tisdag 20 maj 2008

Förskolejakt

God morgon!
Denna vecka ska vi ut på förskolejakt. Man måste ställa sig i kö ½ år innan barnet ska börja och eftersom vi tänkt att Lisen ska ta sitt stora steg ut i världen i januari nån gång så är det dags att ta tag i den här biten nu. Vi har 4 förskolor att välja mellan i vårt område. Så idag ska vi hälsa på en eller två av dom. Sen är tanken att i slutet av veckan ska jag ha fått mig en bild av dom och sen är det bara att skicka iväg ansökan. Läskigt ändå att hon vår bebis blivit så stor att hon ska börja på förskolan... Helt galet! Inte direkt vad man tänkte när vi väntade henne eller när hon föddes; " tänk när hon börjar förskolan..." Nej, aldrig! Nu ska hon ut och upptäcka världen utan mamma och pappa, men det kommer säkert att gå bra. Det är ju faktiskt ett ½år kvar!

De förskolor vi har att välja mellan är
Hoppet (Ligger på Sofiehem, närmast tror ja)
Dungen (Ligger i mitten av Sofiehem, i profilen ligger mycket djur och natur)
Växthuset (vid Universitetet, smidigt och när att lämna och hämta)
Professorn (Ligger lite långt bort, men verkar mysigast, har fått bäst intryck av den)

Ja, så idag ska vi gå och hälsa på Hoppet och om vi hinner Växthuset. Återkommer med rapporter av mina iaktagelser under veckan.

Kan även passa på att berätta att vi var på BVC igår och gjorde hörseltest, vägning och mätning. Hon hörde utmärkt och hade så snabb reaktionsförmåga att Katarina knappt han gömma klockorna hon hade i handen... =) Vikten ligger nu på 7400 g och hon mäter 64 cm. Katarina var även mycket imponerad av att hon redan kunde vinka, sitta och stå/dra sig upp. Men hon är ju duktig vår flicka...! Tänker dock varje gång Lisen får beröm för att hon är så tidigt på saker och ting på att då har hon inte träffat Jonna Andersson...=) Hon om någon är tidig! Kul ändå att det kan va så stor skillnad på barn som är nästan exakt lika gamla!
Tur att dom är bäst som dom är! =)

Ha en välsignad dag!

1 kommentar:

Anonym sa...

Jaa de står verkligen inte på nu..tycker tiden har gått så otroligt fort! Fast sista tiden nu kommer väl bara att sega sig fram..haha =) De går ju hur fort som helst med Lisen också...hon e ju stora tjejen nu juh!! Åå så vi saknar henne, vill ju se framstegen som hon gör!!! Vi måste försöka styra upp nånting i sommar ialla fall! De har viskats i mitt öra att någon fyller 25 i år, så då hade vi tänkt komma upp ialla fall..men vet inte om vi kommer precis när du fyller..beror lite på hur allt går med bebben också..så kan det kanske vara skönt o komma när de inte är en massa andra som är där..vi får helt enkelt kika lite på de..=) Träffas de ska vi då banne mig göra ialla fall..=)

Jaa jag ska försöka ta de lungt nu..mår mycket bättre idag, så de var med all säkerhet stress o de som gårdagen berodde på! Vill ju inte utsätta den lill* för någonting, så nu blir de lugna puckar framöver..tack o lov är de inte lång tid kvar på jobbet nu!

De är tur att ja har din underbara bror, han plockade o donade som en galning här hemma igår, så nu ser det nästan beboerligt ut här hemma! =) Han e duktig han!

Massor med kramar till er!!