fredag 12 september 2008

Härliga höst!

Nu är hösten här. Det är kallt med hög, frisk luft, soligt då och då och träden börjar bli nakna. Jag älskar den här årstiden, så länge den är ljus =). Det är härligt att ta cykeln på morgonen till skolan och bara andas in frisk kall luft. På morgonen kan det vara runt 6 grader och när jag ska cykla hem senare under dagen är det kanske 10-15 grader och sol. Behöver inte direkt jackan, halsduken och vantarna från i morse. Men det är underbart! Minns att förra hösten, när Lisen kom, var precis lika härlig, om inte bättre faktiskt. Solen och ljuset höll i sig ända in i oktober så det är bara att hoppas att det blir samma i år.

Här hemma ser det ut som ett totalt bombnedslag. Köket är fullt av plastburkar, plastbestick och leksaker. Lisen bär runt på allt nu så man kan lika gärna hitta ett decilitermått i hallen eller hennes rum eller i lådan. Tyvärr börjar även bli smutsigt här, det krävs en storstädning. Dammet och fettet samlas i alla vrår, soffan har bananfläckar och det ligger små morots- och gurkbitar överallt på golvet. Jag vill utfärda en varning till ni som tänkt komma hem till oss att det gäller att se vart man sätter fötterna. Man vet aldrig vad man trampar på eller vad som sitter fast under sockan... =) Iaf, ni som inte tycker om stök och smuts är varma välkomna till veckan. Johan och jag har bestämt att på söndag em och kväll ska här städas, och det ordentligt!

Annars går plugget bra. Läser en betydligt lättare "kurs" nu mot förra veckan. Till på måndag ska jag dock ha letat på två vetenskapliga artiklar om linjechefers personalarbete från Umu´s databas. Inte det lättaste vill jag meddela. Det jag hittar är doktorsavhandlinga på 100 sidor eller engelska artiklar. Satsar nog på engelskan ändå...
Lisen är på väg att bli bättre, Hon var till doktorn igår och fick hostmedicin så inatt har hon bara varit vaken mellan 1-3. Nu handlar det mest om att hon "lärt" sig att om man vaknar på natten får man uppmärksamhet. Hon vill leka! Hon har verkligen börjat bli så smart så hon testar oss. Hemskt! Iaf så trotsade Johan henne i natt och lät henne vara kvar i sin säng trots högljudda protester. Efter en trekvart så somnade hon! =) Stackars grannar säger jag bara... Men nu är det hårda bud. Hon får inte tas upp alls från sin säng under natten (om det inte hänt nåt allvarligt) utan nu gäller att hon ska förstå att på natten sover man. All denna sjukdom har ju lett fram hit, men nu när hon är på bättringsvägen så är det slut på detta. Några grinnätter och sen är det förhoppningsvis bättre. Det är iaf vårt hopp, för vi som föräldrar har inte så mycket kraft kvar för sånna här nattliga tillställningar. Som tur är sover den som har natten på hennes lekmadrass inne hos henne så man slipper gå upp 1000 ggr. Snart kanske vi får sova ihop igen! =)
Japp, det var vårt liv det.
I helgen är det höstuppstart i kyrkan med ny-i-stan ikväll och sen fortsätter festligheterna hela helgen. Ska bli riktigt trevligt!

Ha en bra helg!
/Hanna

1 kommentar:

Jonas sa...

*sneglar mod diskbänken* Tack för påminnelsen ;)