söndag 31 juli 2011

Smygvardag

Vi är hemma. Vi är solbruna. Vi har badat. Vi har lekt och ätit glass. Imorgon börjar "vardagen" igen. Jobbet kallar och barnen ska vara några dagar på dagis innan Johan har semester igen nästa vecka. Man kan kalla det smygvardag. Det känns ok faktiskt.

Dessutom har vi köpt en guldig kökslampa efter några månader utan. 30 spänn va klart värt för lite ljus över bordet!

Hörs!



torsdag 28 juli 2011

Vi kramar ur det sista

Häcken får stå kvar ett tag till. Vi drar till den vackraste byn och avnjuter de sista soliga semesterdagarna. Auktion på lördag, ett hett tips! ;)



tisdag 26 juli 2011

Semester

Ja, vi har alltså varit på semester till mormor och Tryggve och morfar och Ellen, eller egentligen är vi ju fortfarande borta, dock på tåget hem. Vår nya vana trogen valde vi att färdas med tåg. Å så här kul kan man ha på tåget.





Vi fick njuta av solen de första dagarna och då passade vi på att åka båt enkel väg till Sunnanå (på hemvägen pajade båten), cykla på utflykt, bada och leka vid stranden nedanför stugan i Mellerud. Här ser ni utsikten från altan/matbordet.





Under helgen va det dags för besök hos morfar och Ellen. Vi hade bestämt att åka å hälsa på min farmor och farfar i Laxå eftersom vi inte träffat dom på två år. Många timmar i bil blev det den dagen, men det va fantastiskt roligt att träffa farföräldrarna och även farbror, faster och kusin. Barnen hade hemskt kul hos de sistnämnda. Till Olivers stora glädje äger min farbror en traktor. Han var helt salig!





Hemma hos morfar finns oxå en variant på traktor vilken även den uppskattades av pojken.





Vi hann även plocka kantareller, umgås och mysa. Eftersom Ellen är norska och dessutom högt uppsatt inom LO och har sitt kontor i den sprängda byggnaden i Oslo präglades givetvis helgen av den fruktansvärda händelsen som skedde där. Vi är tacksamma att hon gick från sitt kontor 45 min innan sprängningen!

Eftersom de skulle jobba åkte vi tillbaka till mormor och Tryggve och igår plockade vi blåbär och bara hade det härligt!



Nu sitter vi alltså på tåget hem. Vi har haft det väldigt bra, men det ska (som alltid) bli skönt att komma hem. Vi har några tappra semesterdagar kvar innan det drar igång igen med jobb och dagis. Dock blir det lite ledighet i augusti innan hösten är här på riktigt.

Tack alla berörda för en härlig semestervecka i södern. Däribland SJ, ni har skött er fenomenalt!

Nedan kan ni se några olika aktiviteter vi sysselsatt oss med.

Kvällsaktivitet





En morgon och en kvällsaktivitet




Morgonshow ute!



Mys framför Lotta eller Saltkråkan

En molnig dags aktivitet




Vilket resulterade i muffins och paj! Mums!!

söndag 24 juli 2011

Dagens regnaktivitet





måndag 18 juli 2011

Utflykt

När färgen på staketet ska torka och vädret inte är på topp (och inte humören heller) passar det perfekt att ta cyklarna ut i skogen och göra upp en eld. Johan stekte pannkakor, vi fikade och plockade lite blåbär tillsammans med miljarder ( jag vet, jag överdriver) mygg. Det blev en kalssfin efterrätt till middagen. Lisen lärde Oliver några balanskonster och de stortrivdes i skogen.
Så här härligt hade vi det.


















lördag 16 juli 2011

Frukostkonst







Behöver jag säga att hon åt upp allt?! :)


torsdag 14 juli 2011

Lappis 2011

Vi har...
... varit på Lappislattjo där Lisen ansiktsmålades, det veks ballonger och hoppades hoppborg m m







... varit på Lycksele djurpark







... sovit i husvagn



... ätit glass







... och badat och gått på barnmöte där vi sjungit och tittat på dramat om Lappisborgen och den magiska boken, pratat om Jesus och haft det jätte jätteroligt!!! Vi har dessutom myst, lekt och fikat en hel del i farmor och farfars husvagn.
Allt har skett tillsammans med kompisen Jonna eller kusinerna Önnbo.


Oliver har tyckt att det varit lite jobbigt, men Lisen har stortrivts och längtar redan till nästa år.

Finaste vänner!!!





onsdag 13 juli 2011

Semesterkvalite




Jajamän, och vi tänker äta upp hela!!

tisdag 12 juli 2011

Förste vikare

Flickan har talang! Hon går en lovande tvätt- och vikningsframtid till mötes till moderns stora glädje!