söndag 6 juni 2010

Livet

Här har det inte blivit mkt skrivet på sistone... Kan va för att det är lite fullt upp och att den yngsta medlemmen i vår familj börjar ta för sig och slå sig in i familjen som ett barn och inte bara en liten bebis! =)

En liten uppdatering om vad som pågår i vårt liv kommer här.
Flytten närmar sig och snart ska vi börja packa på riktigt. Lisens rum har förvandlats till lådförvaring och hennes säng har flyttats in i vårt sovrum, så nu sover vi hela familjen i samma rum. På gott och ont givetvis; vi började avvänja Oliver att äta på natten, men det är inte så kul att ha ett argt barn som väcker nästa, så ja... vi får väl se hur det blir med det där.

Oliver sitter nu själv och börjar göra små ansatser till krypning när han ligger på mage. Dock gillar han inte att ligga där för länge utan ger ifrån sig högljudda protester när han är less. Han äter gröt, med mer eller mindre glädje, och han har fått börja smaka lite potatis som faktiskt gått ner. Annars börjar han som sagt vilja bestämma lite och ta mer plats i tillvaron. Han vaknar cirkus 6-7 och ska upp. Det känns märkligt att kliva upp med bara honom när Lisen fortfarande sover, det är ju alltid hon som bestämt tidigare... Han hade sin första riktigt jobbiga natt häromnatten då han tvärvaknade och skrek och var helt okontaktbarn i säkert 10 min. Väldigt obehagligt. Samma visa upprepade sig flera gånger under natten och när det tar ett tag innan han somnar om blev det inte så många timmars sömn den natten för varken mig eller Johan. Troligen nån form av akut kolik trodde dom på barnkliniken eftersom han hade lite småfeber dagen efter.

Lisen älskar att det börjar bli sommar och vill ut till lekparken så fort hon kan. Vi bor i den där lekparken varje dag efter dagis, eller iaf så ofta vi kan. Det ska bli sååååå skönt att komma till huset där Lisen kan gå ut själv till gungorna på innergården bland radhusen. Annars pratar hon mer och mer förståeligt och kissar på pottan eller toan. Vi har nu tagit det ett steg längre och även låtit henne vara ute utan blöja när hon är i lekparken eller när vi åker nånstans. Hon har även, efter samråd med dagispersonalen, fått tillåtelse att börja vara utan på dagis oxå. En dag lyckades hon, en dag inte. Men det är väl det man får räkna med nu. Men det är ju billigare att tvätta kläder än att köpa blöjor så! =) I sommar ska väl det här va färdigt hoppas jag!
En morgon hittade jag henne i hallen där hon hade picknick med PapaLaisch.


Annars längtar vi väldigt mkt nu till vårt hus. Det känns mer och mer som ett fängelse att bo i lägenheten ju mer flytten närmar sig. Vi har varit där en andra gång och tittat och mätt lite och faktiskt var det bättre än jag mindes det. Lite mindre, men mer som vårat. Tvättstugan som jag hade föreställt mig som en katastrof som måste göras om direkt, var riktigt fin och ska inte alls göras om. En tvättbänk ska dit och torkskåpet ska ut, sen är den klar att användas. Det som däremot slog mig var att det var många rum med fula strukturtapeter som måste göras nåt åt. Så det blir väl sommaren och höstens projekt.

Sommaren är på väg, men det blåser fortfarande väldigt kalla vindar... Vi hoppas att den snart gör entré för nu vill vi ha varmt. Nu är jag redo! =)

1 kommentar:

Anonym sa...

Finaste du, Johan har LOVAT att ringa oss när det ska lyftas/bäras/skuras. Lova du med! På heder och samvete. Kram/h+s+a