lördag 21 juni 2008

Midsommar

Igår var det midsommarafton. Vi vaknade upp till spöregn och så fortsatte det, med undantag för några uppehåll... Tanken var att vi skulle åka ut till Norrbyskär, en ö i skärgården, med församlingen och fira midsommar där. Men det sprack ju så vi tog vår picknick och åkte till Tomtebo istället och picknickade med Ulanders, Elina och Milly och Joels föräldrar. Jättemysigt va det! På eftermiddagen sprack det upp och vart jättefint väder. Sådär lagom varmt att man kan va inne eller ute, spelar lixom ingen roll. =) Perfekt! Efter middagen som bestod av varma mackor (ingen midsommarmat här inte...) så åkte vi ner till stan och hyrde film och köpte godis. Vi var båda lite trötta och sega så det kändes som en lagom nivå att lägga kvällen på. När vi va på stan tog vi en lite prommis där i solen, totalt dött överallt. Bristande bevis såg vi, riktigt bra! Den kan vi rekommendera.
Ingen midsommarstång, kransar eller midsommarmat vart det, men vi hade en bra midsommarafton ändå! =) Sen kan jag ju erkänna att jag tycker det är jättemysigt med allt det traditionella som hör till, men vädret förstörde... hm... Min drömmidsommar är nog att vara i mina kompisars stuga i Ånimskog och grilla, plocka blommor, binda krans och klä midsommarstång. Vet inte om vi gjort det nån gång, men det vore kul! Va säger ni, fam Ström och fam Skoog?? Nästa år kanske!? =)

Idag har vi ätit frukost hela familjen på balkongen. Grahamsgrynsgröt för hela slanten. Lisen tyckte om det oxå! Johan har åkt till kyrkan för att jobba lite, han ska ju predika på stormötet på Lappis nästa vecka, fre 4/7 kl 19. Kom och lyssna!!! Sen är han med i UPL-teamet (Ungdom På Lappis) och lite i ljudet så han har allt att pyssla med. Han åker upp redan på onsdag kväll för att rigga ljud och sen kommer han inte hem förrän måndag veckan efter. Vi åker nog upp till helgen och sen får vi se hur länge vi stannar. Åker säkerligen till Strycksele under veckan för att få lite paus från camping- och konferenslivet. Underbart, men lite påfrestande, särskilt med Lisen. Men det ska nog gå bra.

Men innan det är det ju en vecka kvar. Idag händer nog inget speciellt, ska nog träffa en kompis en sväng. Imorgon är det möte men inget mer planerat. Ska va med Elina och Milly till veckan. Ska bli roligt!!! Annars är jag öppen för förslag... =)

Ha en härlig midsommardag!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jaa vi hade de riktigt härligt..fast idag har jag vart helt slut..haha!! =) Tyvärr blåste de lite väl mycket så de knappt gick att vara utomhus, men man kan ju inte få allt..får vara glad att de gick att ha kjol och inte regnade! Ni verkar ha haft en lugn o skön midsommar! Inte helt fel de heller, och är inte vädret på topp så försvinner ju stämningen direkt..

Jag har ju inte hunnit iväg o köpt några stödisar ännu...men på måndag så ska jag bege mig...LOVAR!! =) E de apoteket som gäller då eller? Vet du?

Kramkram

Anonym sa...

lätt att familjen söderlund är på ett midsommarfirande i ånimskog!!! ska vi ringas i morgon??
Kraaam