onsdag 26 januari 2011

Storasyster och lillebror

Ikväll lär Lisen Oliver att diska på riktigt. Han studerar noga hennes färdigheter, härmar efter och får prova diskborste och diskmedel för att om möjligt bli en lika bra diskare som storasyster.

Han kan ju iaf inte ha en bättre lärare! Eller storasyster heller för den delen! :)

måndag 24 januari 2011

Kräk, kalas och PMS

I helgen har vi varit hos farmor och Olivia. Japp, farfar fattades oss, han är på jourvecka i Skellefteå. Sorligt, men sant. Vi har dock lyckats ha det ganska bra ändå. Vi har myst, ätit, lekt, varit ute i fantastiskt väder och målat trappräcke. I fredagskväll fick vi även möjligheten att ta hand om en hel säng med kräks med tillhörande flicka. Hon hade klagat över ont i magen hela dagen och sen när hon somnat kräktes hon. Ni som känner Lisen vet att hon aldrig kräks,inte ens när hon har magsjuka. Då har hon haft diaree istället. En konstig kväll blev det, men hon kräktes bara två gånger och sen sov hon hela natten. På lördagen va hon pigg och ville äts massor och vi lekte ute och med Märta och Theodor. Undrar verkligen om det va magsjuka eller om det bara va nåt som behövde upp... Ingen annan har blivit sjuk heller...

Igår kom vi iaf till helgens höjdpunkt, kusin Märtas 3årskalas! Det blev ett härligt kalas med fika, massa lek och godis! Idag är den stora dagen, så Grattis älskade finaste Märta!!!!

Idag ska ja på skolan, litteraturseminarium. Sen efter lunch ska vi planera våra anställningsintervjuer till onsdagens rollspel. Ikväll har vi dragit ihop hemgruppen för en första träff här. Blir härligt!
Dock känner jag att det är en mindre positiv dag (PMS). Jag är irriterad för att barnen vaknar, Oliver gnäller och att våra barn inte håller på att sluta med nåt väsentligt som napp eller välling... (ja vet, det är ingen fara, ingen brådska och allt det där, men det är bara idag ok?!) tror ja tar bussen idag trots att det inte är -10, inte ens -5...
Den som idag vill muntra upp mig kan med fördel ge mig pengar till tapeter/målarfärg, gardiner, nya blommor, kläder till mig eller en hårklippning. (ignorera detta, det är bara min PMS som talar...)

Nä nu måste vi börja den här dagen till exempel med att byts blöja på en övergnällig pojke, lovely!

torsdag 13 januari 2011

Diademlover

Visste är han fin, vår lilla pojke med diadem! Han gillar't skarpt! ;)

Renovering trappa del 2

Nu är del 2 av renovering trappa igång. Robbin kom med sin sticksåg och i kombination med Johans fogsvans försvann väggen fort och lätt som en dans. Nu ska vi köpa brädor och sätta spjälor istället. Öppet, vitt och fint kommer det bli!

Del 3 kommer förhoppningsvis inom kort - trappstegen.

måndag 10 januari 2011

Mitt nya projekt


Se vilken fin ide som slog mig här ikväll efter middagen. Nu vet jag äntligen vad vi ska göra av rummet innan lekrummet, ett syrum till mig! Som jag har längtat efter ett sånt! Här ska jag ha min symaskin på ett stort skrivbord, en byrå där jag kan lägga alla mina tyger, saxar och andra sysaker. Här kan även strykbrädan stå uppställd för jämnan. Det blir ingen dörr än, utan det kommer hänga ett fint draperi för att stänga till. Ni anar inte hur bra det kommer bli. Det behövs inte ens tapetseras om, utan på väggarna kan jag hänga fina planscher och tavlor som har med syning att göra! =) Min vana trogen vill jag gärna sätta igång direkt för att kunna använda det, helst imorgon. Behöver bara ett skrivbord och nånstans att göra av allt skrot som står där nu så är det löst sen. Men min man håller inte riktigt med om tidsramen, sin vana trogen! Men det ska iaf bli av, det har jag bestämt! ;)

söndag 9 januari 2011

Mat-och sovvägran

Oliver är just nu i en ganska jobbig fas för både honom och oss föräldrar. I mitten av veckan fick han feber och som vi tidigare skrivit hade han natt till fredag hemsk nattskräck. Sedan dess har han inte varit sig lik alls. Han har knappt ätit nåt alls. I tisdags åt han dåligt, i onsdags sämre och i torsdags och fredags åt han nästan inget alls. Han har dissat morgongröten, all form av mat, bröd och frukt. Han tar möjligen en tugga men sen spottar han ut resten och slänger allt på golvet. Han har till och med vägrat vällingen och det är i vanliga fall det bästa han vet! Vatten och mjölk har han oxå dissat... Till slut tog vi till saft för att få i honom lite vätska i alla fall. Det funkade! Det märkliga är att han inte alls har visat tendenser på att han är hungrig eller på nåt vis har låg sockernivå. Han har varit glad och lekt nästan som vanligt.

Det har oxå varit helt omjöligt att lägga honom. Så fort man närmar sig sängen vrålar han och slänger och vrider sig i vår famn. Vi har provat sitta där, stryka på ryggen, sjunga osv, men det funkar inte alls. Han väcker bara Lisen. Vi har en liten teori om att han faktiskt är rädd för att somna och speciellt i hans egen säng. Allt på grund av den där hemska nattskräcken. Vet inte om det är orsaken, men det känns verkligen som att han är rädd. Vi har testat bära honom i diverse olika ställningar (tack och lov för selen!) och även köra honom i vagnen. Han har somnat runt 20-21 och sovit hemskt oroligt. Han har vaknat en del gången under kvällen(vilket han aldrig gör annars) och varit svår att få att somna om. Han har även vaknat flera gången under natten och vi har fått bära honom länge innan han somnat om. Tyvärr leder detta till ganska trötts föräldrar... Och en väldigt trött pojke! Han har börjat gå över till 1 vila på dagen men när han sover så här dåligt under nätterna är det svårt att få det att räcka med 1 vila.

Som tur är har vi idag fått i honom två gröttallrikar, 1 clementin och 1 1/2 välling. Det är en stor seger mina vänner! Han somnade även i sin säng inatt, men har vaknat en gång under kvällen. Det återstår att se hur natten blir... Dock känns det som om att han har börjat sin väg ur detta idag i och med att han faktiskt ätit mer idag än tidigare plus att han kunde somna i sin säng. Ja det återstår att se imorgon, men det skulle inte vara dumt om vi fick en vändning på detta!

Så nu går jag i säng, för sent egentigen, och hoppas att natten blir lugn! :)

fredag 7 januari 2011

Mastodontinlägg

Nu har det gått ett litet tag mina vänner. Det har till och med blivit ett nytt år, 2011. Det ser vi fram emot. Hoppas att det ska bli ett år av frid och ro i våra liv. Förra året handlade om en del stora saker/beslut, bl.a. att Oliver just kommit till oss och köpet av vårt hus. Detta år hoppas vi att vi ska få landa och leva utan stora förändringar. Ett år av frid önskar jag mig.

Julen spenderade vi i Åmål tillsammans med min mamma, hennes man Tryggve och hans dotter Kristina. Vi var ut till pappa och hans fru Ellen dagen för julafton och hade lill-julafton. Mycket mysigt med julmat, fika och julklappar!! och vi fick träffa Ellens fina mamma oxå, kul!


På julafton va vi med mamma, Tryggve och Kristina och på förmiddagen gjorde vi struvor för första gången i mitt liv. Väldigt häftigt måste jag säga, inte speciellt gott med friterad pannkakssmet och socker, men väldigt kul att göra. Det ska bli min nya jultradition, måste bara springa på ett struvjärn på nån loppis först... =)



Dagen följdes av mat, fika, jultomte och en lugn skön kväll i soffan. Vi hade en väldigt härlig och mysig julafton! På juldagen gick vi traditionsenligt på julotta.

Sen bar det av hemåt med försenade bussar och tåg, men hem kom vi! Det firades med att vi va utan vatten några timmar på grund av en vattenläcka en liten bit bort. Som tur var kom vattnet tillbaka och vi kunde göra oss klara för Oliver och Julians kalas. Oliver fyllde 1 år dagen vi skulle åka hem, han blev lite firad, men vi hade bestämt att kalasa tillsammans med Julian eftersom vi ändå har samma kompisar. Jättemysigt!


På nyår åkte vi till Strycksele, dock med lite bävan eftersom de legat i magsjuka, men de borde va friska så vi for. Nyårsaftonskvällen firade vi med Önnbos och Emil, väldigt trevligt blev det,  i all enkelhet. Året slutade och började med JVM tack vare Emil. =)


Vi hade väl inte laddat järnet för självaste nyår, utan det vart bara så att det råkade komma dagen innan svärmors stora 50-årsfest på nyårsdagen. Vi hade laddat med nya klänningar till mig, bakat tårtor och kakor. Det blev en härlig eftermiddag och kväll med över 100 gäster som kom för att fira fina Elsa.


Innan vi for hem till Umeå igen hann vi med en skotertur/grillning i -15, men vi har i alla fall premiärat. =)

 När vi kom hem åkte vi givetvis på Stryckselemagsjukan, så jag och Johan har låg i förrgår kväll, dock klarade jag mig väldigt bra undan. Johan får det alltid jättejobbigt när han får magsjuka och tar lång tid på sig att återhämta sig. Tyvärr åt vi gröt med lite mjölk i igår middag, superbra för mig och Lisen, men Johan fick en otrolig magknip. Mjölk är väl inte det bästa efter magsjuka, men Johan är troligen lite överkänslig mot mjölk så det vart ju fruktansvärt för honom. Så synd om honom, men den gav sig efter cirkus 5-6 tim... Oliver firade vårt fantastiska tillstånd med feber samtidigt, men annars har barnen klarat sig hyfsat än så länge. Idag känner jag mig dock helt återställd, sånär som på lite sömnbrist. Nu anser vi att vi gjort bort vår magsjukedel för det här året.

Nu stundar en sista examinationsuppgift och en tenta, sen är även terminen avslutad. Nu ska vi vara hemma länge länge innan vi ska iväg på nästa resa. Vi ska landa, fortsätta tvätta bort magsjukan och ha det mysigt, det är planen för det närmaste. Just ja, vi har 2 kalas och ett jobbpass i helgen oxå, men det ska nog gå vägen. Ikväll börjar ju Let´s Dance igen! Wunderbar!!!

Gott nytt år alla våra fina vänner och läsare!

Lång natt!

I natt har Prins Oliver varit... Vaken. Men han var inte vaken. Väldigt obehagligt. Små pupillrar, panikskrik och okontaktbar. Det kom i två omgångar kl.23/04 men andra gången var värst. Det stabiliserades efter ngn timma och vi kunde leka lite i lekrummet och äta kex. Men det var inte Oliver jag lekte med, inte för ens det var morgon. Det var 6 månader sedan sist, Nattskräck.
/Johan

(Det öste ner snö i natt skottade gården kl.01:00, när O somnat i vagnen, och nu på morgonen kommer det mer. Vi måste få hit XLT'n nu)