tisdag 29 september 2009

Sovställning - del 2

Va tror ni om det här då?! Hon ser verkligen ut att trivas i sin säng. Prova sova såhär nån gång vettja =)

Gullig är hon iaf!

Välkommen efterlängtade Vibe!

Äntligen har den kommit, vår efterlängtade Phil & Teds Vibe. Denna fantastiskt smidiga och snygga skapelse kom med Johan från Stockholm i söndags och ska köra runt på våra två barn i några år framöver.
Såhär ser det ut när man kör en bebis och ett barn. Bebisen ligger under Lisens säte.


När bebisen blir så stor att han/hon vill sitta upp så fälls bebisens liggdel upp och Lisens säte sätts bakom. Lisen sitter längst fram och bebisen nedanför, typ såhär:


Det bästa är att vi kan använda den redan nu, det är bara att ta bort sätet under henne. Lisen älskar den!


Se så sjukt liten den blir när den fälls ihop, MED båda sätena!!!! Det går inte att slå!


Vi tror att vi kommer trivas med varandra!

torsdag 24 september 2009

Sensationer!!!

Vi har minst två anledningar att glädja oss den sista veckan. Jag ska berätta om dessa två för er...

1. Lisen har börjat kolla på Bolibompa igen, TACK och lov!!! Ingen mer mumin, el iaf i mycket, mycket mindre skala. Det är en stor seger! Hon kan även sitta och titta själv på morgonen så jag och Johan kan ligga och småslumra typ ½timme till, helt fantastiskt. Det negativa är dock att när Kalle i Sysselstad börjar så kommer mina illamåendekänslor tillbaka, fy bubblan asså. Mår illa bara jag tänker på introt!!!

2. Lisen har somnat innan 20.00 två kvällar på rad! Igår gjorde hon storslam när hon somnade helt själv, utan att ens ropa eller komma upp en enda gång. Det är längesen det hände, mina vänner. Ikväll kom hon upp några gånger och jag fick sjunga lite vid dörren; men gott folk, hon sover!

Ja, hoppas ni kan glädjas med oss! =)

Vi har äntligen hittat ett gardintyg till våra nya höstgardiner i köket. Det kommer bli kalasbra bara det blir färdigt. Dock handlar det hela om mönsterpassning och jag tvingade Johan att klippa till det och jag lovade att sy det. Men jag ångrar mig djupt... Jag har dåligt tålamod i vanliga fall, i mitt nuvarande tillstånd är det ännu värre. Vad kan va sämre än att försöka sig på att va så noga man bara kan och få det spikrakt och mönsterpassat i detta tillstånd; inte mkt! Så härmed efterlyser jag en frivillig person som besitter tålamodet och förmågan att mönsterpassa, och sy rakt. Jag lovar att bjuda på fika! =)
Jaja, vilka i-landsproblem. Jag kanske bara helt enkelt väntar till en annan dag då tålamodet är bättre än nånsin... I have my hope set high!

Nu ska jag ta mig en skål glass med strössel och kolasås och sätta mig framför tv:n.
Väl mött en annan dag då kanske gardinerna är färdiga...!

tisdag 22 september 2009

Bilduppdatering

Ledsen asså, men det har varit dåligt med skrivande här... Livet har helt enkelt ett ganska högt tempo just nu. Men vi bjuder iaf på lite septemberbilder:












Som ni ser kantas det av mycket utomhuslek och utflykter. Vi har fantastiskt härligt höstväder som vi försöker njuta av så mycket det går. Lisen har varit hemma från dagis några dagar förra veckan pga en liten förkylning, dock inget allvarligt. Pappa Johan har för första gången i sitt liv sovit i pyjamas då även han drabbats av förkylning, lagom till Lidingöloppet som går av stapeln på lördag. Han är dock bättre och hoppas hoppas hoppas han kan springa. Jag blir bara tjockare och tjockare och har mycket plugg att ta mig igenom. Har lärt mig känna av kroppens signaler om när det blivit för mycket och vilar därefter.

Japps, åter till böckerna! =)

onsdag 9 september 2009

Nytt kapitel

Idag börjar ett nytt kapitel i Lisens liv - hon har fått en riktig säng, som stortjejer har. Vi går spännande kvällar och nätter till mötes känner jag på mig! Heja Lisen!

torsdag 3 september 2009

Harmoni

Livet har återvänt till mig och jag känner mig, efter en dags vila, helt okej. Igår låg jag och läste ända till jag skulle hämta Lisen på dagis kl 15 och jag tror att det hade sin helande verkan på min kropp. Skönt! När Lisen kom hem orkade jag iaf laga mat och efter middagen gick vi ut i lekparke en sväng innan bad och mumin avslutade Lisens dag. Själv gjorde jag några tappra försök att radera hårddiskarna på den gamla datorn som ska säljas idag, men gav upp och satte mig i soffan och slökollade på tv. Efter en god natts sömn är min kropp åter i harmoni - jag är återställd! Fantastiskt!

By the way, Mumin. Lisen älskar Mumin! PapapapaMamama är hennes ord för Mumin, hon har, sedan länge, ett stort muminmjukdjur (tack Sara!) och i veckan har vi köpt mumintrosor för att motivera pottan. Hon fick en muminfilm av Simon förra sommaren tror ja och de 3 avsnitten som finns på den kan vi nog utantill nu. Förra veckan slog vi till och köpte två nya filmer, tack och lov. Mumin ska ses under intagande av morgon- och kvällsvällingen och möjligen ett avsnitt när hon kommer från dagis för att varva ner. Elina hade en fin reflektion angående detta och den lyder att tempot i mumin passar Lisen perfekt. Allt sker långsamt, alla är snälla, det händer inget jätteoväntat, utan det är helt enkelt harmoniskt - som Lisen! =)

Har just läst ut Rättsregler, intressant bok med vansinnigt mycket information! Så nu är det bara att kasta sig över nästa, Person och avtal. Vill ju kunna vara helt ledig i helgen då jag och Johan ska fira vår 5åriga bröllopsdag (en månad försent) med en weekend till, för mig, hemlig ort. Ska bli helt underbart!!! Lisen ska så klart va med farmor!
Nä, Person och avtal va det! Adjö!

onsdag 2 september 2009

Då va det dags igen... =(

Igår kände jag att min mage och tarmar inte riktigt mådde som dom skulle och på kvällen fick jag en såndär vansinnig magknip igen som förra fredagnatt. Usch va hemskt det är! Behöver ju inte gå in närmare på hur det känns, ni vet säkert själva.. =) Det är ganska obehagligt dock när man är gravid och hela livmodern är hård hela tiden, stackars bebis! Har dock sovit ganska ok i natt, men det gäller att vända sig försiktigt i sängen. Idag känns det lite bättre, men inte helt ok. Min egna lilla fundering kring detta är att det kan ha blivit lite mycket trots att jag varit hemma och inte gjort så mkt. Elin och Märta har ju varit här sen i fredags (även Simon några dagar) och trots att vi tagit det ganska lugnt är det ju skillnad mot att va själv. Kände igårkväll när de åkt hem hur otroligt trött jag var. Somnade en sväng i soffan medans Johan la Lisen och gick själv i säng runt 21.30. Det har varit fantastiskt roligt att de varit här, så jag får ta den här smällen. Skolan började ju oxå igår och även den medför en viss anspänning. Ändå skönt denna gång att veta att det troligen går över... =) Pratade för säkerhetens skulle med min barnmorska idag och hon la även fram förslaget om mjölk/gluten. Ska fundera på det där lite... Vi tidigarelade min tid hos henne iaf så jag ska dit på fredag. Bra att kolla upp läget lite.

Tacksam att Johan va hemma igårkväll. Egentligen skulle han åkt till Granö för att umgås med sitt UPLteam från Lappis, sen planering idag tills imorgon. Jag la fram förslaget att han kanske kunde stanna hemma och skippa att umgås med dom och åka direkt till planeringen och han köpte förslaget. Det är jag väldigt tacksam för så här med facit i hand på gårdagskvällen. Men nu har han iaf åkt iväg och kommer hem imorgon så jag och Lisen får se till att klara oss själva. Ikväll hoppas vi dock få besök av vår fina vän Sarah!

Igår började skolan igen, Arbetsrätt denna gång. Känns kul att komma igång igen, men hugaligen va mycket det är att läsa! Vanligen ska man ha läst en juridisk översiktskurs innan man läser denna kurs, vilket vi inte gjort. Så vår lärare ska snabbt gå igenom den på några dagar... varav jag missar första, hehe...! Det börjar på måndag och innan dess tyckte han att vi skulle börja läsa de första två böckerna! hm.. Han sa även att han gärna ser att vi läser all kurslitteratur 2 ggr! 5 böcker på många sidor! Så nu ska jag sätta på kaffe och lägga mig i soffan med min magknip och börja med den första..........
På återseende