fredag 19 oktober 2007

Långväga besök

Jag har märkt att vi inte är nåt vidare bra på att uppdatera vår blogg... men vad ska man säga... med en bebis i hushållet har man andra prioriteringar än bloggning! haha, ja ja, men nu kommer en liten uppdatering iaf.

I måndags eftermiddag kom min kära mor Ingmarie och hennes man Tryggve hit för att titta på barnbarnet och hennes föräldrar. Hon är fantastisk, min mamma. Hon har sytt, lagat mat, bakat bröd, städat... listan kan göras lång... självklart har dom tagit hand om Lisen när mamman inte orkat och kommit med råd och tips på hur livet kan göras lättare. Tänk va lyxigt att ha en mamma med erfarenhet och så mycket kärlek! Vi tillbringade även några dagar i Strycksele hos mina svärföräldrar. Otroligt skönt med miljöombyte och frisk luft. Dessutom trevligt sällskap för oss alla!

Lisen har ganska mycket ont i magen nu för tiden och pruttar och bajsar en hel del. Men dom sitter långt inne så hon får anstränga sig mycket. Mormor har burit och masserat rygg och mage och peppat oss att hålla ut! =) Det är ganska plågsamt att höra sitt barn gråta för att hon har ont och inte kunna göra så mycket åt det. Nappen har introducerats och tagits emot med blandade resultat, men oftast gör den nytta. Vi har även varit på BVC idag och fått lära oss magknipsmassage och minifom har inhandlats på apoteket. Så nu väntar vi goda tider framöver! =)
Annars är hon fantastisk vår dotter. Hon verkar trivas med livet. Hon kan fästa blicken och är förvånansvärt stark i nacken. Lisen fick beröm idag av BVC-sköterskan för att hon redan (!) var så rörlig och aktiv. Vågen visade idag 3390g och längden var 51 cm. Hon växer riktigt bra, precis som hon ska och det känns ju väldigt skönt.

Ikväll är Pappa Johan är på Möte med Gud så vi är alldeles själva... Till veckan ska han vara borta måndag och tisdag-onsdag... Detta betyder att vi ska sova själva mellan tisdag och onsdag. Känns läskigt, men det är väl dags att vi börjar klara oss själva. Måste ladda för predikantveckan i början av dec då han ska vara borta 4 dagar i huvudstaden! ajajaj...

Nu är det dags för mat för min älskade dotter. Hon har sovit 4 timmar så nu börjar det vara dags för påfyllning.
Allt gott!
/Hanna och en hungrig dotter

2 kommentarer:

Elina och co sa...

Vi ska ta hand om er när Johan är borta, det är ett löfte/hot...Heja på med Minifom, det känner vi MYCKET VÄL igen. Usch för magknip! Kramar

Magdalena sa...

FIna ni!
Tack för sms igår, skönt att ni uppskattade dom små lapparna och inte blev irri ;)
Livet i Helsingborg rullar på, men det finns endel att berätta...
Hör av mig till er senare!
Allt gott med en längtan att få träffa er snart! Kram Magda.