fredag 1 maj 2009

Bättre ibland än aldrig...

Hej kära vänner!
Nu va det längesen, men så här blir det ju ibland. Det finns mycket att skriva om men inte tid, ork eller lust.

Vi har det bra här i Umeå. Våren har äntligen kommit och vi har haft riktigt härliga dagar. Johan har varit i Hemavan i veckan med Norrlands ungdoms- och barnpastorer. De har åkt skidor på fjället, badat badtunna och umgåtts. Jättebra! Han va riktigt brun och fräsch när han kom hem, jag har en snygg man, bara så ni vet... =)
Jag och Lisen har varit hemma, jag har lämpligtvis haft redovisning och opponering i tisdags och tenta igår, men så kan det va. Jag har gjort bättre insatser i mitt liv, men men... man kan inte vara på topp jämt. Lisen har haft det bra på dagis, med mycket lek ute. Dom har en lite mysig gård där det är soligt och helt vindstilla där som har en stor sandlåda där som älskar att gräva. Hon älskar att vara ute och gräva, men hon vill inte bl smutsig om händerna.. =)


här utanför oss har vi en stor sandlåda med en rutschkana som hon oxå älskar att åka. Helst skulle hon nog vilja ha en rutschkana inne oxå! Hon har fått ny vårjacka och en jacka som troligen passar bättre i höst, men är det rea så är det... =) Nu ska hon bara få en ny mössa så är hon redo för våren och sommaren. Hon ploppar ut fler och fler ord, häromdagen var det "bajs". Inte illa det inte!


Idag har vi varit ute och majat. Tänk att man får möjlighet att introducera nya begrepp i den norrländska kulturen. Detta innebär helt enkelt att man åker ut på picknick på första maj. Blev faktiskt lite förvånad när inte ens Sundholms, som faktiskt är från Karlstad, hade koll på denna tradition... Men iaf så åkte vi till Gammlia med supergoda kycklingmackor och en härlig solbulle. Lisen och Milly lekte för fullt, ibland går det bra, ibland inte. Häromdagen när vi var hemma hos dom blev Lisen inputtad i kanten på en garderob och fick ett jack i huvudet... men idag lekte dom ganska bra! När vi kommit hem och sovit en sväng, vaknar Lisen med feber... igen...! Men hon fick alvedon ganska direkt så hon åt faktiskt frukt och lite middag. Hon hade ingen feber nu när hon gick i säng, så jag hoppas hoppas hoppas att hon inte har feber imorgon utan att detta va en kort sväng. Vill inte va hemma med henne själv igen, Johan jobbar hela helgen...! Hon är förkyld, men vi får väl se. I torsdags va hon och tog 18mån vaccinationen. Det va mot mässlingen och den togs i armen. Hon var jätteduktig och blev inte alls ledsen! Var sååå stolt när vi gick därifrån!!! Av den kan man få hög feber och prickar över hela kroppen, men först efter 5-12 dagar, så jag tror inte att det beror på den heller... jaja, det ger sig!

Ha det så bra tills vi hörs igen!

1 kommentar:

Charlotte sa...

Jag vet vad "maja" är! Men hade faktiskt glömt bort ordets existens, var längesen jag hörde det. I vår familj har vi det nog som en generell benämning på när vi ska ut och vårpicknicka. Härligt ord!

Hoppas ni får ha en frisk tjej, elände när det bara blir en sjukperiod efter en annan.

Sköt om er!
Kram C