lördag 3 september 2011

Lekparksmarmelad

Det är ju så fint ordnat, förstår ni, att vår minsta avkomma vaknar runt 6. Det gör det möjligt att va lite produktiv på morgonkvisten (om man orkar). Idag va en sån morgon så jag satte en deg med baguetter kl 7 och började sedan rensa lekparksnypon som ja tänkt testa göra marmelad på. Det tog typ 1 tim att rensa så ja fick 3 dl nypon utan kärnor. Läänge! Men sen i med lite diverse socker och citron å sen på plattan i 5 min. Det var vad som stod i receptet. Mina mininypon med nästan inget kött simmade bara runt i grytan utan att tjocka på sig. Det krävdes en åtgärd. Vi mixade nyponskalen och hedde i lite plommon så tjockare det hela på sig precis som det skulle. Dock vart det lite sött, eftersom plommonen innehåller lite mer socker än nyponen så det vart lixom dubbelt upp. Men i med lite vatten så ska det nog bli bra. Den är på inget vis slät, utan består nästan enbart av bitar. Men Johan godkände den. Då vart den nog ok ändå.







Inga kommentarer: