torsdag 29 januari 2009

äh...

Eländiga dagis. När Lisen kom hem hade hon 37.5 i temp och saknade mest mat i magen. Hon hade ätit så dåligt till lunch och "det va då inte samma Lisen som det brukade vara. Hon ville bara sitta i knät..." Men till saken hör att hon inte ätit nåt sen kl 8, bara lite lunch, och hade just vaknat. Lisen är ett sådant barn som är väldigt beroende av fasta mattider för sitt blodsockers skull och hon tar även ganska lång tid på sig att vakna när hon sovit. Då tycker hon det är mysigt att sitta i knät. Fine, hon är lite förkyld fortfarande, det kan ja köpa... men att skicka hem henne och därmed säga att hon inte får komma imorgon va väl lite magstarkt, men va gör man... Hörde just från min erfarna svägerska att dom gärna skickar hem barnen "innan" dom blir sjuka för att minska risken för att dom ska smitta varandra... jaja. Imorgon blir hon hemma med mig... På lördag åker vi till Strycksele och kurerar oss ordentligt och på måndag ska hon va hur frisk som helst och va på dagis hela veckan utan problem! Nåt positivt idag va att dom iaf hade fått sova ute på dagis... Alltid nåt!

Titta va fin man kan bli när man målar sig själv...!

Nu har min man kommit och åkt. Eller ja, han befinner sig några våningar upp, närmare bestämt i bastun med några kompisar. De håller på att planera MMGs ersättare så det lär väl ta sin tid.. =) men har lagade iaf middag till oss. Han hade även köpt en STOR påse M&M´s till mig... Love it!
Han är bra min man, jag är väldigt nöjd med mitt val!

Det är smarrigt med kaffe och M&M´s

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jobbigt att de inte verkar funka så bra med dagis (förskolan)... Å jobbigt att ni blir sjuka till och från hela tiden, men jag antar att det hör till...

Jo, de e skönt att de funkar bra... hon har ju alltid sovit bra, bortsett från nån natt då och då, men nu kändes de som att de va dax för henne att "bli stor".. =) Hon vaknade ju ofta av oss när vi la oss, så, de blir nog säkert bra detta, när de börjar funka ordentligt!!

Trivs du på utbildningen??
Känns de rätt?

Anonym sa...

Oj... glömde.. kram kram på er, och krya på er!

Anonym sa...

Hej hej!!
Lite smått irreterande att dom inte tänker till litegrann när det gäller mat och att de tar tid att vakna till! 37.5 kan man väl knappast kalla för feber! men dessvärre är det väl bara att vänja sig...det är sannerligen inte första gången hon kommer bli hemskickad..tyvärr!! Ibland skickas barnen hem hejvilt till höger och vänster, ialla fall här i stan, visst kan det väl vara bra att dom vill undvika sjukdomarna på förskolan, och tar det säkra före det osäkra..men liiite säker borde man ju vara innan man skickar hem ialla fall kan man ju tycka!!
Hoppas ni får en kanonhelg nu så ni får vila upp er och bli pigga igen!!
Kramar till er och krya på dig!

LILLA FAMILJEN SKOOG sa...

Vilket härligt bebisfika :-) Hon är så söt, er lilla tjej. kram från lilla familjen skoog