tisdag 30 november 2010

Lite av varje

O vilka fullspäckade dagar det varit på sistone. I helgen har vi varit i Strycken på adventsmys, julbord och barnvälsignelse för Theodor förrättad av Johan himself (hans första!). Full helg följdes av 2 heldagar på universitetsbiblioteket plöjandes cirkus 500 s eftersom jag insåg att jag nog lite väl långt efter nu...



Igår efter middagen for Johan och körde ljud på Station vilket gav mig lite underbar egentid då jag sydde till våra julgardiner.

Nu fattas det bara i köket (inte så bara det inte...) och i barnens sovrum. Det fattas även stjärnor/ljusstakar/? så det ska inhandlas imorgon fm innan jobbet. Idag efter studierna åkte vi direkt till Liljeblahds och gjorde pizza på deras fantastiska pizzasten. Det blir hur gott som helst! Sen va den dagen slut. Imorgon jobbar jag och fortsätter i den andan tills på lördag kl 15. På söndag kommer mina fina arbetskamrater hit på adventsmys och innan dess ska jag hunnit baka och fixa... Fullt upp, men kul!!

Och nu har det äntligen hänt. Pojken går!!!! Han har tagit några trevande steg en vecka nu och idag har han bestämt sig för att han kan. Hur duktig som helst och jag är väldigt stolt! ;)

Lisen tror vi minsann att hon var blivit tonåring för hon sover till 8 varje morgon nu! Inte ska vi klaga på det inte, men vi är inte riktigt vana bara. Underbart är det iaf och det är så härligt att vakna bredvid henne och ligga och mysa en stund. Hon älskar att mysa och varje gång säger hon: Mamma, du är jättemysig! Då blir det genast ännu mysigare! ;) I morse fick vi väcka henne till och med! Tänk bara om Oliver kunde lära av storasyrran...

Nä, nu blir det till att sova om jag ska orka med resten av den här veckan!
God natt på er!

söndag 28 november 2010

Överraskning

När vi kom hem från en helg i Strycksele alldeles just fick vi den här härliga överraskningen. Någon av våra fina grannar har skottat vår framsida!!! Tack så hemskt mycket vem ni än är! ;) (vi har dock våra aningar) Vi älskar att bo i detta område!

torsdag 18 november 2010

Oliver 11 mån

Nu va det längesen ni fick läsa nåt om vår lillprins. Han är ju faktiskt inte så liten längre, snart 11 mån, 11,5 kg tung och har 80/86 på kläderna. För 1 mån sen började han gå med hjälp av föräldrar eller vagn. Fönsterbrädorna når han precis så nu är det tiden då alla blommor och annat fönsterpynt står tryckt upp mot fönstret och även när man dukar måste man komma ihåg att ställa porslinet en bit in på bordet. Snabb är han minsann! Han är jätteduktig och går nu stapplande fram när man håller honom i en hand. Han har oxå börjat släppa taget och står själv en liten stund. Jag tippar att han går innan jul iaf. Lisen va 11 mån när hon började gå så jag gissar att han tänker satsa som storasyrran.
Oliver har inte brytt sig så mkt om trappen än faktiskt. Dock har vi köpt en grind i förebyggande syfte men slarvat med att sätta ner den. Förra veckan hittade vi honom halvvägs upp och ändå glömmer vi att sätta ner grinden. Nu måste vi verkligen för han smyger sig upp. Han hörs annars väldigt väl när han kommer krypandes eller ställer sig upp mot trappen. Men nu har han lärt sig smygkrypa och klättra tyst... Farligt!

Hans humör har börjat bli lite vassare än tidigare. Oliver börjar bli en riktig person. Han låtsasgrinar om han inte får som han vill och klänger runt benen osv osv osv. Han ska minsann äta själv, jämt.

Den här veckan har han frukostvägrat havregrynsgröten. Men den får han faktiskt inte äta själv för på morgonen har jag inte riktigt tid att sanera både kök och pojke innan vi ska iväg till dagis. Idag provade jag istället med fil i nappflaska och macka. Han åt lite mer då.

När pojken va 9 mån lärde han sig att säga mamma och pappa. Sen dess har det bara runnit på, helt konstigt asså. Ska man kunna prata och härma när man är 10 mån?!?! Han säger mamma, pappa, nana (Lisen), titta där, vovvov, muuu och han låter även som en bil när han kör runt på leksakerna. Hej och hejdå kan man uttyda, så det kommer nog snart det oxå. Lisen va ju ganska sen så det kanske är därför jag är lite chockad. Duktig är han iaf och stolt är jag! =)

Oliver är tycker mycket om att pussas. Han öppnar gärna munnen och ger stora härliga, blöta pussar, flera efter varandra!

Annars är Oliver fortfarande en väldigt glad pojke som charmar alla i hans närhet. Sitt vassa humör håller han som tur var hemma och visar oftast bara upp sin härligt glada och charmiga sida. En helt underbar liten kille!!!

Jag kan oxå!

Nu vill jag bara visa att jag oxå kan renovera! =) Johan är i Norrköping på Pastorsakademin denna veckan och då tyckte jag att det va dags att börja. Material och färg har vi haft länge, men det har lixom inte prioriterats, men NU. Den här veckan va det dags. Sagt och gjort skruvade jag ner räcket och ställde upp dom för att nästa dag sätta igång. Jag har nu tvättat dom noga med målartvätt, slipat dom matta och nu målat 2 varv. Dock behövs det ett varv till innan dom är färdiga. Men det får bli imorgon det. Min vana trogen så kan jag ju inte låta bli att slarva lite. Eller ja, jag vill ju egentligen inte slarva, utan problemet är att jag vill va effektiv och se resultat och därför blir konsekvensen att jag slarvar lite då och då. Det jag hade kunnat göra, och som Johan säkerligen hade gjort, det är att spackla igen lite jack och slipat med lite grövre sandpapper på vissa ställen. Min älskade make kommer säkerligen att påpeka och tycka att jag väl hade kunnat göra det ordentligt, men det går bara inte. Jag tänker hävda att det ger några jack bara är charmigt och ger liv till räcket. =)

Här får ni se några bilder på det halvfärdiga resultatet. Det färdiga kommer senare.

söndag 14 november 2010

Fogsvansmaraton

> Har kapat 38 mm tjocka bänkskivor i laminat alldeles själv, total längd 210 cm. Själva tanken va egentligen att K-rauta skulle kapa dem, men vi kom dit 4 min för sent så då va det bara att göra det själv. Istället för att betala 18 kr per kap så köpte jag en fogsvans för 199 kr och åkte hem och började såga mig igenom skivan. Mjölksyran gjorde sig påmind några gånger, men o så bra det vart! På millimetrarna! Varför anlita när man kan göra det själv?! ;)
>

tisdag 9 november 2010

Sandvikensemester

Nu har vi kommit hem från Sandis. Vi har haft det mycket mycket bra tillsammans med lillbrorsan Simon, Sofie och Noah. Under helgen kom även pappa och Ellen och myste med oss. Eftersom vi skulle fira lite födelsedagar hade de även med sig en hel del presenter. Barnen fick bland annat en elektrisk motorcykel och finfina kläder. På torsdagskvällen firade dom Halloween nere på stan i Sandviken så vi klädde på oss och åkte ner. Mycket mysigt, men ändå läskigt med barn utklädda till spöken och häxor... Sen har vi gått på stan, ikea och andra affärer. Valbo måste nog va det kompletta köpcentret. Allt finns verkligen där. Möjligen om Birsta skulle kunna konkurrera... Under helgen hade vi kalasväder så vi va ute hela dagarna nästan. Krattade deras gigantträdgård, lekte i lekparken och pysslade. Vi har även ätit massor, som vanligt! =) Här kommer lite bilder.


Halloweenfirande på stan


Kusinlek


Utedag



Lisen fick prova Noahs kompis elbil. Hon va väldigt duktig på att köra och tyckte nog att det va lite spännande!

Ellen, Lisen och morfar

fredag 5 november 2010

Tändernas dom och semester

> Idag kl 8 va jag och träffade min fantastiska tandläkare, Per. Det va dags för tänderna att få sin dom efter 2 mån läkning efter tandstensskrapningen. Det gick ungefär som förväntat. På de flesta tänder hade tandköttet läkt ihop precis som det skulle, men på två hade det inte läkt färdigt och han tyckte det va dumt att chansa så han skulle skriva en remiss till specialisttandlälarna. Det hade jag väl egentligen väntat mig eftersom han förvarnar mig lite sist jag va där. Men det är ju bättre att det blir ordentligt fixat än att jag ska tappa tänderna. Så nu väntat jag helt enkelt på ett brev med en tid.
>
> Efter tandläkaren och lite sista-minutenfix med bilen så åkte vi iväg till Sandviken till min lillebror och hans familj i deras nya hus. Så nu har vi semester tills på måndag! Utelek, husmys, shopping, träffs vänner, kalasa med pappa och ellen som kommer upp imorgon och umgås!!!

> Ska bara komma ihåg att skicka in min hemtenta i tid..