fredag 16 januari 2009

Dagispremiär

Ja ni, nu har Lisen börjat inskolning på dagis. Igår var vi där både jag och Johan mellan 9-10.30 och hon trivdes som fisken i vattnet. Så fort vi hade klätt av henne gick hon tillsammans med en fröken in och lekte. Inga problem där inte. Lokalen är stor och ljus och fröknarna verkar bra så vi tror att detta kommer gå bra.

Idag gick det lite sämre... Mycket berodde nog på att gårdagen var så snurrig för henne. Först på dagis, sen till Tomtebo för barnvaktning av Emil. Dessvärre glömde Johan nappen i bilen så hon kunde givetvis inte sova efter lunch. När Johan kom och hämtade henne vid halv 4 somnade hon när han bar ut henne i bilen. Sen fick hon sova en timme och då väckte jag henne. Ingen bra idé... Hon bara grät och grät och grät... Försökte med allt, men inget gick. Till slut provade Johan att hälla lite koncentrerad saft i locket och hon stoppade ner fingern och sen till munnen flera flera gånger. Då slog det oss att hon nog inte ätit mellis så hennes blodsocker va nog nere på minus... Fick inte i henne speciellt mycket mat, men en hel macka åt hon minsann. (Se konversationen nedan) Jag hann vara med Lisen 1 timme innan jag skulle iväg och jobba och 1 timme efter mig skulle Johan iväg och jobba så Emil kom igen och tog henne. Vad vore vi utan Emil, TACK för din insats!!!
Så där har vi nog förklaringen till en dålig dag idag, en bakisdag som vi brukar kalla det. En förkylning har slagit till lämpligt nog så den förstärker nog bara det hela...

På måndag ska Johan dit med henne 8.30-10.30 så då ska vi förebygga med en bra söndag med ordentlig sömn osv. Det är ju inte det osm brukar känneteckna en söndag för oss, i och med att vi går till kyrkan där det är MASSA människor och sen händer det oftast nåt efter oxå, men vi ska göra vårt bästa. Det är samma tid som gäller varje dag och till veckan ska vi börja vinka hejdå och gå därifrån en stund.

Det svåra för oss är att komma upp på morgonen. Lisen brukar vakna vid 7 och få välling och sen somnar hon om till 8-halv 9. Då går vi upp och myser en stund sen runt 9 blir det gröt, kläder och tandborstning. Det hela brukar vara klart till halv 10. Nu ska vi va klara och där halv 9 och det är ju en liten utmaning. Det går ju emot alla mina föräldraprinciper att väcka Lisen på morgonen. Sover hon, sover vi. =) Men nu blir det andra bullar!

Vi ser fram emot en spännande dagisvecka.

Inga kommentarer: