... Tack fantastiska ni för er hjälp och inspiration!

Nu är vi igång iaf! Hela dagen har vi klurat över om Stockholmsvit är färgen för våra väggar (har nämligen kommit över finfin kvallafärg mycket billigt). Den går åt det gula hållet, men troligen kommer vi satsa ändå. Nu ska det spacklas och slipas lite och sen är det dags för målning!


Ikväll har Johan letat reglar i tvättstugan och jag har städat iordning under trappen. Utrymmet agerar nu städförråd. Maxipåsarna ska fyllas med metall, plast och glas (jag vet; plastpåsar är väl inte det bästa, men det var vad som fanns just för tillfället) och i flyttlådan under ska pappen samlas in.


Det var det för idag, väl mött en annan dag! Nu är vi igång, gott folk!

lördag 24 juli 2010

...

Äh, nu är jag less på att va själv! Saknar min snyggaste man, min älskade 3åring och min tjocka lillprins. Dom är det bästa jag vet! Så det så!

bilden är från bb

fredag 23 juli 2010

Ensam hemma

Idag for Johan och barnen till Strycksele. Lisen har längtat och tjatat om att få åka till farmor och hoppa studsmatta och nu när jag ändå jobbar så tar dom en liten tur under helgen. Detta är första gången jag är utan Oliver och det känns lite i hjärtat, men det är så hemskt skönt att va själv! Amningen har ju dragits ner på och jag har ammat bara på morgonen och kväll, men nu blir det ju inget mer av den varan eftersom pojken inte är hemma. Tack och lov att det finns pump... =) Trots att det är lite vemodigt att vara utan min finaste familj så är det väldigt bra, väldigt hälsosamt. Jag känner mig fri; fri att göra vad jag vill när jag vill. Efter jobbet gick jag en sväng på stan, barnen fick lite kläder och tvättstugan en blöjhink. Sen for jag hemåt och cyklade in på Godishuset och Boom. Jag älskar Boom!!! Här fick tvättstugan en finfin tvättmedelshink. När jag kom hem laddade jag telefonen med ny musik och drog på mig springkläderna och for iväg cirkus 6 km. Skönt!! Efter duschen har jag landat i soffan med mitt alldeles egna godis! =) Inatt ska jag (förhoppningsvis) få sova hela natten OCH ha sovmorgon imorgonbitti. Inte en natt och morgon för tidigt! Jobbar imorgon eftermiddag så fram till lunch ska jag nog städa och grejsa här hemma. Det finns en hel del att göra, men jag ÄLSKAR vårat lilla hus. Trivs så fantastiskt bra här! Familjen kommer tillbaka på söndag så det blir lite lagom länge. Det finns inge bättre än när dom kommer hem och Lisen springer rakt i armarna på mig! Idag när jag pratade med henne i telefonen sa hon att hon ville vara hemma hos mig och: Mamma, du älskar mig, visst!? Underbara 3-åring, jag älskar dig mer än du kan ana!

Nä, nu ska jag titta igenom nya hm-katalogen och Aktiv träning och njuta av min ensamhet!

Sommar

Sen vi kom från Lappis har vi haft riktig sommar i Umeå. Dessutom har vi haft fina besök. Önnbos va här en sväng för liten titt, lite mat och bad i poolen.


Efter dom kom Simon, Sofie, Noah och Nemo. Dom va med oss i flera dagar och vi hann

bada

fiska


bada
och leka lekparken
Varje kväll avslutades med en omgång Phase 10 (i just love it!). Kul kul!!!

När de åkt fick vi äran att ha den bästa Emil som finns på besök på Pensionat Sleven. Han och Johan satt uppe på kvällarna med sina Iphones och spelade spel... På dagarna lekte han med Lisen i lekparken och jag lovar; hon ÄLSKAR Emil!

Det är härligt med semester!!!

tisdag 13 juli 2010

En framsida och en altan

I morse fixade jag och barnen på framsidan huset. Blomman är härmed planterad (efter någon vecka ståendes i krukan) och bordet har fått sig en liten duk. Dock ska det dit en blomma och några tyngder så den inte blåser iväg. Men det blev ganska så fint! Nu är det bara ogräset bland plattorna som ska väck...


Lisen roade sig och Oliver med att blåsa såpbubblor iförd alldeles för små gummistövlar.

Igårkväll kunde vi inte hålla oss längre; vi åkte och köpte nya utemöbler till altanen. Så fantastiskt härligt!!! Vi firade med att fika kvällsfika ute. Vi har sol på baksidan typ efter lunch och framåt kvällen, helt perfekt för härliga sommareftermiddagar. Nu fattas dock dynor, men hoppas vi får till det imorgon. Sen är det bara grillen kvar! =)

Idag fick vi ett erbjudande av vår fina granne att köra lite skräp och saker till tippen. Han skulle ändå bort med lite så han kom och undrade om vi inte ville lägga på våra saker oxå. Kalassnällt! Så Johan följde med honom och slängde bort torkskåpet, ett badrumsskåp och en hel del kartonger; så nu är vi av med det!
När vi satt och åt middag ute kom vår andra granne och undrade om vi ville ha lite hemodlad sallad, det tackade vi ju inte direkt nej till heller!
Vi har det bra, bara så ni vet!!! Och vi trivs kalasbra!

Imorgon får vi besök av Önnbos och natt till torsdag kommer äntligen min lillebror och hans familj hit. Ska bli sååå roligt! Annars är det sommar och vi packar upp, fixar och har semester. Kalas!!!

söndag 4 juli 2010

Lappis, avvänjning och husfix

Nu är det dags för Lappis igen. Idag tar vi vår lilla husvagn och åker upp till Husbondliden tillsammans med stora delar av norra frikyrkosverige. Det är väl med lite blandade känslor jag åker detta år, men det kan ju va bra med en liten huspaus och skönt att komma från stan en sväng. Men jag hade inte haft nåt emot om det varit en vecka kvar, men men. Det kommer troligen bli ganska kul ändå! Har dock inte packat så mkt än, men planerat den mesta maten. Ska bara göra en korvstroganoff idag så ska vi nog klara oss. Vi har husvagnen här så det blir ju lätt att packa in i den iaf.

Igår var svärföräldrarna här och hjälpte oss lite grann. Elsa satte jag på att sy gardiner av tyg som jag fyndat på Ohlsons tyger; en gardin till köket och en till barnens lekrum. Fick även upp två "gamla" gardiner. Allt vart väldigt bra! Vi har letat en del på Blocket efter en tvättbänk till tvättstugan och igår hittade vi en vit fin som vi slog till på. Johan och Tommy höll till uppe på övervåningen och ställde in tvättbänken och bytte till vår tvättmaskin. Det kommer bli sååå bra! Som jag har längtat efter en tvättstuga! Detta är dock en ganska lite, men det är en tvättstuga.

Nu har vi kört nattmatsavvänjning på Oliver 3 nätter och det har gått riktigt bra. Johan har sovit i barnens rum och Oliver har vaknat då och då, men oftast somnat om utan större problem. Det tog två nätter, men nu har även mina bröst vant sig. SKÖNT!! Dock verkar han ha vaknat med lite feber idag... Han somnade om i vår säng kl 7, inte likt honom alls... Får väl se vart det barkar iväg. Han har även kommit på att välling och flaskan faktiskt inte är så dum, känns skönt då vi är på väg att sluta med amningen. Väldigt duktig pojke!

Vi har ju märkt att den här flytten tagit på lite på Lisen, lite snurrigt på insidan. Det har även märkts genom att det hänt lite fler olyckor. Hon har även kissat i vår säng en natt och hon har varit utan nattblöja nu nån vecka och inte kissat i sängen en enda gång. Måste vara omställningen... Men vi kämpar på minsann! Hon är väldigt duktig, men hon måste kissa lite på beställning av oss så hon inte glömmer bort. Ska bli spännande att se hur det går på Lappis där det inte finns toalett så lättillgängligt.

Vi hörs hörrni, nu måste jag ta hand om tvätt och laga korvstroganoff!

torsdag 1 juli 2010

YES!!

Nu kära vänner är vi äntligen inne i vårt lilla hus! Vi fick börja flytta in redan i söndags eftermiddag och körde allt på en gång. 1½ lastbil under flyttdagen och 2 bilar och 1 litet släp dagen efter vart det. I tisdags städade jag och min fina fina vän Hilda hela lägenheten. Vi fick lite hjälp oxå av Miriam och Max, kalas! Vi var riktigt riktigt trötta, men färdigt vart det. TACK Hilda för hjälpen och för att jag fick umgås med dig en hel dag!!!
I går hade vi tillträde på banken och vart skuldsatta över öronen, men det är det värt hörrni! =)
Om än det är ganska så rörigt här nu så känns det sååå bra! Vi trivs, men har dock några renoveringsplaner som ska börjas när ekonomin tillåter. Vi ska iaf köpa en 10 l hink med vitfärg och måla vardagsrummet, hallen och trappen. Fort är det gjort! =)

Igårkväll var första riktiga kvällen i huset. När vi lagt barnen packade vi upp lådor, skruvade upp lampor, nyckelskåp osv. Sååå härlig kväll! Idag är första riktiga dagen i huset. Lisen är sista dagen på dagis, Johan på jobbet och jag och Oliver hemma. Vi ska fortsätta packa upp och pyssla på här. Det ösregnar idag och har även åskat så det passar bra att va inne och mysa.

Lisen har dock tagit lite stryk av den här flytten. Hon har varit jättepeppad på nya huset och vill åka hit, men hon har inte riktigt hängt med på att det här är hemma nu. När vi har åkt förbi lägenheten blir hon riktigt förvirrad så de sista dagarna har vi åkt en annan väg till dagis bara för att hon inte ska behöva åka förbi lägenheten och undra varför vi inte bor där. Dagis har känt viktigt för henne den här veckan. Det känns lite trist att ha henne ända in i slutet innan dom stänger, men det är ju denna veckan vi flyttar och det hade knappt gått om hon inte varit där. Viktigt oxå att nåt är som vanligt. Dagis är som vanligt! Men idag är alltså sista dagen där, och jag sörjer lite över att hon inte ska gå där nåt mer... men men. hon kommer få det kalas här oxå. har vi fresten sagt att vi ser dagis från huset! =) hon har dessutom redan fått två kompisar, Lukas och Ludvig, 2 och 3 år! Hon älskar gungorna och sanden som finns alldeles nära och som hon kan gå ut till själv. Vi har även satt upp Olivers gunga på altan och den kan hon själv roa sig med; Oliver älskar den oxå!



Nu längtar jag tills posten kommer så jag får gå ut till vår brevlåda och plocka upp vår första post! =) NU KOMMER DEN!!! HURRA!

Nä, nu suger det lite i packa-upp-tarmen! =) Hörs!
Bilder kommer så småningom!