fredag 19 december 2008

Snart är det jul!

Nu har friden lagt sig hemma hos Hägglunds. Så skönt! Ibland är tystnaden fantastisk, ingen tv, ingen musik, inget barn som gnäller osv; det är bara tyst. Idag har jag fått "jullov", har verkligen varit lugnt denna vecka på skolfronten, inte direkt mycket på denna kursen inte. Men det gäller att njuta, senare i vår kommer företagsekonomin och det blir nog en liten pärs det.

Snart är det jul, på onsdag smäller det! Vi kommer att fira jul i Strycksele hos Johans föräldrar, förhoppningsvis med snö (här har den regnat bort). Vi åker nog upp dagen innan julafton och stannar så länge Johan har samvete till. Han har jobbat otroligt hårt denna vecka. Vi har ju förlorat vår talare till UNITE 09 så med mindre än 2 veckor kvar var det bara att skrapa ihop en ny, inte det lättaste direkt, men nu är det seger! Igår hade han över 50 samtal på telefonen. Det är ju inte bara talare som ska fixas... Han är duktig min man, men han har svårt att sova pga all press och stress. Men det kommer att bli hur bra som helst!

Lisen är lite småsjuk igen, men nu var det ett tag sen hon var sjuk faktiskt. Igårkväll fick hon följa med Johan på personalfest (jag jobbade och vi fick ingen barnvakt) och när han skulle ta upp henne och åka hem var hon jättevarm och hostade skällhosta. Men febern har hållits under kontroll hela dagen. Inte så värst hög, men så att hon blir påverkad. Men hon är gullig än fast hon är gnällig! =) Lisen är så duktig, hon förstår så mycket och är jättebra på att säga ja och nicka. =) Vi har även konstaterat en viss klättermani hos henne. Hennes röda stol följer henne nästan vart hon än går. Hon ställer ner den på lämpligt ställe och sedan klättrar hon upp och ställer sig på den.

Igår köpte vi gran! HURRA!!! Vår första gemensamma gran och ingen fejk här inte, 240 spänn (tänk när man kan hugga en gratis...). Fyndade även en ljusslinga a la jättegammal på myrorna (och ja vet, jättefarlig, men den ska bara lysa när vi är hemma och ser den) för hela 17.50. Nu fattas bara julgransfot, hittade tyvärr ingen igår, ska kanske se om vi kan gå på kupan imorgon och leta efter en. Den är ju trots allt ganska central när det gäller att ställa in granen. Julgranspyntet fyndades i januari på Ikea när dom reade ut julsakerna. Hur bra som helst! Lovar en bild på vår fantastiska gran när julgransfoten är inhandlad och granen pyntad. Den kommer att få flytta in tidigare än jag är van vid. Vi har alltid tagit in granen dagen innan julafton, men eftersom vi kommer va borta måste vi ju få njuta lite innan. Frågan är bara hur länge det dröjer innan Lisen klättrar upp i den... =)

Nu ska jag gå å julfixa färdigt en jullåda till Önnbos. Imorgon åker Hägglunds dä ner till dom för att jula med dom. Om ni inte följt deras blogg så kan jag meddela att operationen på Märta kommer att ske på måndag med världens bästa kirurg, Dr Elliott. Jag uppmanar till bön den dagen! Kolla gärna in deras blogg för mer info.

Kram på er!

1 kommentar:

Erika sa...

Apropå second hand-fynd så kan jag tipsa om något på Kupan på Ersboda!
Såg igår att där fanns vinnar-pokaler från Duvan Cup för åren 2005 till 2008 för 10 kr st! Kanske nått att ge någon innebandyspelande, duvan-deltagande människa i julklapp? ;-)