söndag 4 april 2010

En sammanfattning av mars månad

Ojojoj, va dåligt jag varit på att uppdatera den sista månaden. Men det har sina förklaringar som att Johan jobbat och varit borta en hel del och även de diverse sjukdomar som hälsat på oss. Under Johans tre läger i mars har jag och barnen klarat oss bra ändå, men jag vill ju inte påstå att det är speciellt idealiskt att va själv ändå. Full av beundran för ensamstående föräldrar! Under första lägret, med pingst och korskyrkan-ungdomar till Åre, kämpade vi på hemma i umeå och det gick över förväntan. Någon eller några planerade saker varje dag och snälla barn är receptet. Under andra lägret, som var med Vindeln/Strycksele/Granö-ungdomar till Arjeplog, åkte vi till Strycksele och hängde med Elin, Märta och Theodor som oxå var faderslösa. Vi bodde allihopa hos farmor och farfar som dessutom hade eget besök den helgen, så det va fullt ös! Finfint vårvinterväder hade vi så vi va ute en hel del, härligt! Det tredje lägret var "bara" en skoterweekend med våra "egna" tonåringar till Strycksele. Jag och barnen var hemma och helgen spenderades på Millys 3-årskalas och på kyrkan. Vi har även hunnit med en ledig helg i Strycksele med skoter och fint väder.



Under och mellan alla dessa faderlösa dagar har vi gått igenom en familjemagsjuka och en uttdragen förkylning m feber och hosta för oss alla. Detta har gjort att det inte funnits mycket krafter över för mer än att hålla livet igång.

Nu har Johan kommit hem och vi har packat med oss hela familjen till Åmål för att fira påsk. Bilresan delades som vanligt upp med ett nattstopp hos kusin Noah m fam och ett middagsstopp hos min farmor och farfar på sista sträckan. Resan gick sammantaget väldigt bra, barnen skötte sig! =)

Igår hade vi strålande vårväder med blå himmel, sol och värme. Traditionsenligt gick vi ner på stan för att beskåda årets påskparad. Den bestod av över 600 utklädda små och stora människor som vandrar ner för huvudgatan i stan. Alla samlas sedan på torget där 10 vinnare tas ut. Jättekul arrangemang som drar ut hela Åmål på gatorna. Vi målade Lisen och satte på henne ett huckle och stod och kollade på paraden. Lisen var klart årets sötaste påskgumma!


Påskmiddagen intogs tillsammans med mina gamla fina vänner i fam Ström/Skoog. Till efterrätten kom även fam Söderlund förbi så vi fick chansen att träffa även dom. Underbart roligt och mysigt! Lisen, Ester och Alva lekte riktigt bra tillsammans och även Oliver fick vara med på några småhörn. Lade i säng två små trötta barn igårkväll och inatt vaknade vi av att Lisen hostade riktigt obehaglig skällhosta och hade hög feber. Hon fick i sig lite Ipren och somnade sen och sover fortfarande, så nu får vi se vart detta leder...

Idag är annars planen att gå på påskgudstjänst och ikväll åka iväg till pappa och Ellen för att spendera kvällen och morgondagen hos dom. Sen åker vi tillbaka hit till mamma och Tryggve och åker hem på torsdag.

Den största uppdateringen får så småningom ett eget inlägg tillägnat sig! Just wait and see...!!!

1 kommentar:

Anonym sa...

Ooo, nu blir jag nyfiken, vad är det för stor uppdatering? :)

/Cecilia W