torsdag 30 juni 2011

Barnvaktar

Ikväll och i natt barnvaktar vi Milly och Julian. Här har ni gänget:



De har både lekt att det regnar


Och sprungit i vattensprut från vattenslangen.
Tror dom haft riktigt kul!

Nu ska gästbarnen bara somna så...! ;)

tisdag 28 juni 2011

Så här härligt...

... kan man ha det i en lekpark en sommareftermiddag.













måndag 27 juni 2011

Midsommar

Igårkväll firade jag och Johan vår egen midsommar. Barnen kom i säng i bra tid för ovanlighetens skull så vi fick hela kvällen för oss själva. Kvällen bjöd på härligt väder så vi satt ute och grillade hamburgare och till efterrätt vart det "grillad" banan och choklad. Helt fantastiskt härligt att bara få va tillsammans.


Vi spelade yatzy och pratade. Kvällen avslutades med friterad camembert och varm sylt. Bananen va nog godare, men det va kul att ha provat! ;)

En riktigt härlig midsommarkväll!

Utfallet

Nu ska ni få höra om hur jag klarade helgen helg utan min familj.
Simon mötte mig på Arlanda och vi åkte tillsammans till Åmål. Så kul att bara få vara vi två. Det va minsann många många år sen. Att sedan dessutom kunna stanna och äta när vi ville och fritt äta godis i bilen... Wonderful! Det vart inte tråkigt en sekund! ;)
Det roligaste va nog när vi kom till Karlskoga och Simon kommer på att han glömt sin kostym hemma. Panik utbröt och han kommunicerade en rad gånger med både mamma och pappa och det hela löste sig fint för honom kan man säga. På torsdagsförmiddagen for jag och Simon ner på stan i Åmål och införskaffade ny kostym och skjorta, på 8 min! ;)

På eftermiddagen va det dags för begravningen av min mormor. Det va en väldigt fin begravning som jag länge kommer minnas. Sorligt, men fint.
Efter begravningen for vi och tittade på mormors blivande grav och begravningsentreprenören hade lagt ut alla blommor där, väldigt fint!


Träffade även mina kusiner och mostrar/morbrorar och allt gick bra. Med Simon vid min sida förståss! ;)
Tyvärr for han hem samma kväll, men det va hemskt kul å få va med honom intensivt under 1 dygn.
Dagen avslutades med en kvällspromenad där i hittade sommarkantareller och fick uppleva friden.





Midsommarafton firades något dämpat med mamma, Tryggve och morfar. Vi åt fin lax, jordgubbar och njöt av lugnet. På eftermiddagen for vi till mina kompisars stuga i Ånimskog. Otroligt roligt att träffa dom och jag fick dessutom träffa härliga Ester, 3 år och Ingrid, 1 år och få tanka lite barn. Tack!
Midsommardagen, igår, var det dags att åka hem igen. Lugn och skön dag, promenad till en camping där vi åt världens minsta glasskulor. Snålt, men gott.

Resan hem gick bra. Dock sov jag minimalt på nattåget, men så kan det gå. Jättekul att få komma hem till barnen och min finaste man igen!

Jag klarade resan bra, har fått uppleva lugnet och kunnat läsa en bok, ta sovmorgon och äta mat ifred. Skönt, men jag gillar vardagen! ;)

söndag 26 juni 2011

Lisen sitter på toa och har kissat. Givetvis har hon sin följeslagare lillbrorsan med sig.
Lisen: Det kom kiss!!
Väntan
Lisen: Det kom KISS!!
Väntan
Lisen: DET KOM KISS!!!! (ganska irriterad)
Oliver: Mamma, DA BLÄ!!! (markerat)

Då kan man ju bara inte vänta längre... Tur dom hjälps åt! ;)

lördag 25 juni 2011

Nu blickar jag norrut




Sitter i Hallsberg och väntar på nattåget. Norrland, nu kommer jag hem!

Ps. Lovar en redogörelse av helgen lite senare ds.

onsdag 22 juni 2011

Bekännelser

I eftermiddag/kväll åker jag neröver. Nu är det dags. Jag ska åka alldeles själv, utan varken man eller barn.  Detta är hemskt ovanligt och jag gillar inte känslan. Är det någon som åker i vår familj så är det Johan och jag blir hemma med barnen. Och nu ska jag åka ensam. Konstigt. Tomt. Jag vet att jag ska passa på att njuta och sova och bara vara mig själv, MEN det är svårt. Själva resan är ja inte ett dugg orolig för, men det värsta är nog att vara utan barnen. Johan har ju varit borta en del så det är inte så konstigt, men barnen. Nog för att ja är hemskt less på att gå upp 5.30 (imorse) och tjata och bråka och städa efter dom, men jag är inte less på att kramas, pussas, se dom skratta och mysa. Det känns taskigt att lämna dom med Johan och låta honom ta både nätter mornar och dagar. Jag har nån odd feeling om att det kommer hända nåt medans jag är borta, antingen med mig eller dom. Jag är livrädd för det! Därför vill ja inte va ifrån dom alls. Men. Detta kommer bli både nyttigt och skönt för oss alla. Johan och barnen ska fira midsommar på Norrbyskär tillsammans med församlingen. Det kommer bli kalasmysigt! Sen kommer de säkerligen njuta av att vara själva utan mamma och äta mycket onyttigt och mysa mycket. Dom kommer ha det superbra. Och jag förlitar mig på att änglarna vakar över dom.

Jag ska få umgås med min lillebror alldeles själv. Det va inte igår, tror det kan bli bra, 35 mil i bil. Och min mamma och hennes man. Är lite nervös inför begravningen oxå, men som tur tänker jag hålla lillbrorsan vid min sida hela tiden så det ska nog gå bra. Lite scary att träffa många kusiner och mostrar/morbrorar som jag inte träffat sen urminnes tider. Men än en gång tackar jag min pratglade och spontana bror för sällskapet. Sen lämnar han tyvärr sällskapet efter begravningen, men jag blir kvar. På midsommar hoppas jag få träffa min härliga fina barndomskompis Linnea och fira lite med hennes familj. Jag hoppas hoppas hoppas det går att fixa. Sen ska jag hänga med min mor och sen åker jag hem. På lördag em bär det av med tåg hemåt. Söndag morgon är ja hemma igen hos mina älsklingar. Inge länge egentligen, men ändå... Det känns lite jobbigt. Dom är ju det käraste och närmaste jag har.

Nä, nu blir det kaffe på lunchen för att koppla bort lite. Återkommer om utfallet av resan.

söndag 19 juni 2011

Olivers pick!

Vid frukosten idag började Oliver peka på Bosse (Bose=stereo för Iphonarna) och säga yeah yeah. Det visade sig efter lite klurande att det va detta han ville:


Killen har smak! ;)

fredag 17 juni 2011

Sneakpeak

Nu händer det lite saker i vardagsrummet minsann...!





Äntligen ska det bli färdigt!!! Tackar Elina för sparken i baken och all vägledning! ;)

När allt är klart kommer fler bilder.

lördag 11 juni 2011

Sommar!

Idag roar vi oss mest vid poolen i Strycksele. Härligt med sommar!!!






fredag 10 juni 2011

Permission

Det här med permission är ju en smart grej. Jag får vara ledig för närståendes begravning med full betalning. Så jag har bokat biljetter. Det känns så skönt att kunna få vara med. Hittade dessutom riktigt billiga biljetter! Johan och barnen får stanna hemma och vi för fira midsommar utan varandra eftersom begravningen är dagen före midsommar och jag kommer hem sön morgon. Tråkigt, men ibland måste man!
Ska passa på att njuta av att åka själv, mycket egentid och lugna nätter och mornar! ;) får nog en del att ta igen när jag kommer hem...!

God morgon!







Idag är det jag och Oliver som tillbringar morgonen tillsammans. Han har en förmåga att vakna ganska tidigt tyvärr så vi brukar ta varannan morgon. Idag tog han dock lite sovmorgon, till mammans stors glädje.

Oliver är snart 1 1/2 år. Han är överallt, rymmer, busar, pratar och myser. Hans ordförråd består mestadels av bil, traktor och bompa. Om man trilskas riktigt länge kan han säga docka oxå! :) oliver älskar traktorer! Allt som rullar, men inte är en bil eller lastbil, är en traktor. För att han inte ska rymma kan man ta av honom barfota, då står han nästan blixtstill! :)

Vardagen innehåller för både min och Johans del jobb nu. Johan har en lugn period just nu vilket är väldigt lämpligt. För på mitt jobb är det stressigt och svettigt till max. Barnen går på dagis och trivs som fisken i vattnet.

Sommarn har ju kommit till vår stad här i veckan. Det är så varmt så varmt och barnen svettas och badar i grannarnas pool. Tror vi måste införskaffa en ny till oss... Sen kommer vi till sommarkläderna. Varför är det så att man (läs jag) varje ny sommar funderar på vad jag egentligen hade på mig förra sommaren...? När jag får ett riktigt jobb ska jag köpa nya minsann, massor! Tills dess får de gamla duga eller sys om och kombineras lite olika.

Vi har en lugn mysmorgon och har faktiskt ingen brådska till dagis och jobb idag. Skönt!

Ha en bra sommardag!

måndag 6 juni 2011

Min mormor, Eivor

Igårkväll fick min fina fina mormor Eivor Arvidsson äntligen flytta hem till Jesus. Hon hade varit sjuk den sista tiden och kämpat längre än många trodde, innan hon igår gav upp.

När vi var och besökte henne och morfar förra april sa hon mer än ett vanligt hejdå till mig. Hon hade då blivit lite sämre än vanligt och kände väl att det närmade sig. Jag kommer fortfarande ihåg den långa kramen, längre än en vanlig, blicken som sa att detta är nog sista gången och tyngden i hejdå:et. Vi var nere i julas, men då låg hon på ett hem och var hon så dålig att vi beslöt att bara träffa morfar. Hon hade rätt, förra april va sista gången vi sågs då hon fortfarande var mormor. Jag är väldigt glad för det, att jag oxå fick säga hejdå trots att jag inte satt vid hennes säng tillsammans med mamma och morfar igårkväll.
Min mormor var en fantastiskt stark kvinna. Hon har haft diverse sjukdomar och olika sorters cancer, men överlevt allt. Vi brukade skämta och säga att hon hade 9 liv. Hon älskade att vara ute i stugan (som då bestod av en spårvagn med tillbygge som morfar flottat ut för en massa massa år sen) med morfar på somrarna och vi bodde ofta där med dom. Hon gjorde egentligen inget speciellt, utan bara fanns där. Hon var en person som älskade att busa, retas och munhuggas. När vi var små var hon med oss när vi badade och skvätte mycket vatten för att reta oss. När vi blev äldre var hon med och kämpade för att slänga i oss i vattnet och när hon inte orkade satt hon på altan och skrattade åt andra som kämpade på bryggan. Mormor var rapp i munnen och hade alltid svar på tal, väldigt roligt!!!


Mormor bakade dom godaste specialbullarna i världen. Kanske dom va mer en blandning mellan wienerbröd och bullar. Vi fick alltid dom när vi kom på besök, hon visste att jag älskade dom! Men när jag bad om receptet var det stopp, HEMLIGT! Och när det är hemligt så är det hemligt, ingen idé att ens försöka klura ut det. Men, kanske förra hösten, kom det ett brev på posten med det hemliga receptet skrivet med hennes, ibland nästan oläsliga, handstil. Inte ens mamma fick det, men jag! Har dock inte vågat prova än, men snart tror jag det är dags. Tror jag ska rama in det och sätta på köksväggen. Mormor skickade alltid kort när vi fyllde år och till barnen var hon alltid noga med att ha presenter både födelsedag och jul.

Vi hade en speciell relation jag och min mormor. Ganska outtalad, men speciell och fylld av kärlek.
Tack för allt du gett mig! Tack för att jag fick säga hejdå!

Älskar dig mormor, hälsa Jesus! Vi ses om ett tag!

lördag 4 juni 2011

På väg till godisaffären...




Checka in håret på flickorna! :) Johan cyklade med Oliver på cykeln och Lisen och Vanessa i cykelvagnen i storm. Han är stark min man.

fredag 3 juni 2011

Fredagsmys

Nybadade intas fredagsmyset till Mumin kvällen till ära. På menyn står fruktsallad och grädde.






Lisen får oxå smaka mammas fredagsmys kladdkaka.
Nu är vi tillbaka i gamla rutiner då Johan har börjat jobba igen, så nu är fredagskvällarna lika med egentids/mys. Både skönt och tråkigt, men snart sommar och det är lika med en lugn period som anställd i kyrkan.

Ha en härlig fredagskväll!

torsdag 2 juni 2011

Idag känns det som en lördagsmorgon. En liten sovmorgon och lång, faktiskt hyfsad harmonisk frukost där barnen leker själva efteråt. Lisen har redan gått till grabbarna och Oliver roar sig i trappen. Det betyder att jag och Johan får dricka kaffet i fred, skönt!


Igår tog min fina gamla p-vetarklass examen. Det kunde ha varit jag, men istället har jag blivit ett barn och ett år till på programmet rikare. Nog för att det hade känts fantastiskt att vara färdig, men nu gläds jag med mina gamla klassisar. Grattis och jag saknar er! Ni va en bra klass, kvalité!

Idag ska vi fira livet, sommaren, hälsan och lite annat med storpicknick på Öbacka. Ett helt helt gäng barn och föräldrar ska inta gräsmattan med vår knytispicknick och 100-tals leksaker. Blir kalaskul det!

Ikväll blir det ännu mer fira av då jag ska på kalas med jobbkompisarna hos Stina. Johan och barnen hittar säkert nåt att fira för att fortsätta deras kalaskväll oxå!

Hoppas du hittar nåt att fira, du oxå!