söndag 30 november 2008

Predikantveckan -08

Ja, då var det dags igen! Denna veckan är Sveriges alla pingstpastorsfruar allena; utan sina män. Pastorerna har dragit till Stockholm och pingstarnas mecka Filadelfia. Där kommer dom att spendera 4 dagar tillsammans och lyssna på undervisning, utbyta erfarenheter och bara umgås. Tror verkligen att det är nyttigt för dom att träffas, bara dom. Men det resulterar ju i att fruarna är själva =) Men det är ju iofs oxå nyttigt och skönt! Tur för oss så kommer ju min mamma imorgon eftermiddag så jag och Lisen behöver bara vara själva ett dygn. Det känns väldigt lämpligt eftersom jag inte är speciellt taggad att ta hand om henne helt själv för tillfället.

Så till nästa ämne; Passaten, vår kära bil. Förra veckan var den på verkstan i 3 dagar för att de skulle sätta in motorvärmare. Vi har duktigt köpt alla grejor som behövdes, på 20% rabatt dessutom, så Bosse på Hasses skulle bara montera in det hela. Det skulle ta en fm. När han skulle börja visade det sig att vi fått en del som inte passade. Vi hade alltså blivit felexpiderade på affären och det resulterade i att Bosse beställde en ny del, inte på rea... När han fick den upptäckte han att det som låg i lådan inte hörde till lådan, han hade alltså fått fel... (igen). Men tredje gången gillt så fick han rätt del och kunde slutföra monteringen. Vi fick äntligen tillbaka bilen i torsdags och idag när vi åkte till Holmsund så började vätskenivålampan att lysa . Johan trodde inte det var nån större fara; Bosse hade kanske inte fyllt upp ordentligt. Men när vi klev ur bilen såg vi rosa sträck utifrån parkeringen och då visade det sig att nån slang till/från (?) motorn hade släppt, så vätskan rann ut i en fin ståle på marken. Innan vi for hem var vi alltså tvungen att laga det. Det vart bogsering till ett garage som vi fått låna och med lite uppallning och hjälp kunde min duktiga man sätta tillbaka slangen där den skulle vara; ordentligt denna gång. Imorgon bitti ska jag och Lisen åka till Bosse på Hasses och så får han kolla över det och fylla på med glykol. Rätt ska va rätt! =)

Nu är jag helt slut. Vi har haft en hektisk dag. Holmsund tog ju 3 timmar längre än planerat så det blev en snabbmiddag, snabbpackning för Johan och en snabbvisit på festen hos Sundholms. Sen skulle Johan iväg på kyrkan en snabbsväng innan han åkte med tåget kl 20.00. Han åker sovvagn tillsammans med pastor Nils och han ska bo i ett dubbelrum på ett fint hotell alldeles själv! Tur att resten av Sveriges pastorer oxå bor där så han inte behöver vara ensam... =)
Snart ska jag gå i säng! Vi hörs

3 kommentarer:

Anonym sa...

Låt oss inte glömma alla stackars män som får vara utan sina pastorskvinnor när dessa åkt till predikantveckan!

Anonym sa...

Yes. Kvinnopastorerna blir faktiskt fler och fler!

Anonym sa...

Lisen är så gulig =)

Emma