torsdag 20 september 2007

Vår älskade lilla bebis...

Vi har idag varit på ultraljud för 4 gången under denna graviditet (normalt gör man 1 här i Umeå). Första gör alla, sen har vi varit på 2 viktskattningar och en lägesbestämning. Idag var det viktskattning och koll att den inte vänt tillbaka sig igen. Det känner jag däremot att den inte gjort, men när vi va på lägesbestämningen kollade de vikten och då var den lite liten och fostervattnet var i minsta laget så vår barnmorska skickade en remiss så vi fick komma och kolla igen.
Idag hade den lilla varelsen ätit upp sig så nu är vikten på 2800g, 11% mindre än "normalt", men helt normalt för min kroppsstorlek. Sist vi var där var urinblåsan full och barnmorskan sa att "den är nog kissnödig...", men även denna gång var den stor och hade formen av ett nyckelhål. Det betydde att det nånstans, i nåt rör, är lite trångt. Hon undersökte lite andra saker för att vänta på att den skulle "kissa" och därmed se att allt var bra, men den minskade bara lite i omfång. Så en läkare kom in och kollade och även hon tyckte att den var lite stor. Detta är inget farligt, men de måste kolla när bebben har kommit ut, att den kissar som den ska osv. De hittade även en hinna, troligen från moderkakan, som de inte riktigt kunde fatta meningen med, men inget farligt. Så till fostervattnet. 55mm var mängden nu och det är i minsta laget.
Så på måndag ska vi tillbaka för ytterligare en koll på urinblåsan, hinnan och fostervattnet. Går mängden under 50mm kommer dom troligen att sätta igång förlossningen till veckan. Vore roligt! Men det är väl inte nåt vi ska ställa in oss på direkt. Det kan lika gärna vara 4 v kvar! Jag har så lätt att bli besviken när det inte blir som ja tänkt...!

Detta var en liten bebisrapport. Allt som allt så mår den lilla bra och det är huvudsaken!

Vår lilla älskade bebis! Ibland håller jag verkligen på att längta ihjäl mig efter dig...!

1 kommentar:

Elina och co sa...

Lilla, lilla krångel-onge. Kom ut snart så vi får pussa dig!