torsdag 30 september 2010

Höstfint på framsidan

Nu har det blivit höstfint även under fönstret! Ljung och enris!

onsdag 29 september 2010

Kvällsfika

Ikväll firar vi att Johan har gjort färdigt en tavla med foton, jag har skruvat ner en hängare och skruvat upp tavlan. Det har stått på att-göra-listan sen vi flyttade in och tog cirkus 10 min. Till firande läggs även plus på kontot efter räkningarna!

Vi firar med gräddig varm choklad och svärmors mjukkaka! Det är fina grejer det!

tisdag 28 september 2010

Stryckselekalas

Här får ni se lite bilder från helgens 80års-firande av församlingen i Strycksele. Johan va dock sjuk så han och Oliver va inte med så mycket... Men jag och Lisen firade ordentligt med hoppborg, godis, ansiktsmålning, fika, mat och mera lek!


Barnens firande fick besök av Tony Tiger och Effie Elefant. De gjorde succé!

Världens sötaste katt!








Johan gjorde ett gott försök att vara pigg! ;)

Vänsterjustera

Mat

Strycksele visar sig från sin bästa höstsida!

Vi hade en härlig helg och nu är vi tillbaka i vardagen. Johan är fortfarande sjuk, Lisen har haft ur-och-skurdag i fantastiskt väder på dagis och jag och Oliver har pluggat lite och pysslat med våra uteblommor så nu är det höstfint i krukan!

Höst

Nu är hösten här på vår gata. Det är väldigt fina morgnar!

måndag 27 september 2010

Ny medlem till vår Iphonefamilj!

Nu är den här, min alldeles egna Iphone 4!!! ;)

lördag 18 september 2010

Igår...

gjorde jag den här smarriga laxlasagnen
dom här feta, goda kakorna


och finfint lingonbröd i långpanna.

Idag har jag väldigt ont i huvudet, men på schemat står städning och barnkalas i Vindeln. Allt utan vår bästa pappa/man som jobbar hela dagen... =(

Ha en bra dag hörrni!

Det är med att rösta...

... blir mer och mer viktigt för varje gång. Kanske beror det på att jag blir mer och mer vuxen för varje gång. Dock känns det inge längesen vi röstade sist, men inte ens Lisen fanns då... Inte konstigt att jag vuxit en del sen dess!

Men imorgon är det alltså dags igen. Har den senaste veckan sett en hel del debatter och läst lite i diverse tidningar för att försöka sätta mig in i det hela och bestämma mig för vilket parti som ska få min röst. Förut, måste jag erkänna, att jag röstat lite på rutin, men nu känns det viktigt att faktiskt se till sakfrågor gå efter dom. Debatten i svt igår var jättebra tycker jag, speciellt de sista minuterna då partierna fick 1 min var att tala för sitt parti. Annars handlar det ju bara om Alliansen eller De rödgröna, men man måste ju faktiskt rösta på ett parti. Har nu kommit fram till att jag är blå i vissa frågor, men röd i andra. Det gör det hela hemskt svårt att bestämma sig. Ska jag då gå på att jag gillar Sahlin sådär bra och att jag tycker att de rödgröna känns lite spretiga och skulle behöva 4 år till för att jobba ihop sig och då kanske (s) kan hitta nån ny partiledare. Eller ska jag gå på att Alliansen är väl ihopjobbade och att det ju faktiskt funkat i 4 år, trots sjukförsäkringsmissar. (Vad gäller den tror jag att när man gör en så omfattande förändring så kommer det ta tid innan den fungerar i sin fullhet. Deras ursprungstanke är bra, men det faller alldeles för många människor emellan...) Reinfeldt har ju oxå funkat, han är en stabil och trygg man, men jag gillar´n sådär ändå.

Svårt val imorgon, har ännu inte bestämt mig. Förhoppningsvis får jag en snilleblixt på vägen till vallokalen! =)

torsdag 16 september 2010

bla bla bla

Äsch, här blir det verkligen inget skrivet... Har tänkt att skriva en uppdatering om barnen, speciellt Oliver som äntligen kryper, kan säga mamma, pappa och titta, han äter äntligen mat och gärna själv och älskar att stå upp mot allt som går. hans liv har förvandlats sedan han förstod det där med att ta sig fram. han kryper inte riktigt vanligt kryp, utan han drar ena benet och går med det andra. lovar en film nån gång så får ni se. Han är väldigt duktig! =)


Lisen trivs på sitt nya dagis, men på tisdag på föräldramötet ska upplysa dom att vi tycker att dom ska va ute mer. dom är jätteduktiga på att pyssla och hitta på sånna saker, men gör det hellre än att vara ute. vi anser att dom troligtvis hinner va inne när den smällkalla vintern kommer... men annars mår hon bra. leker med dalia, dock har dom börjat "bråka" lite, men dom tycker om varann ändå.


Här hemma händer det ingenting. har inte ens hunnit städa på ja vet inte hur länge... efter lunch fick jag dock nog av stöket så då tog jag pojken och gick upp. spärrade av trappen så han inte skulle ramla ner, satte på en föreläsning på datorn och städade övervåningen samtidigt. multitasking! =) pluggar på fm när pojken sover sen är det svårt asså... när han sover nästa gång är det nästan dags att hämta Lisen så det blir inte så mkt gjort om jag inte gör det på fm. Men det funkar ändå. jag hinner det jag ska, eller iaf det jag ska lämna in.

i helgen som gick va vi på husvagnssemester med fam Önnbo och fam Andersson. vi sov på mosjöns camping, lekte, åt massa mat och fika,grillade och gick på stan en sväng i ö-vik. hela söndagen badade vi på paradisbadet; alla hade hur roligt som helst! en kalashelg som ska bli en tradition!


ja, det blev en del ändå. nästa gång kanske med lite mer känsla...

fredag 3 september 2010

Det korta!


Här har ni mitt nya jag (dock ofixat). Jag älskar´t!

torsdag 2 september 2010

Pluggpaus

Då och då tar vi oss en liten pluggpaus, jag och pojken. Idag ägnade vi oss åt det här


Min fantastiska svärmor ringde en dag och sa att hon plockat 10 L lingon till oss, men rensa det fick vi göra själva. Det är ju verkligen inga problem, 10 L lingon är ju hur bra som helst! Jag gick in till Pelle och lånade en sån där rensningsbricka så det gick hur fort som helst.


På lördag ska jag och Charlotte ut och försöka hitta oss några små röda bär själva. Jag ska ta min nyinköpta bärplockare, en hink och fika; sen är det bara att ge sig ut på jakt. Hoppas vi hittar nåt, vare sig så kommer det iaf bli väldigt kul!

När vi ändå va ute och Oliver va nöjd passade jag på att sätta ner barnens jordgubbsplantor i jorden så dom förhoppningsvis kan övervintra.