söndag 25 september 2011

Kärlek

Det är väldigt mysigt att sitta nära storasyster!


Våra <3

lördag 24 september 2011

Helg igen!

Den här veckan har gått riktigt fort! Skönt! Hur kul jag än har på praktiken har jag ändå en förkärlek till helgen. Älskar att vara ledig, pussas å kramas och bara vara hemma och pyssla och grejsa. Ta igen tiden vi förlorar på veckorna.


Måste bara säga att jag funderar mycket över hur vårt liv kommer se ut om ett år då jag är färdig och på nåt vis gått vidare i livet. Har jag ett jobb? Det vore ju det bästa, men det som oroar mig är de långa dagarna. Tacka vet jag rättigheten att jobba mindre är man har barn under 7 år. Det är nåt för mig det. Tänk att jobba 75-80%, 8-15 varje dag. Nog för att man får mindre pengar än om man jobbar heltid, men allt är ju bättre än nu. Pengar är verkligen inte allt. Jag värdesätter tiden tillsammans med barnen nu när dom är små, högre än pengar. Verkligen!
Har jag inget jobb kanske jag går på a-kassa eller har fortsatt å plugga. Om några år kanske vi inte ens bor kvar här. Äh, nu får jag ont i magen. Vill inte lämna vårt fina liv här nu. Nä, minsann. Det får vänta!

Idag ska vi iaf njuta av helgen och varandra. Johan och Robbin ska bygga färdigt staketet/planket. En mittensektion fattas (som ni ser) och sen ska vi dela en bräda i 4 smala "pinnar" och sätta i de stora mellanrummen. Mönstret är 1 vanlig bräda, 3 smala, 1 vanlig, 1 smal osv. Hemskt fint blir det!


Jag, Carro och barnen får väl roa oss bäst vi kan. Men först ska jag iväg på ett core-pass.

Ha en härlig helg! Passa på å njuta av ledig tid, varandra och den fina hösten! Gud har verkligen bra smak, älskar att leva i hans konstverk!!!

söndag 18 september 2011

Husvagnssemester utan husvagn




Dom här fina brudarna har nu umgåtts i ett dygn. Vår traditionella husvagnssemster förflyttades till oss och avkortades med en familj pga sjuka barn (Önnbos). Kvar blev vi och fam Andersson. Vi körde hela rejset ändå med finmat, efterrätt, läggning av barn, ostbricka och annat smaskens. Härlig kväll! Idag har vi besökt äventyrsbadet i Holmsund. Jonna är galen, Lisen är feg (efter sin mor) och Oliver i sitt esse. Men kalaskul hade vi!! Avslutades med middag, lek och tidig kväll för barna.
Trots att vi saknat de sjuka har vi haft det superhärligt!!!

Nu blir det kvällsmys med karln och resterna. Plus att ja har söndagsångest!!! Undrar om ja ska vabba?! ;)


torsdag 15 september 2011

Nu kör vi!

Vänner, idag har det äntligen hänt. Jag har investerat i ett träningskort på Tenton, några minuters cykelväg hemifrån. Fick ett erbjudande i brevlådan som jag bara inte kunde motstå. Har även beställt en träff med en PT för att få ett gymprogram som passar mig perfekt.
Jag började direkt med löpbandet för att avsluta med ett corepass. Träning av bålen, stabilitet och muskler. Riktigt jobbigt så nu hoppas jag det ger resultat.
Hejdå uttänjda magmuskler. Nu ska jag bli fit!!! ;)



onsdag 14 september 2011

Tillskottet Hägglund!

Nu ska ni få höra. Vi ska ju få ett litet, men ack så fantastiskt tillskott till klanen Hägglund. Denna gången är det inte vi eller Önnbos, utan nu går vi i rakt nedstigande led och hamnar hos Emil å Stina. I februari väntas bebis titta ut och vi längtar å längtar å förundras över ett få vara med på ett hörn. Ni kan följa Stina på stinastil.se. Be gärna en liten bön för familjen, främst för Stina som inte mår kalas.

Hurra hurra och grattis till oss alla, främst givetvis de blivande föräldrarna!!! :)



torsdag 8 september 2011

Vardagsmaraton

Nu är vi inne i ett riktigt maraton. Johan jobbar, jag har börjat på min praktik på Landstingshuset vilket betyder 8-16,17 på dagarna. Barnen går på dagis. De/vi har hittills klarat sig/oss på 25 tim, men nu finns ingen återvändo om vi inte ska vända på varenda timme som finns på dygnet. Vi anser oss vi har pusslat tillräckligt länge så nu har vi ansökt om heltid. Så nu måste de börja ha längre dagar, men de trivs så det ska nog inte bli nåt större problem. Mer än trötta barn.


Oliver befinner sig dock i nån hemsk fas. Säkerligen nån separationsfas. Våra barn har ju en förmåga att reagera på dom ganska mycket. Iaf. Han är stundvis hemsk. Om man nu får säga det om sitt barn. Vid alla måltider ska han aldrig sitta själv och absolut inte i sin stol. Han äter lite då å då, mellan utbrotten. Väldigt normalt, men vi har inte riktigt tålamodet tyvärr. Det värsta är ju nätterna. Han har sovit skitdåligt de sista nätterna. Han vaknar ett par gånger och vrålar. Han är superarg! Förut vaknade han, vi tog honom till vår säng och sen somnade han. Men inte nu. Han ska bara ner. Vi får inte hålla honom, han ska bara ner från sängen och ut, bort. Igår natt tog vi till slut in hans säng till oss och satte ner honom där. Då gav han med sig och somnade. Så nu har vi tagit fram växasängen till honom så han får sova i den i sovrummet och så har vi spjälsängen hos oss. I natt vaknade han 20, 22 och 01. Han vrålade. Speciellt sista gången. Vi försökte med allt. Vår säng, hans säng, bära, allt. Till slut orkade vi inte mer och satte ner honom i sängen och han vrålade. Han va skitarg! Tänkte att han nog ger sig efter ett tag, men han skrek säkert 15-30 min. Grannarna hade lätt kunnat tro att vi misshandlade honom. Men det gjorde vi inte. Vi visste inget annat än att låta honom va arg. Till slut somnade han. Men nu känner vi att han måste ge sig. Vi måste få sova. Men han är väldigt gullig!

I sommar har det hänt mycket med våra barn. Lisen har lärt sig cykla utan stödhjul. Hon har vuxit flera centimetrar och börjat leka barbie. Oliver har oxå vuxit, lärt sig prata mycket och krisat.
Dom är hemskt fina och fantastiska!

Detta är småbarnslivet. Det är fantastiskt!

lördag 3 september 2011

Lekparksmarmelad

Det är ju så fint ordnat, förstår ni, att vår minsta avkomma vaknar runt 6. Det gör det möjligt att va lite produktiv på morgonkvisten (om man orkar). Idag va en sån morgon så jag satte en deg med baguetter kl 7 och började sedan rensa lekparksnypon som ja tänkt testa göra marmelad på. Det tog typ 1 tim att rensa så ja fick 3 dl nypon utan kärnor. Läänge! Men sen i med lite diverse socker och citron å sen på plattan i 5 min. Det var vad som stod i receptet. Mina mininypon med nästan inget kött simmade bara runt i grytan utan att tjocka på sig. Det krävdes en åtgärd. Vi mixade nyponskalen och hedde i lite plommon så tjockare det hela på sig precis som det skulle. Dock vart det lite sött, eftersom plommonen innehåller lite mer socker än nyponen så det vart lixom dubbelt upp. Men i med lite vatten så ska det nog bli bra. Den är på inget vis slät, utan består nästan enbart av bitar. Men Johan godkände den. Då vart den nog ok ändå.







torsdag 1 september 2011

Ljuvlighet

Jag och barnen höstlyxar oss i Strycksele. Man kan inget annat än att njuta och må bra här. Idag tog vi med oss lite frukt, ett liggunderlag, en hink och en bärplockare och cyklade ut i skogen. Vårt huvudsakliga mission var att samla grejer till en hösttavla vi ska göra. Stenar, kottar, löv, mossa och pinnar hittades. Vi klättrade upp till elefanten och fikade lite frukt innan vi gick ner å cyklade hem igen.





Hur härligt som helst!!!

Vart bjudna på lunch nere hos Önnbos, ute på den stora härliga gården. Vi satt i solen och njöt!! När vi vände hemåt hade farmor satt på kaffe och hade bakat muffins. Finfint! Älggryta till middag. Behöver ja säga mer?! Nu kvällsmys!
Vi NJUTER!
Imorgon bitti bär det hemåt.