tisdag 8 juni 2010

Nattskräcken...

Idag har jag varit hos bvc med Oliver. Vaccination och läkarundersökning. När det ändå var en läkare där så passade jag på att fråga om Olivers vakennätter. Han har vaknat 2 nätter i rad nu med samma problem som det jag beskrev sist; han skriker och böjer hela sin lilla (?) kropp utåt. Det har inte varit lika intensivt, men dock har han vaknat några gånger per natt och det är bara att ta upp honom direkt och bära/amma tills han somnar. Eftersom han har pruttat och rapat en del så har vi och barnkliniken misstänkt nån kolikvariant. Men bvc-läkaren var ganska säker på att det inte var det, utan nattskräck. Enligt sidor på internet drabbar det oftast barn 2-5 år, några runt 8-9 mån, men inte yngre. Läkaren säger dock att han har sett det ända ner i 3-4 mån ålder och Olivers symptom passar perfekt in på nattskräck. Böjer man sig inåt har man ont i magen, böjer man sig utåt har man nattskräck. I princip. Så det enda vi kan göra för att hjälpa vår lille prins är att bära och vara hans trygghet.

Detta är tydligen, på nåt sätt, ärftligt och kan i vårt fall kopplas ihop med att Lisen pratar mycket i sömnen. Sådan syster sådan bror! Tur att det bara är på natten, på dagen är han glad som en lärka. Dock lite tröttare än vanligt, men vem är inte det efter en sån natt... Grannarna med gissar jag! =)

Inte världens gladaste just här, men han passar på att visa att han kan sitta alldeles själv, 5 mån!

4 kommentarer:

Onomak sa...

Hej igen! Nä, jag tror inte ni vet vem jag är. Det är nog bara det att jag har bra ansiktsminne =) Men vi har nog en del gemensamma bekanta tror jsg, som Johanna Ulander, Ida Nordin, Stefan Westerberg bla...Ha de fint!

Sophy sa...

Hej på er!

Så där har ju Noah också haft några gånger! Vaknat och skrikit hysteriskt och ingenting har fungerat inte att gå upp, inte att ge välling, inte sjunga iiingenting! Men som tur är e de inte allt för många gånger!!

Ha de så bra! Kram

Magdalena sa...

Usch, det låter inge roligt med nattskräck Oliver! Men tur du har världens bästa och tryggaste föräldrar :)

Ps. grymt duktig du är på att sitta själv!!

Linda sa...

Va duktig du är som kan sitta Oliver! Hedvig är lite avis faktiskt. Vaccinationen gick bra här, behövde ingen alvedon. Hon va lire rastlös i kroppen men annars ingenting så det va väldigt skönt :)

Hoppas nattskräcken går över, tur det hjälper att få kramas å käka lite.