söndag 4 juli 2010

Lappis, avvänjning och husfix

Nu är det dags för Lappis igen. Idag tar vi vår lilla husvagn och åker upp till Husbondliden tillsammans med stora delar av norra frikyrkosverige. Det är väl med lite blandade känslor jag åker detta år, men det kan ju va bra med en liten huspaus och skönt att komma från stan en sväng. Men jag hade inte haft nåt emot om det varit en vecka kvar, men men. Det kommer troligen bli ganska kul ändå! Har dock inte packat så mkt än, men planerat den mesta maten. Ska bara göra en korvstroganoff idag så ska vi nog klara oss. Vi har husvagnen här så det blir ju lätt att packa in i den iaf.

Igår var svärföräldrarna här och hjälpte oss lite grann. Elsa satte jag på att sy gardiner av tyg som jag fyndat på Ohlsons tyger; en gardin till köket och en till barnens lekrum. Fick även upp två "gamla" gardiner. Allt vart väldigt bra! Vi har letat en del på Blocket efter en tvättbänk till tvättstugan och igår hittade vi en vit fin som vi slog till på. Johan och Tommy höll till uppe på övervåningen och ställde in tvättbänken och bytte till vår tvättmaskin. Det kommer bli sååå bra! Som jag har längtat efter en tvättstuga! Detta är dock en ganska lite, men det är en tvättstuga.

Nu har vi kört nattmatsavvänjning på Oliver 3 nätter och det har gått riktigt bra. Johan har sovit i barnens rum och Oliver har vaknat då och då, men oftast somnat om utan större problem. Det tog två nätter, men nu har även mina bröst vant sig. SKÖNT!! Dock verkar han ha vaknat med lite feber idag... Han somnade om i vår säng kl 7, inte likt honom alls... Får väl se vart det barkar iväg. Han har även kommit på att välling och flaskan faktiskt inte är så dum, känns skönt då vi är på väg att sluta med amningen. Väldigt duktig pojke!

Vi har ju märkt att den här flytten tagit på lite på Lisen, lite snurrigt på insidan. Det har även märkts genom att det hänt lite fler olyckor. Hon har även kissat i vår säng en natt och hon har varit utan nattblöja nu nån vecka och inte kissat i sängen en enda gång. Måste vara omställningen... Men vi kämpar på minsann! Hon är väldigt duktig, men hon måste kissa lite på beställning av oss så hon inte glömmer bort. Ska bli spännande att se hur det går på Lappis där det inte finns toalett så lättillgängligt.

Vi hörs hörrni, nu måste jag ta hand om tvätt och laga korvstroganoff!

1 kommentar:

Anonym sa...

Oj, att ni ger er på amningsavvänjning precis efter flytt och just vid semestertider! Och det där med Lisens bekymmer känner jag igen, det är jobbigare än man kan tänka sig med omställningar för de små. Man får försöka vara så förlåtande som det bara går fastän det är drygt när man vet att de egentligen kan.

Ha det så kul på lappis!
/Caroline A