måndag 28 februari 2011

Har vi inte den finaste pojken så säg?!

Och den fantastiske fotografen är Josef Ulander

söndag 27 februari 2011

Då så...

Vänner, vi är igång! Frivilliga hjälpare är välkomna! ;)

Utklädning

Här ser ni dom finaste vännerna! Milly älskar Lisens ytterkläder, så hon satsar på den röda kappan och guldskorna. Lisen är iklädd Millys prinsessklänning och rosa hår kombinerat med Elinas Dr Martens.
Superfina, visst?! ;)

torsdag 24 februari 2011

Fridsamhet

O va det är lugnt å skönt nu! Barnen sover, Johan är i Lycksele på musikcafé för sin morbror och jag är hemma själv ikväll för ovanligheten skull. Förr hörde det ju till vardagen att Johan va borta varje kväll, men nu va det längesen (eller ja, igårkväll, men nu räknar vi lite större...). Då hade jag vant mig och hade gjort det till min egentid. Inte min mest produktiva eller kvalitétsrikaste tid, men ack så skön. Nu har den tiden fått backa lite, men istället har jag ju Johan hemma och vi ses ju faktiskt. Lyxigt är vad det är! Men ibland är det faktiskt skönt att han är borta, bara nån gång då och då. Bara för att få njuta av lugnet och friden som infinner sig när barnen somnat.
Frid, jag älskar frid! Ordet rymmer så mycket; lugn, ro, stillhet, Gud, fred, harmoni, ljuvlighet osvosvosv. I somras fick vi en tavla av pappa och Ellen som vi inte riktigt vetat vart vi ska hänga; vart den passar lixom. Det är en fin mörk tavla där det är broderat: Saliga äro de fridsamma. Nu har den fått en plats. På väggen mitt emellan vårt och barnens sovrum. Där råder frid!

Nu ska jag njuta av friden med choklad, Halv åtta hos mig och jag ska återigen försöka mig på att sticka ett par benvärmare till Lisen. Igår gav jag upp, nu ska jag börja om,

Frid på er vänner!

onsdag 23 februari 2011

Dagens reflektion

Lisen följde med sin älsklingsdagiskompis hem från dagis idag.

Oliver har fått dagisplats.

Nu tror ja dom håller på å bli stora på riktigt!

måndag 21 februari 2011

Min man och jag

Jag har en fantastisk man. Vi är så olika ibland och han lär mig så mycket. Tålamod en av dom grejerna. Igårkväll när vi gått i säng ställde jag en fråga (minns inte vad, men..) som jag förväntade mig ett svar på direkt. Inte alls någon fråga man behövde ge speciellt mycket betänketid. Men innan han svarar läser han färdigt sista meningen, stänger locket till Ipaden, vänder sig i lugn och ro och lägger den på sängbordet för att sedan lägga sig på rygg och fundera någon sekund. Sen kommer svaret. Och under denna långa tid (!) hinner jag bli smått galen för att han inte svarar, men skrattar samtidigt lite åt situationen och hur olika vi faktiskt är. Han svarade så fort han kunde.


Att han dessutom är expert på att göra ritningar, fundera, göra om, fundera, rita igen, fundera osv gör honom ännu mer fantastisk. Här har ni ett smakprov på hans ritning på trappen när han skulle snickra stolpar.


Han är inte så snabbtänkt min man, men han är hemskt bra ändå. O så mycket jag har att lära mig av honom!

onsdag 16 februari 2011

Mina damer och herrar...

Denna unga dam tog igår ett moget, väl övervägt beslut. Hon bestämde sig att sluta med napparna. Själv trodde jag aldrig att detta skulle hända att hon frivilligt gav upp dom, utan jag trodde vi skulle behöva ta dom ifrån henne. De är/var hennes käraste ägodel tillsammans med snutten. Men det hände! Igår hade hon även deklarerat på dagis att hon slutat med napparna. När hon kom hem påminde hon oss och när Olivia skulle lägga henne sa hon att hon slutat med napparna, "ge mig ett gosedjur istället". Hon somnade direkt tillsammans med snutten och Scott och sov hela natten utan att fråga efter nappen.


Jag är så stolt att jag nästan blir tårögd! =) Imorse fick vi väcka henne kl 8 och då va hon jätteglad. "Jag har sovit hela natten utan nappen, mamma!" Då bestämde vi att vi sannerligen skulle fira detta. Sagt och gjort, på dagis bjöd hon Vanessa (som oxå slutat med napparna för nån vecka sen) på kalaset och efter dagis var det dags.


Gjorde om en Sverigekaka från gårdagens kalas för Olivia till en sluta-med-nappen-tårta till våra finaste tjejer. Klart lyckat!

Hon har inte velat ha/frågat efter nappen alls idag och somnade med snutten som täcke och Scott och mumin på varsin sida, så jag tror sannerligen att hon är klar med den!

HEJA och HURRA för Lisen!!!
Jag är stolt!

måndag 14 februari 2011

Konsert och hamburgerrestaurang

Detta fantastiska mötte mig när jag klev innanför dörren efter en lång, tröttsam dag i skolan. Mina finaste hade konsert i vardagsrummet och körde järnet!!! Man kan inte bli annat än lycklig och tacksam!

Sen ville Lisen återuppleva fredagens McDonaldsutflykt, men det va väl kanske inte riktigt läge för det tyckte jag. Därför föreslog jag att vi skulle göra hamburgerrestaurang här i köket och göra hemmagjorda hamburgare och pommes. Hon köpte det och vart riktigt nöjd med resultatet. "Mamma, vi har hamburgerrestaurang i köket!"

Vi har underbara barn om ni missat det!

söndag 13 februari 2011

Glädje och oro kombinerat i en helg

Den här helgen har varit omtumlande på många sätt. Vi har haft fantastiska dagar med våra nära. I fredags myste vi med Önnbos, i lördags va vi på Bräntis i strålande solsken och åkte pulka, fikade och umgicks med fina vänner. Dagen avslutades med Sundholmsmys, alldeles för längesen och helt underbart! Idag har vi varit på kyrkan och på fint och gott barnvälsignelsekalas hos Lovisa.

Samtidigt har vi brottats med en väldigt oväntad och allvarlig hjärtinfarkt inom familjen. Vi har ständigt varit på vakt på telefonerna, bett och undrat. Svårt att kombinera dessa olikheter, de befinner sig så långt ifrån varann man kan komma. Glädje och oro.
Allt har hittills gått bra, Tack Gud!

Tack Gud!

fredag 11 februari 2011

Fredagslyx!

Idag har vi fredagslyxat med kusinerna på McDonalds!

(Ja, idag kom äntligen CSN och vi har storhandlat och lyxat på Donken!)

onsdag 9 februari 2011

Mellis i solen

Igår åt vi mellis ute i min och Lisens egenhändigt skottade snösoffa. Helt underbart med lagom många minusgrader och solen försökte komma sig igenom träden. Oliver älskar att vara ute och spatsera och han njöt i fulla drag av varm choklad, prickis och rån kombinerat med att gräva lite med spaden. Lisen varvade mellis med att hoppa från staketen ner i snön. Underbart!

tisdag 8 februari 2011

Föreläsning kvantitativ metod

Sitter just nu på en seg, torr föreläsning i kvantitativ metod. Tyvärr är det ju ack så viktigt att kunna inför kommande uppsatser och rapporter, men hu så torrt!
Annars h
Är plugget otroligt intressant. Vi har hittills läst rekryterkning, rehabilitering och håller nu på med arbetsmiljö samtidigt som metoden. Ganska mkt läsning och rollspel/seminarium aom kräver engagemang.
Vi ska även göra ett företagsbesök och undersöka hur de arbetar med nåt av ämnena. Intressant!
Sen har jag börjat mitt sökande efter praktikplats. Inte det lättaste, men jag hoppas jag får tag i nån intressant plats där jag verkligen kan lära mig om HR-arbetet!

Annars rullar livet på för oss. Vi är, peppar peppar, hyfsat friska. Barnen sover helt ok, Lisen älskar sin nya säng! Hon går gärna upp till sin säng och vilar en stund efter dagis med iPaden och Lotta. :)

Renoveringen är i full gång, trappen är vit, spjälorna är uppe och vi har börjat kolla på matta till stegen, blir dock lite dyrt... Vi har även kollat tapeter till v-rummet, en fondtapet i svartgrön, silver och lila och resten i vitt med silver, billiga, som dessutom va 30%rabatt på. Det blir iaf billigare än vi tänkt. Ska bestämma oss i veckan.

Nä, ha kul vänner! Nu ska ja ge min kompis mattips! :)

lördag 5 februari 2011

Lisens nya säng

Nu har vi "investerat" i en ny säng till storflickan. Hon bonkade i sin gamla säng flera gånger per natt och även för att vi ska kunna lägga oss där med henne när hon kommer på natten (blir lite trångt med båda barnen i storsängen och så väcker dom varandra) så nu va det alltså dags att byta upp sig. En 90 cm bred, begagnad hemgjord skapelse med ny madrass blev det, totalt 650 kr (varav madrassen stod för 2/3). Eftersom sängen är så mycket större har barnen fått byta plats på sina sängar och jag har även kommit mig för att sätta upp Lisens lampa och lite tavlor. Stortyget ska flyttas till andra väggen och till hennes säng ska jag sy lite fina kuddöverdrag, ett överkast och mysa till det lite. Kommer nog bli bra till slut! ;)

onsdag 2 februari 2011

Det är kul att kunna imponera på sina barn :)

Imorse lite tidigare och lite tröttare än vanligt så började Oliver att undersöka mitt ben. Han sa, på sitt lilla vis.
- "Titta, Ojdå"
Pillade lite mer med sitt gulliga lilla finger och sen kom det...
- "Kschh"

Det mina vänner är ljudet för KATT :/

Någon kanske skrattar och tänker. Du måste ha håriga ben!? Men jag väljer att tro att Oliver såg den smidiga och spänstiga katten :) I så fall förlåter jag honom för att han drog upp mig kl.05:55 efter en orolig natt.
____________________________________
Johan Hägglund