onsdag 31 oktober 2007

Over one night

Igår fyllde vår dotter 4 veckor. Hurra! (På fredag blir hon 1 månad!) Natten till igår skedde den stora förändringen. Hon åt 22.30 på kvällen innan och sen vaknade hon inte förräns 4 på natten! Nästa mål intogs halv 9 på morgonen. Jag var alltså uppe 1 gång den natten. Igår åt hon var 4:e timme istället för var 3:e som dagen innan. Allt detta skedde över en natt. Inatt var det samma sak. Hon vaknade 2 och gnydde lite i sömnen men vaknade inte förrän kvart över 4 och ville ha mat. Nästa mål blev kvart över 9. Hon har blivit så stor!! hahaha! Det måste vara Gud, han vet hur mycket jag avskyr att gå upp på natten och hur väl jag behöver sömnen... =) Ville bara dela denna glädje med er. Min dotter är 4 veckor och vaknar 1 gång på natten! HURRA!!! Nu ska vi väl egentligen inte ropa hej än efter 2 nätter, men det är ju nåt att glädjas åt nu!

Eftersom vi sovit så bra igår tog vi tag i saken och gick ner till Kafé Station och träffade mina gamla och nya arbetskamrater. Lisen hade aldrig träffat Ann-Sofi och det vart en otrolig glädje, kanske mest för den sistnämnda. =) Det var verkligen jättekul att få träffa dom alla och fika och äta lunch med dom. Lisen fick jättefina presenter av Sara, Tack Sara!!!

Det är roligt detta med kuponger. Har ju alltid gillat orden rea och rabatt och än mer nu. Hittade tex en rabattkupong på blöjor i ett reklamblad från ICA och glädjen vart total. helt fantastiskt!
Vi har även fått en kod för att få 30 bilder från extrafilm framkallade gratis. Och nu har jag hittat en kod till och även ett annat erbjudande med 50 bilder gratis från fujifilm. Gratis är gott!
Läste Charolottes blogginlägg häromdagen och jag har ju förstått att även hon har en kärleken till rabatter. Hon hade slagit på stort och köpt ett par nya gravidjeans, "självklart med 25% rabatt". Jag blir glad ända in i hjärtat! Tack Charlotte!
Jakten på gratis, rabattkuponger och rea fortsätter!!!

Idag ska jag och Lisen inte göra så jättemycket. Betala räkningar, posta ett kort, städa lite grann. Vädret verkar härligt och friskt så vi ska nog ut på en prommis. Men kallt såg jag att det var, 1.4 grader och solen skiner!
Pratade med min kära vän Julia på telefon igår. Hon befinner sig på Hawaii för er som missat det och även på bild i ett tidigare inlägg. De hade 35 grader varmt sent på kvällen! Lite skillnad. Det gladde mig oerhört att höra att hon mår bra och verkligen trivs där.

Med hopp om en välsignad dag
Hanna och Lisen

onsdag 24 oktober 2007

Mammaledig på riktigt!

Ja, nu har jag börjat vara hemma själv.. ett stort steg! =) Denna veckan (och egentligen förra) så har Johan börjat jobba lite så jag har varit själv med vår prinsessa hela dagarna. Lite läskigt i början, men samtidigt skönt, för det är ju så det kommer att vara efter denna veckan och det k änns bra att få en smygstart. Dagarnas "projekt" har varit att gå ut på promenad. Har börjat inse att jag måste börja röra på mig igen och att jag inte kanske ska äta allt gofika och godis längre... Nu har jag ingen bra anledning längre. Elände! Tror jag har utvecklat ett litet sockerberoende denna höst. Så nu är det bara att börja kämpa mot köttet, för frukten! Får se hur detta kommer gå... =)

I natt har Lisens föräldrar sovit mycket lite. Hon har sovit ytligt och legat och gnytt sen kl 03.30 kanske. Vi har fått nån halvtimme här och där, men det är svårt att sova till en gnyende bebis. Hon har även haft lite ont i magen och visat lite tendenser till att vilja kräkas, men utan resultat. Så jag hoppas på en lugn och skön dag. Det bra med att vara hemma och att det fortfarande är i början är ju att vi inte riktigt behöver rätta oss efter tider. Idag klädde jag på mig kl 12. Dessförinnan myste vi i sängen! Hur skönt som helst! Dock hoppas jag på lite mer rejäl sömn i dag, för allas vår skull. Annars blir nog dagens projekt bad för Lisen.


Igår visade vår fantastiska dotter upp sina skills. Se bilderna! Hon kan hålla nacken hur bra som helst! Iaf ibland. Hon har gjort några tappra försök under helgen och igår kom resultatet av veckans träning. HURRA!


lördag 20 oktober 2007

"Moster" Julia

På begäran av "moster" Julia, min kära vän och fd arbetskompanjon, lägger jag ut en bild på henne och Lisen. "Jag måste få se hur vi ser ut ihop!"
Hon kommer på söndag att bege sig till varmare breddgrader, närmare bestämt Hawaii för att gå en "missionsbibelskola" vid namn Surfing the Nations. Hon var här igår och tog ett sista hejdå för 4 månader framöver.

Vi kommer att sakna dig Julia!!! Akta dig för alla farliga människor, ta gärna med en snäll hawaiian hem och räkna med Gud i allt! Fixa en resedagbok!!! Det är min begäran...

Mycket mycket kärlek från familjen Hägglund

fredag 19 oktober 2007

Långväga besök

Jag har märkt att vi inte är nåt vidare bra på att uppdatera vår blogg... men vad ska man säga... med en bebis i hushållet har man andra prioriteringar än bloggning! haha, ja ja, men nu kommer en liten uppdatering iaf.

I måndags eftermiddag kom min kära mor Ingmarie och hennes man Tryggve hit för att titta på barnbarnet och hennes föräldrar. Hon är fantastisk, min mamma. Hon har sytt, lagat mat, bakat bröd, städat... listan kan göras lång... självklart har dom tagit hand om Lisen när mamman inte orkat och kommit med råd och tips på hur livet kan göras lättare. Tänk va lyxigt att ha en mamma med erfarenhet och så mycket kärlek! Vi tillbringade även några dagar i Strycksele hos mina svärföräldrar. Otroligt skönt med miljöombyte och frisk luft. Dessutom trevligt sällskap för oss alla!

Lisen har ganska mycket ont i magen nu för tiden och pruttar och bajsar en hel del. Men dom sitter långt inne så hon får anstränga sig mycket. Mormor har burit och masserat rygg och mage och peppat oss att hålla ut! =) Det är ganska plågsamt att höra sitt barn gråta för att hon har ont och inte kunna göra så mycket åt det. Nappen har introducerats och tagits emot med blandade resultat, men oftast gör den nytta. Vi har även varit på BVC idag och fått lära oss magknipsmassage och minifom har inhandlats på apoteket. Så nu väntar vi goda tider framöver! =)
Annars är hon fantastisk vår dotter. Hon verkar trivas med livet. Hon kan fästa blicken och är förvånansvärt stark i nacken. Lisen fick beröm idag av BVC-sköterskan för att hon redan (!) var så rörlig och aktiv. Vågen visade idag 3390g och längden var 51 cm. Hon växer riktigt bra, precis som hon ska och det känns ju väldigt skönt.

Ikväll är Pappa Johan är på Möte med Gud så vi är alldeles själva... Till veckan ska han vara borta måndag och tisdag-onsdag... Detta betyder att vi ska sova själva mellan tisdag och onsdag. Känns läskigt, men det är väl dags att vi börjar klara oss själva. Måste ladda för predikantveckan i början av dec då han ska vara borta 4 dagar i huvudstaden! ajajaj...

Nu är det dags för mat för min älskade dotter. Hon har sovit 4 timmar så nu börjar det vara dags för påfyllning.
Allt gott!
/Hanna och en hungrig dotter

söndag 14 oktober 2007

Livet med Lisen


Först vill jag börja med att tacka för alla kommentarer. Tänk att ni vill följa vårt enkla liv. Vi är mycket tacksamma för er alla!

Nu har vi varit hemma i en vecka. Livet med denna nya varelse är en riktig utmaning. Inte alltid lätt, men samtidigt helt underbart. Att känna en så stark kärlek till någon är helt fantastiskt!
Livet med Lisen består av mat, byte och sömn. Hon har faktiskt börjat vara vaken några timmar varje dag nu. Då ligger hon och bara tittar sig omkring och pratar med sina föräldrar.

Lisen är verkligen en snäll bebis. Hon gråter inte ofta och gör hon det är det för att hon troligen är hungrig eller har luft i magen som måste ut. Hon är väldigt sällan arg. En harmonisk liten människa som verkar brås på sin pappa i trygghet och lugn.
Hon har haft ganska många besök och flyttats mellan många olika famnar sista veckan.

Farmor Elsa, farfar Tommy och faster Olivia har varit här och lagat mat åt oss och tagit hand om oss alla tre. Sen har många kompisar varit här och hälsat på henne. I helgen var morfar Hasse och fru Ellen, morbror Simon och Sofie uppe på en snabbvisit och beundrade Lisen. Jättekul att ni var här och tack för alla presenter!!!


Lisen har redan en bästa kompis, Milly Sundholm. De har träffat varandra en hel del den sista veckan och Milly har även lånat ut mycket av sina fina små kläder till sin bästis. Vi är sååå tacksamma till hela familjen Sundholm för deras stöd och kärlek. Ni är underbara!







/Hägglund´s

tisdag 9 oktober 2007

Äntligen hemma!

Vi kom hem på lördag vid tre tiden efter en helt fantastiskt omtumlande vecka. Ja, jag känner nästan inte igen mig själv. Jag visste inte att det fanns sådana starka känslor… en euforisk förälskelse och en helt enorm oro (som börjar lägga sig lite nu efter en vecka, när man börjat lära känna krabaten och insett att familjen faktiskt överlevt!).

Tänk att alla föräldrar har gått igenom detta. Det går inte att beskriva jag tror att man måste ha upplevt det själv för att kunna förstå.

Men nu är vi i alla fall hemma, så grymt kööönt! Dagarna rusar förbi vi hinner inte annat än att pyssla om vår dotter och se till så vi själva får mat så är dagen över. Vi har börjat hitta lite rutiner med mat, sömn, blöjbyten, mat, blöjbyten, sömn, blöjbyten, mat … ;) Hon är fantastiskt snäll vår dotter och hon skriker inte i onödan. Det verkar vara en trygg och harmonisk liten tjej. Inatt sov hon över fyra timmar i sträck och det är vi som föräldrar väldigt glada över! Känner oss nästan utvilade såhär på morgonkvisten.

Nu undrar ni alla, förutom några få utvalda ”testobjekt”, vad hon ska heta… och hon heter Lisen Hägglund (andranamnet kommer sen)

torsdag 4 oktober 2007

Med gråten i halsen nästan hela tiden

Nu har prinsessan kommit till världen.
Den 2 okt. kl.17.34 hon vägde 2950g. Vi är så fantastiskt glada för vår lilla tjej!

GUD ÄR GOD! SÅ GOD!!

Jag skulle kunna skriva en roman men har knappt ork att skriva detta. Jag är endast hemma för att få sova några timmar. Ni får nöja er med några fantastiska bilder!!!
Hon är så fin och snäll vi har knappt hört hennes röst för ens hon badade i dag! Det är säkert, hon skrek inte ens när hon kom ut!! fantastiskt snäll unge!

Håll till godo, en bild säger mer än tusen ord!





//Johan