lördag 23 april 2011

Påsk!!!

Idag är det påskafton. Vi har varit ute hela dagen! Strålande sol och 15 plusgrader, helt fantastiskt!!! Vi har cyklat, hoppat studsmatta, varit ute och sprungit och nu har vi grillat lunch ute på den fantastiska grillplatsen nedanför huset. Vi har en underbar dag!!!


Flickorna har äntligen fått påskägg som dom intog på gräsmattan.



Oliver firar dagen med att prickas. Vattkoppsrunda nr 2 är här. Hittills har det gått bra, dock sover han fortfarande så lite spak är han nog. Det återstår att se hur kul vi får med det denna gång.



Vi önskar er en härlig påsk!!! Vi tänker njuta av familj, sol och Jesus! Gör detsamma ni! :)

fredag 22 april 2011

Kärlek

Vi fortsätter på kärlekens tema. Vi är så tacksamma för våra fina vänner som finns runt oss!

I förrgår fick vi bjuda Sundholmarna på påskfrukost. Det kom två urgulliga påskgummor som lekte och åt, otroligt mysigt! Senare på eftermiddagen kom barnens dagiskompisar Rikard och Felicia, busiga till tusen, (helt underbara!) och deras fina föräldrar på påskmiddag. Fullt ös och superkul!

Vi har ju även klurat lite på hur vi lättast tar oss till Strycksele i påsk utan bil. Det går nån buss, men inte direkt många. Kollade även diverse bilmöjligheter men ingen klockren. Men igår morse plingade Jocke (grannen) på dörren med en bilnyckel i handen. Vi fick låna deras fina Ford! Det är kärlek det, hur snällt som helst!!!

Detta är bara några exempel på hur lyckligt lottade vi är. Vi har verkligen så många fina vänner runt oss som vi är så tacksamma för!

Nu är vi i Strycksele och firar påsk. Vi är omgärdade av familj och vänner och tillsammans tänker vi fira att Jesus vunnit över allt ont!

måndag 18 april 2011

Det här med skilsmässa...

Nu känner till och med jag att jag måste höja min röst i debatten. Jag är så urbota less på att samhället nästan propagerar för skilsmässa.

  1. Vi kan börja med otrohetssajten Victoria Milan. De flesta av oss har nog sett reklamen om sajten som riktar sig till gifta och samboende. "Längtar du efter passion och ömhet? Var det länge sedan du kände dig sedd, uppskattad och älskad i din relation? Vill du träffa någon som förstår dig? Eller söker du helt enkelt spänning i tillvaron? Då är Victoria Milan lösningen för dig - en trygg, anonym och spännande mötesplats som kan förändra ditt liv för alltid.De garanterar 100% anonymitet och lockar med att det är 1000-tals som redan sökt sig till dom. HUR i hela världen tänker dom? De spelar på människors olycka och det är INTE okej! Varför ska man uppmuntra till något som gör någon annan så illa och varför inte uppmuntra till att kämpa för sin relation?
  2. Läste en tidning där överskriften till en notis är följande: "Vill du gå ner i vikt? Skilj dig!" Medelålders kvinnor som skiljer sig går inte upp lika mycket i vikt som dem som fortsätter att vara gifta. Framkommer tydligen i en avhandling som Umeå Universitet gjort... 
  3. Under min föreläsning idag säger läraren att det är när man är förälskad som man ska planera skilsmässan. Då är man mycket mer benägen att dela lika och allt går mycket lättare än när man efter 10 år ska dela sakerna. Då blir tandkrämen den man diskuterar och vägrar lämna... 

Vart har det fina i kärlek tagit vägen? Varför känns det omodernt att hålla det man lovar vid vigseln, att älska varandra till livets slut? Samhället har tappat bort det och det smärtar mig oerhört. Jag och Johan gifte oss när vi var nästan 21 och 23 år. Inte för att det är frikyrkligt modernt och för att "få" ha sex, utan för att vi bestämt oss för att dela resten av vårt liv tillsammans. Vi ville då och vill fortfarande detsamma. Vi har bestämt oss för att älska varandra livet ut. Så är det bara! Därför är det oerhört viktigt att "hålla koll" på relationen, att slå vakt om kärleken. Tar man för givet att den ska hålla livet ut är det nog lätt att falla in i samhällets jargong genom att t.ex. besöka Victoria Milan. Men vårdar man kärleken och håller efter relationen genom rätt kommunikation, för att man bestämt sig. Ja då har man en klart större chans att faktiskt hålla sitt löfte. Kärlek är något man måste jobba på, det är viktigt att ibland stanna upp för att kolla status: vart befinner vi oss? var har vi varann? Genom att göra det vet jag att man förhindrar att kärleken svalnar och att man till slut gå skilda vägar.

Jag ställer mig mot det moderna. Jag ställer mig på kärlekens sida! Jag tänker leva med Johan resten av mitt liv, jag tänker älska honom genom allt vi möter. Jag tänker hålla mitt löfte som jag gav till honom, inför Gud och församlingen, för snart 7 år sedan!

Jag ska älska dig. Dela glädje och sorg med dig och vara dig trogen till livets slut

lördag 16 april 2011

Lördagsmys

Idag har vi, tro det eller ej, varit lediga tillsammans hela familjen. Projektet var att tapetsera iaf en vägg i vardagsrummet och vänner, vi lyckades!!!! Johan gjorde förarbetet, själva uppsättandet och finfixet. Jag klistrade. Härlig arbetsfördelning va?! Efter att ha levt ihop ganska länge nu har vi kommit fram till att det är den bästa fördelningen. Det hela skedde inte under de muntraste förhållandena men som tur är räddade våra fantastiska grannar oss med att bjuda oss på nybakta bullar precis när vi satt sista våden. Tack underbara ni!!!
Annars har vi lekt mycket ute och lyssnat till en hel del gråt och klagan. Men men...

För att iaf avsluta dagen bra bar Johan upp tv:n till barnens sovrum och vi satt hela familjen Lisens säng och hade lördagsmys och kollade Bolibompa. Det uppskattades som tur är!



Om någon undrar finns Johan bakom kameran/mobilen

måndag 11 april 2011

Vår prickis

Idag är Lisen inne på tredje dygnet med vattkoppor. Och hon har det jobbigt. Inatt delade vi på oss, jag låg hos Lisen och hon vaknade en gång i timmen med panikklining. Så då var det bara att badda med kallvatten och försöka lugna. Sen vid 5 när vi just bytt fick hon riktig panik så hon och Johan gick upp. Ni kan tänka att hon varit trött idag. Mycket klia och trött är ingen bra kombination på Lisen. Hon har varit helt förstörd hela dagen, utom när de varit ute och cyklat (vilket innebär 3 timmar idag... ;) ). Jobbigt för alla tyvärr... Men idag har vi köpt Tavegyl, kylbalsam och lite annat och jag tycker (peppar, peppar) att hon lugnat sig. Hoppas vi nåt kulmen så det blir en bättre natt och dag imorgon. Då ska jag va hemma med Lisen så Johan och Oliver kan fortsätta inskolningen på dagis. När hans inskolning är färdig passar det bra att han oxå får prickarna. Faktiskt skönt att inte Oliver oxå har det nu för då hade vi nog brutit ihop allihop...

Aja, nu ska jag snart gå i säng. Man vet ju aldrig vad som väntar inatt...!






söndag 10 april 2011

Idealen har flyttat in!


Bilen är avställd och jag har köpt en ny cykel! Nu är våren här!!!
/Johan

Vi lyckades!!!



Nu har vårt vattkoppssmittningsförsök lyckats! Igår hade Lisen lite feber hela dagen och när hon skulle gå i säng hittade vi prick efter prick... Idag har de förökats ännu mer och hon har lite smygfeber, men inte jättepåverkad. Vi har varit ute och lekt hela förmiddagen men nu krävs en vila för att hon ska hämta igen sig. Oliver har inte fått några prickar än, men vi hoppas han får det oxå. Dock har han gjort en inskolningsvecka på dagis så det vore väl bra om han kunde göra färdigt inskolningen innan, men...
I eftermiddag får vi fikabesök av grannarna som hoppas få vattkopporna efter påsk. ;)
Annars välkomnar vi lekkompisar hela veckan, bara att höra av er om ni vill ta del av prickarna. ;)
Idag vårpysslar vi. Lite skönt att ha en hemma/vilodag eftersom jag jobbade igår. Johan har städat min cykel och jag har gjort mig av med ljungen i krukorna ute och snart åker vi till Plantagen och köper vårblommor som ska flytta in i krukorna istället.
Ha en härlig dag!

fredag 8 april 2011

Nu har våren kommit till Umeå!

Svanar igår, blommor idag! ;)

onsdag 6 april 2011

Mellis ute på altan



Sa jag att vi har det härligt idag?! ;)
Jag älskar att ha hus!!!

Ledig vårdag!!


Efter att ha kört hårt 2 1/2 vecka med grupparbete och suttit på skolan från 9-19 i måndags och till 13.30 igår så förtjänade vi en ledig dag! Vet inte när det va senast och såå fantastiskt det är! Idag skiner solen, fåglarna kvittrar, som ni ser är vår snöhög snart borta, vi tog fram utemöblerna och sitter mot solväggen och dricker kaffe. Helt fantastiskt underbart härligt!!! Nu har våren kommit till Umeå! Gångvägarna är hyfsat snöfria, dock kan en del betraktas som grusvägar, men med mycket sopning så ska det väl bli rent. Johan har tjatat hela vintern på att jag måste börja springa igen men jag har satt min start till när gångvägarna är snöfria och det är plusgrader. Och här är vi nu. Nu finns ingen återvändo, jag började i måndags kväll och gjorde mitt andra pass idag. Känns faktiskt över förväntan och det bästa är att jag slipper börja från 0 i år. Har faktiskt cyklat till skolan (tor ca 9 km) så jag har ändå hållit igång grundkondisen. Benen är inte heller helt borta, men med lite träning blir dom ännu bättre! Så nu är jag laddad, nu ska jag bli tränad. Mitt mål i år är 8 km, blir det mer är det bara en bonus! ;) jaja, nog om det.
Nu ska vi njuta av resten av dagen. I eftermiddag kommer Liljeblahds och vi ska äntligen börja slutföra vår tapetsering av vardagsrummet. Vad vore vi/vårt hus utan Liljeblahds?! Inte mkt inte...!
Enjoy!!!

söndag 3 april 2011

Myslördag med maskeradkalas och en härlig Ersbodasöndag

I går hade jag och barnen en mysig dag tillsammans. Johan skrev högskoleprovet hela dagen med ett helt ok resultat! Jag och barnen va hemma på förmiddagen och myste och lekte tillsammans.


Morgonmålning


Oliver har lärt sig köra motorcykeln, and he loves it!


Jag och Lisen fixade med vårt syrum

På eftermiddagen var det dags för det efterlängtade maskeradkalaset hos Milly som fyllt 4 år. Vi åkte dit som en kanin, en batman och en tomtemor.


Efter kalaset var det konsert med Perla på kyrkan så där hängde vi en stund och Oliver diggade järnet.



Lisen va ganska trött så vi stannade inte hela konserten. Hemma väntade Johan och trötta som vi var bestämde vi att det blev en pizzamiddag till Lisens stora glädje. Kvällen avslutades med lördagsmys med barnen och senare Inception. Och ja, den överträffade mina förväntningar...!

Idag har vi haft en superhärlig dag. Vi tog en lugn och skön morgon. Johan for på kyrkan och vi lekte med Doverstålsgrabbarna. Efter lunch promenerade vi tillsammans till Loppis på Folket hus och utflykten avslutades med eftermiddagskaffe i det Doverstålska residenset. Sen bar det hemåt då det va dags att laga middag till Evelina och Andreas ankomst. Vi gjorde en lax- och broccolipaj med en fantastiskt god romsås till. Lyckat resultat som avslutades med kladdkaka, frukt och grädde. Vi fick även möjligheten att låna ut lite kläder till den kommande bebisen.

Sammantaget har vi haft en väldigt härlig helg! Nu är det dags för en ny vecka med hårt plugg och jobb...

...och ut åkte trädgårdsbordet!!!

Ersattes med vår nya, begagnade fina, svarta matsalsmöbel. Lite svartfärg i några märken och lite fix med stolarna så är det helt perfekt. Här får vi plats många, välkomna!!!

Ps. Ni skymtar nya fondväggen i bakgrunden! ds.