tisdag 30 december 2008

Vi lever!

God fortsättning på er!

här har det inte blivit mycket skrivet under jul inte, men det har sina förklaringar. Johan har jobbat jättehårt med Unite och nu har det satt igång. Jag och Lisen har gjort det vi kan, fixat i kaféet med barnvaktande Olivia.
Julen var mysig, men lite tung. Märta hade en dålig period just då. På julafton fick hon åka in på operation för en blödning i hjärtsäcken så det var lite traumatiskt. Sen är det ju inte samma sak när alla inte är hemma. Men sammanfattningsvis hade vi det bra. Lisen fick många julklappar och hon är tacksam för alla, men favvon är nog pulkan. Hon sitter i den så ofta hon kan, både ute och inne. =)

Nu sitter jag hemma hos fam Sundholm och vaktar barn. Inatt ska vi sova här med Milly eftersom hennes föräldrar ligger på BB med sin lille Julian. En fantastisk liten kille som helt plötsligt valde att komma till världen. Idag har jag och Lisen varit och besökt dom på BB och Lisen gillade honom skarpt. Nu har hon iaf övertaget! =) Imorgon väntas dom hem till 2barnslivet, men det kommer nog gå alldeles utmärkt!

Nu ska ja se film på Joels macbook pro. (snäppet värre än Johans!=) ) Min man väntas hit i natt nån gång, han har ju fullt upp....
Imorgon ska ja få fira nyår tillsammans med honom. Underbara Hilda har erbjudit sig att vara barnis, LYX!

Gott nytt år på er!

måndag 22 december 2008

HALLELUJA!!!!

Märta har nu opererats och allt gick bra!
All ära till Gud och TACK Dr Elliott!!!
Nu väntar en lång rehabilitering och familjen behöver fortsatt förbön.

Vi längtar såååå tills ni kommer hem, älskade familj! Märta du är starkast i hela världen, en liten prinsessa med en enorm kämparanda. Vi älskar dig!!!

Juligt värre

Hej!
Idag har vi vinter. Det var fantastiskt vackert när vi vaknade imorse, snölandskap och -1. Vi har varit på stan en sväng och där va det så här vackert.

Granen är klädd och julklapparna ligger på plats under den. Vi fick tag på en jättefin, dock lite dyr, julgransfot på Lagerhaus och en ljusslinga för 17,50 på Myrorna. Johan har bytt kontakt och satt dit några lampor så nu lyser den vackert och det luktar jul här. Jag är så glad för vår gran!


Lisen och vi vill hälsa God Jul till er alla!

lördag 20 december 2008

granen

Nu har vi plockat in granen och den har fått en jättefin fot att stå och drick ur. Det luktar sååå gott! Johan ska fila lite på ljusslingan och imorgon kommer granen få fina kläder =)
Ikväll ska vi på julmys med vår hemgrupp. Vi ska pyssla och äta jukskinka, mmmmmmm!

fredag 19 december 2008

Snart är det jul!

Nu har friden lagt sig hemma hos Hägglunds. Så skönt! Ibland är tystnaden fantastisk, ingen tv, ingen musik, inget barn som gnäller osv; det är bara tyst. Idag har jag fått "jullov", har verkligen varit lugnt denna vecka på skolfronten, inte direkt mycket på denna kursen inte. Men det gäller att njuta, senare i vår kommer företagsekonomin och det blir nog en liten pärs det.

Snart är det jul, på onsdag smäller det! Vi kommer att fira jul i Strycksele hos Johans föräldrar, förhoppningsvis med snö (här har den regnat bort). Vi åker nog upp dagen innan julafton och stannar så länge Johan har samvete till. Han har jobbat otroligt hårt denna vecka. Vi har ju förlorat vår talare till UNITE 09 så med mindre än 2 veckor kvar var det bara att skrapa ihop en ny, inte det lättaste direkt, men nu är det seger! Igår hade han över 50 samtal på telefonen. Det är ju inte bara talare som ska fixas... Han är duktig min man, men han har svårt att sova pga all press och stress. Men det kommer att bli hur bra som helst!

Lisen är lite småsjuk igen, men nu var det ett tag sen hon var sjuk faktiskt. Igårkväll fick hon följa med Johan på personalfest (jag jobbade och vi fick ingen barnvakt) och när han skulle ta upp henne och åka hem var hon jättevarm och hostade skällhosta. Men febern har hållits under kontroll hela dagen. Inte så värst hög, men så att hon blir påverkad. Men hon är gullig än fast hon är gnällig! =) Lisen är så duktig, hon förstår så mycket och är jättebra på att säga ja och nicka. =) Vi har även konstaterat en viss klättermani hos henne. Hennes röda stol följer henne nästan vart hon än går. Hon ställer ner den på lämpligt ställe och sedan klättrar hon upp och ställer sig på den.

Igår köpte vi gran! HURRA!!! Vår första gemensamma gran och ingen fejk här inte, 240 spänn (tänk när man kan hugga en gratis...). Fyndade även en ljusslinga a la jättegammal på myrorna (och ja vet, jättefarlig, men den ska bara lysa när vi är hemma och ser den) för hela 17.50. Nu fattas bara julgransfot, hittade tyvärr ingen igår, ska kanske se om vi kan gå på kupan imorgon och leta efter en. Den är ju trots allt ganska central när det gäller att ställa in granen. Julgranspyntet fyndades i januari på Ikea när dom reade ut julsakerna. Hur bra som helst! Lovar en bild på vår fantastiska gran när julgransfoten är inhandlad och granen pyntad. Den kommer att få flytta in tidigare än jag är van vid. Vi har alltid tagit in granen dagen innan julafton, men eftersom vi kommer va borta måste vi ju få njuta lite innan. Frågan är bara hur länge det dröjer innan Lisen klättrar upp i den... =)

Nu ska jag gå å julfixa färdigt en jullåda till Önnbos. Imorgon åker Hägglunds dä ner till dom för att jula med dom. Om ni inte följt deras blogg så kan jag meddela att operationen på Märta kommer att ske på måndag med världens bästa kirurg, Dr Elliott. Jag uppmanar till bön den dagen! Kolla gärna in deras blogg för mer info.

Kram på er!

fredag 12 december 2008

Kaosdag!

Idag är en riktigt jobbig dag, en sån dag då allt bara inte stämmer... Lisen var vaken inatt 1 timme och eftersom det var min natt var jag hos henne, men jag klarar inte riktigt av när hon är så vaken och inte förstår att hon ska sova. Jag blir bara arg och det funkar ju inte direkt... Johan kom och bytte av mig så jag fick sova till 7 iaf. Sen var det bara att gå upp för min del, medans Johan sov till 10. Under den tiden började vår stora tvättardag och jag försökte även städa upp och slutföra en del av gårdagkvällens julgodisbak. Det gick sådär med en gnällig dotter vid benen. Dessutom blev godiset inte så lyckat som jag tänkt. Eftersom Johan klev upp så sent så kom dagen aldrig riktigt igång. Han åt frukost vid halv 11 och då fikade jag och Lisen lite och helt plötsligt var klockan halv 12 och snart var det lunch. Hela förmiddagen bara försvann! Sånt stressar mig väldigt och med kaos i köket och bland tvätten så blir jag helt apatisk och kan inte göra nåt alls. Väldigt frustrerande. Dessutom är det inlämning av hemtentan idag och jag har mailat och ringt och försökt få tag på någon av våra lärare för att få lite hjälp med referenser, men icke då. Nu är det utskrivet och ofärdigt, men det struntar jag i. Är less på Jim Jones. Får jag en komplettering så blir det ju kul att ha nåt att göra över jul. (HA, det rimmade ju!)
Det är så skönt när Lisen går och vilar efter lunch för då har man chans att komma ikapp lite iaf. Har diskat undan ocoh vikt det mesta av tvätten. Behöver dock dammsuga, men nåt ska man väl göra imorgon oxå. Nu väntar jag bara på att Johan ska komma hem så jag kan gå iväg med tentan. Han har nog oxå en kaosdag idag. Han blir mer och mer ensam i jobbet för unite tyvärr. dessa sjukdomar, men va gör man?! Man måste ju lyssna på sin kropp, iaf så är det det som är normalt. Johan har inte riktigt tid för det, men han får väl börja lyssna efter nyår några dagar.

Jaja, det var ett klagansinlägg. Jag har iaf tvättat sjuka Sundholms veckotvätt så en god gärning har jag if gjort!
På återseende!

torsdag 11 december 2008

Lisen städar

måndag 8 december 2008

Lisen

Nu var det längesen ni fick en ordentlig uppdatering av Lisens liv. Hon har hunnit bli 14 mån och hon är full av bus. Hon blir mer och mer säker på sig själv och vågar vara i sitt rum en liten stund och leka själv och hon älskar att läsa böcker. Hon hämtar dom från sitt rum och så ska man läsa eller så sätter hon sig på golvet och läser själv. Och gärna samma bok om och om igen. Just nu är det Skapelseboken och Snövit & Rosenröd som är populärast.
Hon har börjat förstå så mycket. Frågar man henne om hon ska äta, byta blöja osv så nickar hon och går mot köket/toan. Det är väldigt fascinerande att se hur även hon blir en stor tjej.

Lisen hade ju fått plats på förskolan Matrisen och skulle börja där 15 dec. Men i veckan har vi fått det glädjande beskedet att hon fått plats på Månljuset som ligger på Ålidhemskyrkan ca 5 min gångväg härifrån. Så otroligt skönt att slippa cykla ända till Teg, nu kan vi ju lämna och hämta hur lätt som helst. Månljuset är oxå en tillfällig förskola, men det är ju bara att vi ställer oss i kö igen och nu räknar vi med att få en plats till hösten på Sofiehem. Det negativa är att inskolningen börjar 15 jan, men det får gå. Jag är ju ledig över jul och nyår och resten får vi väl försöka få till på nåt vis. Det känns iaf värt det!

Städa är ett intresse som hon utvecklar mer och mer. Häromdagen när mamma skulle torka golvet fick hon tag på moppen och städade toan säkert 15 min. Vi fick ta ifrån henne den till slut. Film kommer på detta. Idag har Johan och hon torkat rent hennes nygamla (mina gamla) möbler, bl a en spis. Hon är så duktig med trasan och torkar både spisen, håret och ansiktet. =)













Klättra är något som hon oxå gillar. Nu har hon börjat ta sig upp i soffan alldeles själv. Hon sätter sig på armstöden och tittar på tv eller så ställer hon sig där och kastar sig ut i soffan, Härligt, härligt, men farligt, farligt... Sin nya spis har hon oxå klättrat upp på, men favoriten är hennes nygamla, röda, lilla stol. Hon klättrar upp och ställer sig upp, men sen börjar hon gnälla för hon är för rädd att sätta sig ner igen; hon tar sig ingenstans!


Hon älskar att få vara med och laga mat, baka och diska. Väldigt lämpligt då med egna grejor! =) Eftersom resultatet när hon är med är en aning kladdigare än utan henne. På bilden hjälper hon till att vispa ihop raggmunkarna.

Sovningen går upp och ner. Ibland går det jättebra, ibland inte alls. Hon dricker vällingen själv i sängen men sen får man ofta stanna kvar och sjunga lite så hon hör att vi är kvar. Hon gillar inte att vara ensam. På morgonen däremot har hon börjat vakna kl 6. Förut fick hon välling och somnade om till halv 8-8, men inte längre. Hon dricker välling, möjligen ligger och myser en stund, och sen ska hon upp och leka. Vi som föräldrar har ju inte heller riktigt förståndet att gå i säng kl 21 så vi är extremt trötta nu för tiden. Känns som vi hela tiden ligger efter med sömnen. I och med att hon vaknar så tidigt har hon ibland börjat sova igen en sväng på förmiddagen. Men det må så va, hon kommer väl över det oxå snart.

Hur det går med hennes kompisar är ju en helt annan historia. Hennes bästis Milly är hon numera rädd för. Vi var hemma hos dom förra veckan och Milly var inte hemma just då så Lisen sprang och hade jättekul där alldeles själv. Sen kom Milly och hon vart givetvis överlycklig över att se Lisen, som hon alltid blir. Hon sprang emot henne för att kramas, men Lisen backade och backade och började gråta för hon vart så rädd... Idag när jag sa att vi skulle till Milly ikväll, kul va?! så låtsades hon som att hon inte hörde. Hon kan inte säga nej än, men de gånger hon inte svarar på frågan så betyder det nej eller att hon inte vill svara. Vi får väl se hur det här slutar, men we have our hope set high över att Lisen till slut ska känna samma kärlek till Milly som Milly gör för henne.

Jag får avsluta med ett bevis på att hon nu fått så långt hår att hon kan ha hårspänne! Det va det inte många som trodde, men haha, nu har hårväxten tagit sig =)

Märta

Om ni vill veta vad som hänt Märta och hur läget är just nu så har dom, tro det eller ej =), uppdaterat bloggen. Det är fortfarande många frågetecken, men hon är i väldigt goda händer på duktiga specialister.

söndag 7 december 2008

En blandning

Först vill jag börja med att be om ursäkt till alla pastorskvinnor, inte min mening att se förbi er.

Nu va det längesen hörrni. Det har hänt mycket sen sist men det blir nog en liten snabbgenomgång tror ja. Johan har varit i Sthlm och mamma har varit hos oss. Vi har haft det jättemysigt; bakat, julstökat, städat, myst, lekt och gått på stan. Det har varit skönt att slippa vara själv, Lisen är ganska krävande och jag har kunnat gå till skolan nån dag oxå. Det tog lite tid innan hon accepterade mamma ordentligt och hon var ganska ledsen när jag skulle gå de första gångerna. Hon har blivit väldigt mammig på sista tiden... men hon är gullig! =)

Nu i helgen har vi varit i Sandviken. Ner på fredag kväll och hem imorse, lite snabbt, men va gör man inte..? Det var namngivningsceremoni för Noah och stor del släkten och många av deras vänner var samlade. Hemskt trevligt och hemskt mycket fika och mat. Tyvärr hann vi inte träffas så värst mycket, men vi får väl ta igen det senare. Pappa hade med sig lite av mina gamla barnmöbler till Lisen så nu kan hon lägga dockan i en säng, laga mat på spisen och sitta på stolar vid ett (skriv)bord. Måste bara sanera dom först =) Eftersom vi inte ska ner på jul så fick vi våra julklappar av mamma och Tryggve nu och några av dom var i ju tvungna att öppna eftersom vi har möjlighet att byta dom på vägen hem om det inte stämde. Vi fick grytor (HAHA, Elina) och en stekpanna. Kan tyckas vara en tråkig present, men vi vart glada; hade ju önskat oss det. Nu kan jag slänga vår flagnande teflongryta. Äntligen!

Sen vill jag även skicka ut en vädjan, till er som känner er manade, att be för lill-Märta. Hon har det hemskt jobbigt och ligger just nu på Astrid Lindgrens sjukhus och kämpar. Hon behöver era böner!

Annars är det hemtenta som gäller denna vecka. Snart så är den här kursen slut, äntligen! Vill nån köpa min bok, Introduction to social psychology, så är den till salu! =)