söndag 18 april 2010

God morgon!

God morgon från oss! Vi har varit uppe ett bra tag och myser i soffan. Jag och Lisen har ätit mysfrukost här för vi kunde inte vänta på att Johan skulle vakna.


Han kom hem kl 2 inatt, efter att ha stökat bort Go! Umeå konferensen som varit här i Umeå fre och lör. Ett fantastiskt bra initiativ från Ny Generation att tillsammans med stadens församlingar ordna en konferens med fokus på tonåringar och deras kristna skolgrupper. De kom med ett stort team och hade med sig all teknik och vad man nu mer kan behöva och församlingarna i stan ordnar lokal, logi och annonsering typ. Hur bra som helst! Några hundra tonåringar har samlats i vår kyrka och peppats till att ge/presentera Jesus till/för sina klasskompisar. Kalasbra! Jag och Johan hade förmånen att ha barnvakt (farmor och farfar) till båda barnen igårkväll så då fick även jag chansen att få va med och det va väldigt roligt! Ung på nytt! =) men imorse gjorde sig verkligheten påmind när barnen inte ville somna om... men det är ju en underbar verklighet som jag aldrig skulle vilja byta bort. (eller ja, att få sova på morgonen vore ju inte fel.. =) )

Idag väntar kyrkan och sen troligen en lugn eftermiddag och kväll. Johan är ganska slut...
Nä, nu måste jag ta tag i gårdagens disk...
Ha en härlig dag!

2 kommentarer:

Ellen sa...

Låter jätte trevligt! kramar till er alla fyra.

Anders Branderud sa...

Hej!
Du skriver: ” ! Några hundra tonåringar har samlats i vår kyrka och peppats till att ge/presentera Jesus till/för sina klasskompisar. ”

Jag vill kommentera, men först ge lite bakgrundsinfo.

[Att skilja åt] Den historiska personen som det står skrivet om i originalversionen som blev redigerat till ”Matteuseusevangeliet” hette Ribi [titel liknande Rabbi] Yehoshua. Hans namn redigerades av hellenister till ”Jesus”.

Ribi Yehoshuas – Messias - ursprungliga undervisning var i enlighet med direktiven i ”Moseböckerna” och den förvrängdes sedan av hellenister [not 1]. Den förvrängda undervisningen finns nu att läsa i ”Matteusevangeliet”. Ribi Yehoshuas – Messias - efterföljare hette Netzarim [försvenskat till ”nasaréer”] och de gjorde sitt bästa att praktisera direktiven i ”Moseböckerna” icke-selektivt; och för att följa Messias idag krävs det att man gör sitt bästa att praktisera direktiven i ”Moseböckerna”. [not 2]

Således, den som vill följa den historiske Ribi Yehoshua istället för den förfalskade bilden av honom som finns beskriven i ”evangelierna”, måste leva som han gjorde --- praktisera direktiven i ”Moseböckerna”.. Det inkluderar mycket--- mer info i not 2. De presenterar således inte den historiske Messias utan en förfalskad bild av honom.

Att följa Messias undervisning – leder en in i att observera direktiven i ”Moseböckerna” – och leder en i en levande och riktig relation med Fadern, vilket är väldigt meningsfullt!!!

Not 1: http://bloganders.blogspot.com/2010/07/matteus-517-20-i-den-ursprungliga.html
Not 2: Alla uttalanden bevisade från den judiska Bibeln och vederhäftig forskning på http://www.netzarim.co.il