onsdag 14 april 2010

Historien om Huset

Som ni hört har vi alltså köpt ett radhus på Ersboda. Vi har längtat efter hus i många år, men hela tiden lagt ner eftersom vi inte har den starkaste ekonomin eller ens vet hur länge vi blir kvar i stan. Men så började min bror och hans familj kolla på hus och Johan började småkolla lite på hemnet och hittade detta. Vi bestämde oss för att åka och kolla på det för skojs skull, men så skoj va det inte för Lisen hade just fått 40 graders feber och hosta... men vi gav henne alvedon och åkte iväg. Hon mådde kasst hela tiden vi va där och det gjorde ju att vi inte riktigt kunde fokusera ordentligt och vi blev väl inte jätteinspirerade. Så det va inte kärlek vid första ögonkastet utan vi åkte och kollade på 2 hus till, men som verkligen inte kändes aktuella. Vi kunde inte släppa huset på Slevgränd och sen vet jag inte riktigt vad som hände, men vi kollade med banken och löste vi 5 % av kontantinsatsen fick vi lånet som va nyckeln till huset. Helt plötsligt står vi där med ett ok för lånet och Johan ringer mäklaren och säger att vi vill ha huset och vi får det! HELT GALET! Ägaren ville inte ha budgivning utan han hade satt ett acceptpris (försten får det), vilket underlättade enormt för oss som inte har världens spann på ekonomisidan. Det hela gick på cirkus 3 veckor. Vi har skrivit och betalat handpenning, så huset är verkligen vårt! Det är nåd och välsignelse!


Huset är på 116 kvm, 5 rum o kök. Överlag fräscht, nya vitvaror i kök, lite omtapetsering kommer väl äga rum så småningom, men inget akut. Väldigt nära till lekpark och skog, ca 1 km till Coop Forum, Willys och många andra affärer. 4.6 km till Universitet, 5.4 km till kyrkan; cykelavstånd.

Det negativa är ju att Lisen måste byta dagis. Det positiva är att vi har två dagis 150 m från huset, så i måndags ansökte jag om plats och idag fick vi brev om att hon fått en plats. Det ska inte va så lätt att få dagisplats i Umeå.

Allt har verkligen löst sig så fantastiskt bra och fort att vi inte kan tro annat än att Gud har en tanke med att vi ska flytta nu, det känns väldigt spännande. 30 juni får vi tillträde så under juli månad kommer vi flytta och greja på för fullt på Södra Slevgränd 51 (dock med en paus under Lappis). Så då är ni alla välkomna att titta in en sväng och för er som inte riktigt har möjlighet att komma förbi kommer bilder så fort vi kan.

Nu vill vi börja packa direkt, köpa massa nya grejer och flytta direkt. Kanske ska lugna oss lite, men snart kommer jag nog sätta igång! =) Vi ser verkligen fram emot detta nya som väntar oss!

2 kommentarer:

Magdalena sa...

Ni är så värda huset!!
Njut i mängder, såg verkligen helbra ut när vi gick förbi =)

Maria Hallman sa...

Hej!
Vi packar för fullt. Har redan 5 lådor från köket med saker som man inte annvänder (allt för ofta i allafall).
Rikard och Felicia börjar 9 augusti och en kompis från kyrkan som är lika gammal ska också börja där. Hon heter Linnea.

Livet är spännande!!!
kram