måndag 27 oktober 2008

Lisen går från lugnunge till busunge

Vi har alltid trott att Lisen var ett lugnt och tryggt barn som brås på sina lugna och harmoniska föräldrar. Men ack, hon börjar visa en sida som lutar mer åt morbror och farbrors sätt att vara. När de var små klättrade båda på väggarna, kunde inte sitta still och gjorde alla möjliga bus och vi börjar se mer och mer av de tendenserna hos Lisen. Hon älskar att busa, jagas helst. Hon går dit hon vet att hon inte får vara skakandes på huvudet och hon skrattar när man säger till henne och lyfter henne därifrån. En gång skrattade hon hela vägen bort till hennes rum och när ja dragit igen dörren och satt mig i soffan slås dörren upp och ut kommer en glad pratande unge som inte alls minns att hon gjort nåt hon inte får... På söndagsskolan igår så kunde hon inte sitta still en sekund under samlingen. Alla andra barn satt snällt på sina rumpor och lyssnade på Mirjam, alla utom Lisen. Hon busade, slängde sig på madrassen och plockade i flanellografbilderna som hade satts upp under berättelsen. I och för sig är de andra barnen lite äldre än Lisen, men det finns en pojk som kanske är 1½ mån äldre än Lisen och han satt då still utan problem.
Hon kräver att man hittar på nåt spännande varje dag så hon slipper att bara vara hemma och idag skulle Skattkammar´n (kyrkans öppna förskola) till det förhistoriska museét så då hakade Johan och Lisen på dit. Men ack, Lisen kunde inte sitta still en sekund. Medans de andra barnen satt och lyssnade vart Lisen helt sjövild och sprang lyckligt omkring med "rör ej"-skylten i handen. Johan var tvungen att ta henne åt sidan, men hon va helt galen! =)
Va ska man göra? På öppna förskolan på Ålidhem har dom en gympahall där barnen får springa omkring med bollar och andra lämpliga föremål, helt ypperligt för Lisen.

Ja, där har ni vår vardag nu för tiden. Lisen älskar att leka! Man ser nu även behovet av dagisplats i ett annat perspektiv. Hon behöver underhållas och där kommer dagis in! Hon har ju dock inte fått plats där vi först önskade så nu har vi breddat vår ansökan till hela områden så vi hoppas och ber att det ska ordna sig snarast.

Något som vi (eller jag =) ) varit lite orolig för det är det här med vintertiden. Hennes tider förskujts med en timme och det kan göra ganska mycket på humör osv. men det har gått jättebra faktiskt. Det jag fasade mest för var att hon skulle börja vakna 5 istället för 6 för att få välling innan hon somnar om, men i morse vaknade hon runt 6 och somnade sedan om till 7. Så det verkar gå bättre än förväntat!

3 kommentarer:

Anonym sa...

snyggunge!!

Anonym sa...

Joo bada va inte helt fel!! De var vatten över hela golvet igår..haha!!

Lilla busfia då, börjar hon göra revolt redan som ett-åring..attans..haha! De står väl inte på förrän vår lilla busunge och så blir en vilding..=)

Anonym sa...

men hon är i alla fall fortfarande en SÖTunge!!!! De e de definitivt ingen tvekan om!!

kram